Miminko a vysoká škola

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
19.5.23 12:39

@nikol.f no myslim, ze na miminko nejsi mentalne pripravena, vyzraly clovek vi, ze dite je nekdy pekna rehole, a ty chces nechat sve dite vychovavat nekoho jineho, kdyz budes se ucit na zkousky? ty nebyvas o zkouskovem nervozni, vse jde stranou, protoze se musis ucit, psat bakalarku? ty si nechces uzivat materstvi bez stresu se skolou? sama pises, ze nemuzes chodit do prace, protoze studujes, to si fakt myslis, ze dite je mensi zaprah nez zamestnani? :zed: a z ceho mas dost nasetreno, kdyz pises, ze nepracujes? co bydleni, bydlite spolku a pritel te zivi? nebo zije v destkem pokojiku u rodicu? z ceho myslis, ze by se ti pocitala materska, kdyz nemas zadny plat?… za me pusobis jak naivni dite, ktere si chce poridit dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
19.5.23 12:44
@nikol.f píše:
Je mi 25 let a nyní dokončuji bakalářské studium, z důvodu úplatnění však musím pokračovat ještě dva roky na magisterském studiu, avšak s přítelem už dlouho sníme o miminku, vždy jsme si přáli být mladý rodiče a nejvíc se na to těšíme.

Holky, nechme ji žít její sen. Ona prostě chce stihnout mimčo, chce si hrábnout na samé dno sil, prožije si hádky, odcizení a rozchod s přítelem. A to všechno musí stihnout za dva roky, do skončení Mgr studia!

Pak si může s čerstvým diplomem a čerstvým miminem hledat novou práci a nového partnera.

• Citovat
  • Upravit
3151
19.5.23 12:47
@nikol.f píše:
@Tosidelassrandu tvoje uživatelské jméno mluví za vše :palec:

Mám našetřeno mnohem víc, ale o tom tu není vůbec téma této diskuze. Šlo mi o nějaké názory a zkušenosti, a ne ponižování…

Čím dál víc vidím jak mladé holky ve 22 letech mají mimino. Zajímalo mě, jak to zvládají a zda je to dobře zkloubitelné s prací/ školou.

Určitě nechci mit dítě po 30. Proto se teď snažím vymyslet něco, aby to vše fungovalo po všech stránkách. Proto jsem se ptala na Váš názor s tim polovičákem behěm mgr

Ale spousta z nich ve 22 už tři roky pracuje na plný úvazek. Stejně si to musíš udělat podle sebe, ale většina uživatelek má s péčí o děti zkušenosti. Fakt si to idealizuješ. Napřed začni pracovat na ten půlúvazek a uvidíš, jak budeš studium stíhat. Je dost pravděpodobné, že by si zanedbávala školu a nebo cítila provinění vůči dítěti, kvůli tomu, že se mu málo věnuješ, protože se musíš učit.

Uznej, že je zvláštní, že brigádu při studiu nestíháš, ale máš hodně našetřeno. Z čeho šetříš, když nepracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
19.5.23 12:51

To je bomba jak se tu umí lidi chovat :lol: jak umí všichni soudit člověka podle pár vět a vůbec nedokáží domýšlet jejich význam pro toho druhého.. Já bych si tohle v životě nedovolila, kor na internetu.. ptala jsem se pouze na názor a zkušenosti, ne na můj osobnostní rozbor ale díky moc že mě tak skvěle znáte :palec:

Kdyby jste si to četly opravdově.. chápaly byste, ze Proto se ptám jestli je lepší varianta poćkat a během mgr pracovat na polovičáku a mimi zkusit po celém dokončení VŠ. Ne že si jdu zítra udělat dítě a chci od vás rady co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3151
19.5.23 12:57
@nikol.f píše:
To je bomba jak se tu umí lidi chovat :lol: jak umí všichni soudit člověka podle pár vět a vůbec nedokáží domýšlet jejich význam pro toho druhého.. Já bych si tohle v životě nedovolila, kor na internetu.. ptala jsem se pouze na názor a zkušenosti, ne na můj osobnostní rozbor ale díky moc že mě tak skvěle znáte :palec:Kdyby jste si to četly opravdově.. chápaly byste, ze Proto se ptám jestli je lepší varianta poćkat a během mgr pracovat na polovičáku a mimi zkusit po celém dokončení VŠ. Ne že si jdu zítra udělat dítě a chci od vás rady co s tím…

A Mgr. studium bude snazší než Bc.? Při Bc. nezvládáš ani brigádu, ale při Mgr. zvládneš pracovat na půl úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
19.5.23 12:57

A že vám tak leží v žaludku ty peníze :mrgreen: nebudu se tu opravdu zpovídat kde jsem je vzala. Nevidim ani jeden důvod… Asi je těžké si představit třeba nějakou brigádu, peníze od rodiny a školní stipendia které jsem si vždy chovala a za nic neutrácela.. A za ty roky se toho dá našetřit hodně.
Nikdy jsem neutrácela za mě ale za druhé. Proto všechny peníze budu vždy věnovat a investovat do mé rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
19.5.23 12:58

Dodělat školu, rok pracovat nebo lépe už pracovat pri studiu a nasetrit si. Dítě stojí hodně peněz. Poté bych šla do mimca a užila i to bez stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958

Mgr. bych šla studovat dálkově, při tom práci alespoň na poloviční úvazek. Až doděláš školu, alespoň rok pracuj na plný úvazek, ať máš šanci získat smlouvu na neurčito, bude se ti to po rodičovské hodit, mít praxi a mít se kam vrátit. To, že přítel vydělává hezké peníze, je sice super, ale taky bych z něj před miminkem udělala nejdřív manžela…
Přiznám se, že ze tvých příspěvků cítím mladickou naivitu, při které nedomýšlíš, co všechno by se mohlo stát. Ač jsem člověk pozitivně myslící, určitě je dobré se trošku připravit i na variantu, že vše nepůjde přesně podle plánu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
@nikol.f píše:
To je bomba jak se tu umí lidi chovat :lol: jak umí všichni soudit člověka podle pár vět a vůbec nedokáží domýšlet jejich význam pro toho druhého.. Já bych si tohle v životě nedovolila, kor na internetu.. ptala jsem se pouze na názor a zkušenosti, ne na můj osobnostní rozbor ale díky moc že mě tak skvěle znáte :palec:Kdyby jste si to četly opravdově.. chápaly byste, ze Proto se ptám jestli je lepší varianta poćkat a během mgr pracovat na polovičáku a mimi zkusit po celém dokončení VŠ. Ne že si jdu zítra udělat dítě a chci od vás rady co s tím…

tak pokud tohle sama od sebe nevis, tak opravdu nejsi zrala mit to dite? ptas se jak prvnak… jak my tady mame vedet, jak ti jde uceni, jak moc je tva skola tezka, neodpovedela jsi mi ani na jednu otazku ohledne bydleni, - pises jak naivni nanynka, ktea si usmyslela, ze bude mladou matkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
@AnnieTRoj píše:
A Mgr. studium bude snazší než Bc.? Při Bc. nezvládáš ani brigádu, ale při Mgr. zvládneš pracovat na půl úvazek?

Proto jsem psala o dálkovém studiu… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.5.23 13:00
@nikol.f píše:
A že vám tak leží v žaludku ty peníze :mrgreen: nebudu se tu opravdu zpovídat kde jsem je vzala. Nevidim ani jeden důvod… Asi je těžké si představit třeba nějakou brigádu, peníze od rodiny a školní stipendia které jsem si vždy chovala a za nic neutrácela.. A za ty roky se toho dá našetřit hodně.
Nikdy jsem neutrácela za mě ale za druhé. Proto všechny peníze budu vždy věnovat a investovat do mé rodiny.

ne ver, nikomu tve penize v zaludku nelezi. prijdes si sem pro radu, kdyz ti tu ukazujeme uskali a poukazujeme na tvoji naivitu, tak ty prijdes s takovymhle blabolem? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.5.23 13:02
@nikol.f píše:

a ty pri dalkovem studiu se nemusis ucit? ty nebudes muset psat prace? a nemyslis, ze dalkove studium je mnohem tezsi, nebot si vetsinu musis nastudovat sama, neni tolik prednasek a cvik, kde by jsi ziskala znalosti? :zed: opravdu jsi hodne naivni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
19.5.23 13:02
@markytka3 píše:
ne ver, nikomu tve penize v zaludku nelezi. prijdes si sem pro radu, kdyz ti tu ukazujeme uskali a poukazujeme na tvoji naivitu, tak ty prijdes s takovymhle blabolem? :zed:

Kde je prosím ten blábol ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3151
19.5.23 13:04
@nikol.f píše:

Proč si tak napružená? Všichni se ti snaží poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.5.23 13:05
@nikol.f píše:
Kde je prosím ten blábol ;)

ze nam lezi tve penize v zaludku :P a blabolis tu teda fest, proste jsi se upnula mit ted mimi a nechces slyset zadna negativa… takze za me sobec, ja bych teda svemu diteti tohle neprovedla - misto klidu, uzivani si miminka budes „magorit“ ze zkousek, psani praci, studieu… proc vlastne studujes, kdyz nechces ani chvili zustat v oboru?… myslis, ze na tebe pak bez praxe budou vsude cekat s otevrenou naruci? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí