Poradna duly
Jana Čurdová
hanapospis píše:Joj83 píše:
Tak to je teda síla. Já už jsem dostala i průkazku. Hned jak bylo vidět srdíčko. A co jsem tu tak různě četla, tak spousta holek ji dostala až po 1.Trimestru. To mi příjde vcelku pozdě…Ja dostanu prukazku az ve 20tt
![]()
Ale tu ja nepotrebuji.. bez te se obejdu. Ja bych spis chtela potvrdit ze se miminko zabydlelo tam kde ma a ze vse probiha tak jak ma.Pokud ses bez bolesti a vse probiha tak jak ma tak te poprve vidi midwife az ve 12-13tt. Tady se zastava nazor ze pokud se ma neco stat v zacatku tehotenstvi (prvni trisemestr) tak se to i stane. Je to proste priroda a nic s tim nenadelas ty ani doktor.
Příspěvek upraven 19.08.11 v 10:42
Me doktor říkal, že průkazku mám na to, abych když někde omdlím, nebo se cokoli stane, doktoři hned věděli že jsem těhu a podle toho se ke mě i chovali. ![]()
Stejně mi přijde 13 tt dost pozdě. Aspoň vědět, že je na začátku všechno vpořádku. Udělat testy na krevní skupinu, obranné látky atd. a já jsem teda okamžitě dostala leták co jíst a nejíst a doporučení na vitamínky.
Člověk má hold někoho, koho se může zeptat co a jak a jestli to všechno probíhá, tak ják má.
Kdybych to ale měla tak jak ty, taky bych si zašla v čechách. ![]()
Joj83 píše:hanapospis píše:Me doktor říkal, že průkazku mám na to, abych když někde omdlím, nebo se cokoli stane, doktoři hned věděli že jsem těhu a podle toho se ke mě i chovali.Joj83 píše:
Tak to je teda síla. Já už jsem dostala i průkazku. Hned jak bylo vidět srdíčko. A co jsem tu tak různě četla, tak spousta holek ji dostala až po 1.Trimestru. To mi příjde vcelku pozdě…Ja dostanu prukazku az ve 20tt
![]()
Ale tu ja nepotrebuji.. bez te se obejdu. Ja bych spis chtela potvrdit ze se miminko zabydlelo tam kde ma a ze vse probiha tak jak ma.Pokud ses bez bolesti a vse probiha tak jak ma tak te poprve vidi midwife az ve 12-13tt. Tady se zastava nazor ze pokud se ma neco stat v zacatku tehotenstvi (prvni trisemestr) tak se to i stane. Je to proste priroda a nic s tim nenadelas ty ani doktor.
Příspěvek upraven 19.08.11 v 10:42
Stejně mi přijde 13 tt dost pozdě. Aspoň vědět, že je na začátku všechno vpořádku. Udělat testy na krevní skupinu, obranné látky atd. a já jsem teda okamžitě dostala leták co jíst a nejíst a doporučení na vitamínky.Člověk má hold někoho, koho se může zeptat co a jak a jestli to všechno probíhá, tak ják má.
Kdybych to ale měla tak jak ty, taky bych si zašla v čechách.
jj, ja mela naplanovou dovolenou uz pul roku dopredu, takze to je jen nahoda. Jinak bych jela tak o tydne podeji. Mam obavy ze jeste nebude nic videt/slyset a pak budu stejne cekat do toho 12tt. Tady budu mit 3utz a tot vse. Ale stacilo to jinym, bude to muset stacit i me.
Tehotenstvi neni nemoc ale stav, jak se tady rika ![]()
Me se podarilo omdlit v metru, je to tak mesci a pul, to jsem jeste nebyla tehu. Byl to 1DC. A ze by mi nekdo prohrabaval veci a kontroloval jestli u sebe nemam nahodou tehotenskou prukazku, to fakt nikoho nenapadlo. Pockali az se proberu, prvni otazka byla zda nejsme tehu. ![]()
Tak tuhle variantu bych si mohla vybrat taky. Mohla bych se nahlásit k porodní asistentce, a chodit jenom na konzultace k ní a k doktorovi jenom na ty 3 povinne UTZ. Jenže mě to prostě přijde málo
Asi jsem moc vyplašená
Joj83 píše:
Tak tuhle variantu bych si mohla vybrat taky. Mohla bych se nahlásit k porodní asistentce, a chodit jenom na konzultace k ní a k doktorovi jenom na ty 3 povinne UTZ. Jenže mě to prostě přijde máloAsi jsem moc vyplašená
ja taky, ale ja jiny vyber nemam. Tady gynekologove nejsou. Takze bohuzel nic nenadelam. Jenomo se modlit ze vse bude ok. A parkrat si zaletet do CR.
![]()
No já byla na 1. kontole v 6+3 na potvrzení že je to v děloze, pak za 14 dní v 8+2 jak rosteme a teď si mě pozval až za 4týdny, takže 12+2.
joj83 - tak to jsme na kontrolu skoro stejně a reinka jen o 1 den později.Kolik budeš toho 30.8.? já 12+2tt
Peettrraa píše:
No já byla na 1. kontole v 6+3 na potvrzení že je to v děloze, pak za 14 dní v 8+2 jak rosteme a teď si mě pozval až za 4týdny, takže 12+2.
joj83 - tak to jsme na kontrolu skoro stejně a reinka jen o 1 den později.Kolik budeš toho 30.8.? já 12+2tt
Já budu toho 30.8. teprv 10+5
jste o kousek starší
Ahoj holky, tak já čekám asi dubňátko. Poslední MS jsem měla 9.7. a termín podle internetové kalkulačky je kolem 14.dubna…takže jsem asi 6+2.. Už mám doma dvouletou čertici, tak se nenudím ![]()
K Dr. půjdu až 31.8. na dřív mě objednat nechtěl, že stejně není nic vidět… u prvního těhu jsem šla, tak kolem 8tt a myslím, že malá už měla 12mm
a tlouklo srdíčko..ale teď si myslím, že jsem otěhotněla dýl, pač na plodné dny nic nebylo ![]()
tehulka_janina píše:
Ahoj holky, tak já čekám asi dubňátko. Poslední MS jsem měla 9.7. a termín podle internetové kalkulačky je kolem 14.dubna…takže jsem asi 6+2.. Už mám doma dvouletou čertici, tak se nenudímK Dr. půjdu až 31.8. na dřív mě objednat nechtěl, že stejně není nic vidět… u prvního těhu jsem šla, tak kolem 8tt a myslím, že malá už měla 12mm
a tlouklo srdíčko..ale teď si myslím, že jsem otěhotněla dýl, pač na plodné dny nic nebylo
Ahojky
tak to máme kontrolu ve stejný den
(teda já už druhou) a konečně se dozvím, jak je mimčo starý, minule to byl jen gest, váček ![]()
Reinko: no já jsem zvědavá na sebe, myslím si, že jsem otěhotněla až na konci cyklu, tak bude prclík asi taky o něco mladší..
tehulka_janina píše:
Reinko: no já jsem zvědavá na sebe, myslím si, že jsem otěhotněla až na konci cyklu, tak bude prclík asi taky o něco mladší..
Přesně tak…a já byla 100% přesvědčená, že ovu byla 18.7.
a ono očividně kulový, já doufám, že už tam uvidím něco víc, než černou tečku ![]()
Já jdu na kontrolu den před váma a doufám, že už budou ručičky a nožičky. V 11 tt by to už měl být macek ![]()
holky ja uz mam taky termn prvniho utz.
Ja jdu 27.9 v 11hod. Budu 11+1tt
Jéééé, tak to vy už budete mít macíky!!! ![]()
To já se bojím, aby mimi rostlo a bylo vše ok, trochu mě znepokojuje, že mě nic nebolí, nic mi není… ![]()
Reinka píše:
Jéééé, tak to vy už budete mít macíky!!!To já se bojím, aby mimi rostlo a bylo vše ok, trochu mě znepokojuje, že mě nic nebolí, nic mi není…
Tak to jsme na tom uplne stejne. Me taky nic neni. Nic me neboli. Dokonce ani prsa ne. Ty me bolely jen prvni tyden po objeveni // a pak uz nic. Ani se nezvetsily. Proste vubec ale vubec ale vubec nic.
Dneska jsme 6+0tt.
![]()
Ten mesic cekani me asi zabije.
Ale pristi vikend letime do CR tak si v nedeli 28.8 hned zajdu za svoji doktorkou. Snad uz neco uvidi. ![]()