Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,taky se přidávám k vám,jsem 6+4tt. Prsa mě taky přestaly bolet a tak jsem stresovala ale jak vivím tak v tom nejsem sama …hned jsem klidnější.
Jinak vám všem přeju klidné a pohodové těhulkování ![]()
Ahojky!!
a u doktora už si byla??
Já se k doktorce konečně dovolala, takže jsem objednaná na čtvrtek ráno, tak se ještě načekám
![]()
nazdárek vespolek,tak se konečně ozývám,ajk jsem byla ten minulý týden u toho jiného doktora na ultrazvuku (ještě jednou malá rekapitulace-pozitivní testík byl 18.7.,poslední MS 15.6.Doktorka mi minulé pondělí řekla,že na UZ je malinký váček a že těhu je o 14 dní mladší.Tak jsem se toho bála a radši zašla k jinému známému gyndařovi,ke kterému budu mimochodem už teď chodit pořád. Těhotenství potvrdil,potvrdil i že je to mladší těhu - o 9 dní,takže jsem dneska podle UZ 7+3tt,podle poslední MS termín porodu 21.3.,ale podle UZ 30.3.,takže tady budem asi nejmladší.Jinak narozdíl od té doktroky nám ukázal krásně bušící srdíčko a vysvětlit velkou spoustu věcí,ketré jsem ani nevěděla u prvního těhu.Mimo jiné i ten screening ve 13.týdnu.Je to podrobnejší screening vrozených vývojových vad,hlavně Downa.Dělá se ve 13.tt,do té doby se v Praze na Karláku nabírá krev a pak se jde na ten UZ,kde se zkoumá hlavně projasnění šíje(u Downa je větší),kouká na vnitřní orgány miminka,na srdíčko…prostě jak řikal,budem si tam klidně hodinku s miminkem hrát…
macisi píše:
nazdárek vespolek,tak se konečně ozývám,ajk jsem byla ten minulý týden u toho jiného doktora na ultrazvuku (ještě jednou malá rekapitulace-pozitivní testík byl 18.7.,poslední MS 15.6.Doktorka mi minulé pondělí řekla,že na UZ je malinký váček a že těhu je o 14 dní mladší.Tak jsem se toho bála a radši zašla k jinému známému gyndařovi,ke kterému budu mimochodem už teď chodit pořád. Těhotenství potvrdil,potvrdil i že je to mladší těhu - o 9 dní,takže jsem dneska podle UZ 7+3tt,podle poslední MS termín porodu 21.3.,ale podle UZ 30.3.,takže tady budem asi nejmladší.Jinak narozdíl od té doktroky nám ukázal krásně bušící srdíčko a vysvětlit velkou spoustu věcí,ketré jsem ani nevěděla u prvního těhu.Mimo jiné i ten screening ve 13.týdnu.Je to podrobnejší screening vrozených vývojových vad,hlavně Downa.Dělá se ve 13.tt,do té doby se v Praze na Karláku nabírá krev a pak se jde na ten UZ,kde se zkoumá hlavně projasnění šíje(u Downa je větší),kouká na vnitřní orgány miminka,na srdíčko…prostě jak řikal,budem si tam klidně hodinku s miminkem hrát…
Ahojky, tak to je super, že je vše ok a že ti vše hezky vysvětlil. A neboj, nejmladší nebudete, jestli mi ve čt doktorka potvrdí těhu a bude vše OK, tak budu mít podle MS termín 10.4. ![]()
Ahoj holky,
tak nejdřív vítám Macis30 ![]()
Reinko, to máš ted atento čtvrtek a je to vlastně první kontrola, viď? Tak držím pěstičky, pak nám dej vědět.
Macisi, tobe gartuluji, to je super zpráva, že jste v pořádku. Jo ten screening, jsem zvědavá, zda mi o tom dr. řekne, jdu tam v 12+2tt, dnes jsem 10+1tt, holky, to je fakt nekonečný to čekání na kontroly.
Jinak dneska jsem si koupila krém na mazání bříška a prsou kvůli striím. Zatím teda žádné nemám, ale prý to chce mazat hned od začátku, aby ta kůže pružila lépe už od začátku.Tak jsme zvědavá, co to bude za zázrak. Zaměstnám po večerech manžela a bude mazat… ![]()
Jinak snad nic extra nového u mě není. Někd yje mi dobře, někdy blbě, někdy se
, někdy prsa bolí, někdy ne......no jen mě těší, že to píše spousta holek, že to mají takhle střídavě. Jinak už jsem jeden den stresovala co se děje.
Tak se mějte krásně, hezký zbytek dne ![]()
ahoj holky,
muzu se k vam pridat? Ja jsem v pondeli mela prvni slabe pozitivni test a ted v nedeli uz jsou to krasne dve carky. Posledni MS jsem mela 11.7 a ovulaci podle mereni BT byla 18DC 28.7.2011. Podle posledni MS jsem dneska 5+0tt. Myslite ze by za 14dni mohlo uz neco byt videt na utz? Mohla bych uz slyset srdicko?
Jinak TP vychazi kolem 20.4+/-. Taky jsem doufala za termin v breznu protoze mam 23.3 narozeniny, ale duben je taky krasa!! Takze ne vsechny jste ryby ja jsem uz beran (i kdyz prenaseny)
![]()
ahoj, vítej ![]()
No to bys měla být na kontrole už nějaký ten 7tt, tak to by už mohl vidět
.
Já byla poprvé 6+3tt a bylo už vidět
a měli jsme 5,5mm, takže věřím, že něco uvidíš ![]()
Jinak gartuluju k těhu ![]()
ahoj, vítej ![]()
No to bys měla být na kontrole už nějaký ten 7tt, tak to by už mohl vidět
.
Já byla poprvé 6+3tt a bylo už vidět
a měli jsme 5,5mm, takže věřím, že něco uvidíš ![]()
Jinak gartuluju k těhu ![]()
Ahojky! No, já jsem zase nedonošená ryba, měla jsem být beran
Jinak gratuluju k //, já jdu k doktorce ve čt, tak doufám, že bude všechno v pořádku.
Jinak, jak to která z vás má s nevolnostma? Mě právě maličko děsí, že co kdo říká, tak je mu od začátku špatně a já jsem pořád jako rybička (když si odmyslím podbřišek a prsa) ![]()
Reinka píše:
Ahojky! No, já jsem zase nedonošená ryba, měla jsem být beran![]()
Jinak gratuluju k //, já jdu k doktorce ve čt, tak doufám, že bude všechno v pořádku.Jinak, jak to která z vás má s nevolnostma? Mě právě maličko děsí, že co kdo říká, tak je mu od začátku špatně a já jsem pořád jako rybička (když si odmyslím podbřišek a prsa)
Me neni vubec spatne. Zadne chute nemam. Jim tak jak pred tim. Ze zacatku me hodne bolela prsa (minuly tyden) ted uz ani ty ne.
Jedine co mam tak me boli brisko (podbrisek) hlavne v noci. A je to takova tupa bolest jako pred MS.
Nekde jsem vycetla ze je to prej normalni. Prej se roztahuje deloha a miminko si dela misto. Snad je to pravda. Ja k doktorce jdu az v nedeli 28.8.. uz aby to bylo
![]()
Ahoj holky, tak já jsem v 7+3
na posledním ultrazvuku už jsme viděli
Špatně je mi teda ještě pořád, ale doktor slíbil, že to prej přejde, tak jsem zvědavá… ![]()
No, já se zároveň těším i bojím, hlavně, ať už vím, na čem jsem, jinak jak říkáš, jím stejně - možná o trochu víc, ale já byla vždycky rozežraná
jinak chutě nemám, špatně mí není, dnes bych měla být podle MS 6+0 Bolest v podbřišku jsem měla minulý týden třeba 2× denně, přesně, jako před MS, možná o něco větší a teď skoro nic, třeba den jednou zabolí, pak den nic, dneska mě ještě nic nebolelo
ale prsa bolej pěkně teda
Joj83 píše:
Ahoj holky, tak já jsem v 7+3na posledním ultrazvuku už jsme viděli
Špatně je mi teda ještě pořád, ale doktor slíbil, že to prej přejde, tak jsem zvědavá…
Já už chci taky vidět
, jinak gratuluju, no a po 12tt to prý většinou přestává…a odkdy ti je špatně?
Reinka píše:
No, já se zároveň těším i bojím, hlavně, ať už vím, na čem jsem, jinak jak říkáš, jím stejně - možná o trochu víc, ale já byla vždycky rozežranájinak chutě nemám, špatně mí není, dnes bych měla být podle MS 6+0 Bolest v podbřišku jsem měla minulý týden třeba 2× denně, přesně, jako před MS, možná o něco větší a teď skoro nic, třeba den jednou zabolí, pak den nic, dneska mě ještě nic nebolelo
ale prsa bolej pěkně teda
Ja jsme dneska podle posledni MS 5+0 takze o tyden od tebe.. Ale uz jsem si rikala ze bych chtela aby mi bylo zle, aspon bych vedela ze se mimi hlasi
![]()
i ty prsa prestala bolet
![]()
no špatně už mi je tak 14 dní
, ale zvracím jenom sem tam, takže to jde. ![]()