Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem se holky taky dočkala:) 24.7.2012 se nám narodila Leontýnka v 10:50h, vážila 4320g a měřila 54cm:)
porod byl v pohodě, všechno šlo naštěstí přirozeně a samo jen s nástřihem:)
Sme moc štastné a hlavně krásné:D
@liliannoel jeee moc moc grtatuluju
teeeda to dosti velka ne??ale je krásná hlavne ze jste v porádku obe dve ![]()
Nu veliká je
ale alespon se neztratí:D pěkně nám i přibírá, je nám teprve 14 dní a už máme 4800g
no tak jen doufám že z ní zachvíli nebude koule:D
Asi mám místo mlíka smetanu ![]()
@liliannoel no to teda krasne pribira
jen tak dal. a jak casto kojis ze tak pribira? me teda mala pribrala za 16dni jen 380g ![]()
No přes den kojim po dvou hodinách, když sou extrem vedra tak po hodině, a v noci po třech hodinách… takže bych řekla celkem normálně:))
fotečky z dnešního focení:))
@liliannoel kásny fotečky fakt
je kouzelna…no ja kojim prez den i prez noc po 3h a nekdy po 2 no.jak si rekne..si stejne neumim predstavit porod takhle velkyho ditka
me stacilo ted tech 3700g
te obdivuju
No nerodila sem menší, takže nemužu posoudit jestli se mi takhle velký dítko rodilo huř, ale všechno šlo spontálně jen s nástřihem, a nějk hrozný mi to nepřišlo:))
Ahoj Lili! tak moc gratuluju! teda ta je veliká. my jsme se narodili se 3kg a 50cm. včera jsme navážili 4400g a před 3týdny jsme měli 56cm. řeknu ti že to tak letí a k tomu vidím, jak roste, jak má nejednou velikou hlavičku. jsem ráda, že byl tak maličkej, byl to špuntík:) teď jak už je větší tak už se tak nebojím že se mu může něco stát, už je velkej kluk
a jak to zvládáš? já jsem začala konečně jen kojit bez odstříkávání a je to úplně jiný, kdybych to tak měla odzačátku, tak to byli klidnější začátky. bylo to strašně zdlouhavý
když jsem ho dokrmovala MM tak pil po 2,5-3hod. teď většinou po 2 někdy vydrží o chvíli dýl. pak už k večeru tak po sedmé když nakojíme, tak spinká už tak 3-4hodinky a jde to tak až do ráda, ale to trvá od pátku ![]()
Malinká má teda vlásků! jako už velká slečna ![]()
@Janeynka Ahoj ahoj jsem si rikala ze tu uz dlouho nikdo nebyl..no jo kazdej hold lita kolem prcka tak neni ani cas.ale ja teda nastesti zadne litani nemam..Evelyn uz jsou 2mesice a tyden
je to zlatíčko uz od narozeni…spinka cele dny i noci..pekne pribiraa
od 6tydnu pase koničky a tak tyden zpet je to co se naucila otacet z briska na zadička
na to ze mam doma ted dve deti tak to jde, zvladam vse. Uklidit, uvarit a dokonce i pecu nekolikrat tydne takze parada
no dost o nas a co vy jak se vam dari?
Janey: tjo ani nevim že si tu psala… jak sem moc nestíhám chodit, tak už ani nevim kde co čtu:D
No zvládáme fajnově:) malá toho přes den sice moc nenaspí, ale zase spí v noci:) celej den je ruznej v kojení, někdy chce pít častěji někdy mín, tak je to i se spánkem, ale jediný co je stejný je že každý den v 19:00h koupeme, v pul osmí kojíme a u toho mě pindulína usne a spí teda cca od těch 8h do 3 do rána, to chce nakojit a budí se v 7ráno:) takže paráda:))
já sme ráda že nám kojení šlo hned od začátku bez pomoci, fakt jo, to jsem se kojení bála uplně nejvíc, ale pohoda je to super:))
je fakt že má hodně vlásku, ale prej kolem 4 měsíce ty vlásky začínaji opadavat, ale třeba co sem se ptala mamky, tak mě nevypadaly, a ještě mi zhoustly:)) tak uvidíme jak to bude mít kočanda naše.))
jinak už se na nás i pěkně směje, to je fakt super vidět jí s úsměvem, stačí ji polochtat na bradičce:D ale furt se ještě nesměje když děláme držky
no tak je nám teprve skoro 7 týdnu no:D, ale je fakt že to utíká uplně nehorázně… ještě ted si pamatuju jak se mi to táhlo prvních 20 týdnů těhotenství, jak sem se těšila a neutíkalo to, pak najednou po tý 20 to uteklo jak blázen, a po porodu to utíká ještě víc, hruza uplně…
katerina: tak to máte super že takhle stíháte všechno… já bych taky pekla a vařila, jenže já vubec nemám žádný nápady co se týče vaření, a hlavně furt lítáme venku, takže doma na vaření ted moc času nemám, takže samí rychlovky, co stihnu když je zrovna muž doma, a věnuje se prckovi:D ale snad se do toho brzo dostanu no:D ale úklid si neodpustim, to bych nepřežila v bordelu:D
@liliannoel AHOJKY
tak to je suer ze to takhle zvladas
máš nejake nove fotecky berusky? tyjo uz ji je 7tydnu
ono to vazne desne leti ri detech
za chvilku budou maturovat asi nebo co
skoda ze sem uz na tu diskusy nikdo nechodi snad se sem zase nekdo vrati casem…takze uz mas take o sestinedeli, je vse ok? ja teda mam porad problemy dost me boli bricho teda ![]()
Katerina: no šestinedělí máme za sebou, žádný problémy sem v něm neměla, prakticky co sem vylezla z porodnice sem i minimálně krvácela, nic mě nebolelo, seděla sme hned po porodu, takže pohodička, díky bohu za to:D
Ted musim ještě zavolat na gyndu a objednat se na prohlídku, tak snad bude vše ok no:))
no jo jak se narodi miminko neni moc času na zájmy:D
Ahoj maminky! Kači tak jsi šikula, ty už to máš v malíčku- druhé dítě druhé dítě zvládáš super a k tomu domácnost! já navařím většinou něco rychlýho nebo když je manžel doma a věnuje se malýmu. teď jsem nějakou dobu nepekla, protože jsme měli oslavy a bylo dost dortů
Náš malej už chvíli nepoleží sám. pořád chce vidět, takže ho dávám do lehátka-houpátka a on kouká okolo nebo je na hrací dece. ale v postýlce přes den nechce být. Stíhám si i vysát a uklidit
je pořád vysmátej ale ještě se nesměje nahlas
chodí spávat okolo 8 a budí se okolo 3-4hod. a pak za tři hodiny. přes den papá stále po dvou hodinách, pokud neusne. je to zlatíčko, je to teď úponě pohoda oproti těm začátkům -přebalování a krmení nám trvalo cca 1hod! to jsem odsávala! dneska je to hračka za 15minut máme vše hotovo. Od narození pásl koníčky ale pak po druhém měsíci mu to nešlo ale teď už to zase umí. Zatím se nám nepřevalil ale už sebou šije, že to bude snad brzy. Mamči a kolík vám je let?
Miminka máte hodný a šikovný. Strašně to letí! Lili vy budete zachvíli dva měsíce! to není ani možný! my už máme tři!
Očkovaly jste? my dali prevenar a rotarix.
Jinak už máme asi 5400g a 60cm
takže rosteme jak blázen. pak přidám fotky. ![]()