Poradna duly
Jana Čurdová
Janey: nu letí to no:D mě je 22let:))
tyjo vám už 3 měsíce? to je hruuuza jak to utíká,:/ máte hezký míry:D to my tohle měli přesně na chlup stejně v 6 týdnenní prohlídce:D
očkujeme taky prevenar a rotarix:) máme za sebou teprve první dávku rotarixu, za 3 týdny jdeme na druhou a první prevenaru:)) tak sem na to zvědavá:/ to bude semnou muset jít mamka, protože muž je v ráci, a já nezvládnu bejt u toho když ji budou poprví předemnou píchat… ani u naušniček sem nemohla být, strašně mi to rvalo srdce…XD
Mně je čerstvě 24,letí to, co jsem ze vdala už to budou dva roky:)a kolik jste přibraly a už shodily? já jsem přibrala 16kg, z nemocnice jsem došla dom o 10kg lehčí a teď bych měla být na své váze, ale bříško mám ještě takový,,špekatý,,, ![]()
Nu já sem za těhu nabrala 24kg, v porodce sem nechala 8kg, no a celkově sem ted schodila zatim 14, ještě me zbejvá těch 10kg no… ale nějak to zatim neřešim, při kojení to ani moc nejde:D o břiše mi ani nemluv:D já jak ho měla obrovský tim ak malá byla veliká, tak tam mám ted povyslou kůži:D
Jsme hrdé maminky a objetujeme pro naše miláčky všechno i postavu. Lili malá je hodně na tatínka že?
Ahoj holky
tak me bude v prosinci 23
mate krasny miminka teda.ja jsem nabrala 8kg a shodila jsem 15kg
![]()
A co používáte za pleny? já teď používám BABYLOVe z Dm jinak jsem měla pampersky a nebyla jsem úplně spokojená. a ze všech ubrousků mě zaujaly jonson(nebo jak se to píše:) ) a pak pampersky sensitive, nivea. ale hrozný jsou hugies! a krém sudocrem.
@Janeynka tak ja pouzivam Pampers Baby dry..ja jsem spokojena ubrousky pouzivam od Johnsons baby a krem od narozeni zadnycim dyl vydrzi bz kremu tim lepe.jest ani jednou nebyla opruzena ani malinko cervena nebyla. jinak mam rybilku..jinak neni moc dobre pouzivat sudocrem protoze kdyby se nahodou oprudil takmu pak uz nepomuze jako kdybys pouzivala preventivne treba rybylku apod
je to jako z praskama, cim vic a casto je jis tim driv ti prestanou pomahat a nemaji takovy ucinek.
Týjo, fakt? mně ho doporučila doktorka, že je lepší jak bepanthenol! takže nemusím vůbec natírat? já měla zato, že kdyžb ho natírám tak se nemůže oprudit!
Plenky používáme tesco plenky a pemprsky:) s ubrousku sem spokojená s pemprs sensitive a používáme ty zelené z DM taky:))
co se týče kosmetiky, máme nakoupenou celou sadu hipp, sebamed, něco od jonsona, aviril olejíček a pudr, pak sem koupila bepanten, sudokrem a rybilku a nepoužíváme nic.
olejíček od hippu nám udělal pěknou paseku s ouškama a obličejíčkem, a kvuli tomu sem nakoupila další ptákoviny by sme se toho zbavili, a nic…
takže do koupele přidáváme hrnek s odvarem řepíku, po koupání občas namažeme olejíčkem nebo excipialem, a na zadeček jen po kakání použijem rybilku a od tý dob co to takhle dělám má malá klid, plet má naprosto čistounkou žádný flíčky prostě nic… takže miliony za kosmetiku sem nakoupila zbytečně:D ale tak zas se to dá schovat až bude větší no. ale vážně, co se mě týče, na miminka neplácat nic pokud možno:)) sama sem se přesvědčila.
katerina: souhlasim, bepanten a sudokrem sem použila jen v nouzi, jinak to mám v lékárničce:D
@Janeynka jako natirat ho muzes ale necim slabsim trba jak rikam rybilkou. nekdy maji deti prujmy nbo tak neco a ani nevis jak a hned se oprudi tak az pak pouzit primo lecivy krem jako je bepanten nebo sudocrem.ja jsem prvni dceru taky natirala pri kazdem prebalovani rybylkou…ted u Eveln jsm tech 6 prvnich dni v porodce nenatirala vubec a ok tak jsem ji tak nechala a zatim je 2a pul mesice bez krmu na zadecek a super. kdyby naaahodu se nekdy oprudila jakoze to urcite jednou taky prijde, tak ji pomuze uz jen ta rbilka protoze tak pokozka na zadecku nebude proti nemu odolna tak hned bude reagovat na ten krem a bude hned hojit
jinak ja kosmtiku taky nepouzivam obcas malou po koupani natru kremem LIPO LOTIO a super.vic nema cenu ty dticky se pak jen osypou apod. jinak plenky tesco jsou taky dobre. pouzivala jsem je u prvni dcery.my jsme v Anglii a tady me pampers vyjdou na stejnou cenu jako tesco
takze kupju pampers.