Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ještě ještě jsem zapomněla dodat, že ne každý má už těhotenství při kterém jde zvládat vše. Od 25 tt jsem musela jen ležet, nakonec jsem rodila v 34tt a dcera melapouhych 1650g a v porodnici jsme byly přes měsíc. Psychika nejde ani popsat, jak jsemto v tu dobu prožívala. Podle mě si to představuješ vše hrozně jednoduše a růžově, což samozřejmě není vůbec špatně a třeba ti bude šlapat vše dle plánu ✊ 🙂ale dávám ti tu jen svou zkušenost, když vše úplně podle plánu nejde. Aby si dokázala počítat i s tou horší variantou..
@Verča22938 píše:
A ještě ještě jsem zapomněla dodat, že ne každý má už těhotenství při kterém jde zvládat vše. Od 25 tt jsem musela jen ležet, nakonec jsem rodila v 34tt a dcera melapouhych 1650g a v porodnici jsme byly přes měsíc. Psychika nejde ani popsat, jak jsemto v tu dobu prožívala. Podle mě si to představuješ vše hrozně jednoduše a růžově, což samozřejmě není vůbec špatně a třeba ti bude šlapat vše dle plánu ✊ 🙂ale dávám ti tu jen svou zkušenost, když vše úplně podle plánu nejde. Aby si dokázala počítat i s tou horší variantou..
Velmi důležité!!! Já přidám, že jsou zaměstnání pro které je více než vhodné mít praxi ještě před dětmi. Dcera známých se vdala po čtvrtém ročníku VŠ a teď čeká dítě. Má se to narodit v létě a ještě v červnu chce dělat státnice. Pokud je stihne. Nikdy, nevíš jaká komplikace se v těhotenství může přitrefit. A přitom stačilo jen počkat doslova pár měsíců
praxi mít nebude. Když si představím, že první roky ve škole jsem proseděla odpoledne a večery nad studiem učebnic a přípravami, není mi jasné, kdy je bude dělat, když po práci ve škole poletí pro dítě do školky a bude ji čekat doma druhá směna. Pro každého má den jen 24 hodin a prostě nikdy, nikdy už nebude mít ten čas na to věnovat se pořádně své profesi právě v letech na začátku, kdy je to nejvíce potřeba
nechápu. To se na to mohla vykašlat rovnou a rodit po gymplu.
Zatím bych dodelavala školu a místo miminka řešila svatbu. Než se vezmete, budeš mít před statnicema a pak se můžete začít snažit.
Nevim co delas za obor, ale ve zkouskovym jsem toho mela tolik ze si nedovedu predstavit se starat jeste o dite. Pokud nemas treba maminku ktera se ti bude starat, tak nevim nevim.
Jako je rozdil obor od oboru, ale kdyz vidim maminy ktery par dni nespi tak obcas i mluvi z cesty a to ve zkouskovym fakt nechces.
Co studujes, jaka je moznost uplatneni s ditetem / moznost homeoffice, podnikani/
@Anonymní píše:
Velmi důležité!!! Já přidám, že jsou zaměstnání pro které je více než vhodné mít praxi ještě před dětmi. Dcera známých se vdala po čtvrtém ročníku VŠ a teď čeká dítě. Má se to narodit v létě a ještě v červnu chce dělat státnice. Pokud je stihne. Nikdy, nevíš jaká komplikace se v těhotenství může přitrefit. A přitom stačilo jen počkat doslova pár měsícůpraxi mít nebude. Když si představím, že první roky ve škole jsem proseděla odpoledne a večery nad studiem učebnic a přípravami, není mi jasné, kdy je bude dělat, když po práci ve škole poletí pro dítě do školky a bude ji čekat doma druhá směna. Pro každého má den jen 24 hodin a prostě nikdy, nikdy už nebude mít ten čas na to věnovat se pořádně své profesi právě v letech na začátku, kdy je to nejvíce potřeba
nechápu. To se na to mohla vykašlat rovnou a rodit po gymplu.
A taky vsechno zapomene. Titul neni vse.
Urcite bych nejdriv v klidu dodelala skolu a chvili pracovala. Ucit se na atestaci s ditetem bylo ZA TREST, dokud to clovek nevyzkousi, nevi. Ucila jsem se v jedinem moznem case 21-24:00. Hlidani zadne a dite se v noci 10× budilo.
Dodělat školu pokud to nechceš definitivně možná odepsat. Jak už tu zaznělo, ne vždycky jde všechno dobře a můžeš mít problematické těhotenství, může ti být celou dobu zle, můžeš mít zdravotní potíže, a nezvladnes uz při něm nic. Stává se. A může se stát že budeš mít náročné mimino, žádný spavy novorozenec kdy při spancich a s kočárkem v parku se naučíš, mě se třeba narodilo mimčo se zdravotními problémy v důsledku těžkého porodu a na první tři měsíce ani vzpomínat snad nechci, já byla fyzicky docela zničena, obrovská poranění se hojila dlouho, a do toho řešení problemu mimca, spaní v 20 minutových úsecích, sáhla jsem si na dno. Nebyla jsem schopná naprosto nic, sotva trošku po sobe uklidit a udělat si jídlo. A doteď je to pěkná makacka, aby dítě nemělo nasledky, rehabilitujeme, cvičíme, žádné že ho hodím pod hrazdicku a jdu si dělat svy. Učit bych se nebyla schopna vůbec, pořád mám spankovy deficit a lepší to hned tak asi nebude, se spaním je pořád problém. I tak to s dítětem může vypadat. Jo a že po 30 určitě nechces-to neříkej, nerouhej se. Taky jsem chtěla dítě mnohem dřív a nakonec jsem se dočkala v 35 a jsem za to vděčná. Nemusí to každému hned jít. Jestli si tohohle černého Petra nevytahnes a otehotnis hned jak se rozhodneš, buď za to vděčná, samozřejmost to není ani ve 20.
@Tala20 píše:
Holky, nechme ji žít její sen. Ona prostě chce stihnout mimčo, chce si hrábnout na samé dno sil, prožije si hádky, odcizení a rozchod s přítelem. A to všechno musí stihnout za dva roky, do skončení Mgr studia!Pak si může s čerstvým diplomem a čerstvým miminem hledat novou práci a nového partnera.
Vubec nechapu, jak toto muzes napsat. Proc by do haje toto cele nemohlo vyjit? Ale proc nebyt ironicka a nepredpovidat ten nejtragictejsi scenar, kdyz to tady v diskuzi tak dobre jde, ze?
Zakladatelko, asi by to nebyl zadny med, ale pokud jste s partnerem sehrani, muzete se jeden na druheho opravdu spolehnout a jsi si vedom rizik a pripadnych ztrat (napr. preruseni studia), tak do toho! Idealne abys mela zazemi v podobe hlidacich babicek/dedecku. Myslim ale, ze polovicak na materskou nestaci (nejsem si ale stopro jista). Jinak moje doktorka vystudovala medicinu s ditetem
Vsechno jde, kdyz se chce. Ma kamaradka na VS totez, vystudovala VS s ditetem.
Nekdy mam pocit, ze zdejsi uzivatelky jsou jen skarohlidi, kdy nic nejde, vsechno je spatne atd.
@miskuet píše:
Vubec nechapu, jak toto muzes napsat. Proc by do haje toto cele nemohlo vyjit? Ale proc nebyt ironicka a nepredpovidat ten nejtragictejsi scenar, kdyz to tady v diskuzi tak dobre jde, ze?Zakladatelko, asi by to nebyl zadny med, ale pokud jste s partnerem sehrani, muzete se jeden na druheho opravdu spolehnout a jsi si vedom rizik a pripadnych ztrat (napr. preruseni studia), tak do toho! Idealne abys mela zazemi v podobe hlidacich babicek/dedecku. Myslim ale, ze polovicak na materskou nestaci (nejsem si ale stopro jista). Jinak moje doktorka vystudovala medicinu s ditetemVsechno jde, kdyz se chce. Ma kamaradka na VS totez, vystudovala VS s ditetem.
Nekdy mam pocit, ze zdejsi uzivatelky jsou jen skarohlidi, kdy nic nejde, vsechno je spatne atd.
Děkuju, moc si vážím za upřímný a laskavý názor a ze srdce souhlasím
hlavně děkuju za odvahu toho napsat v tomhle lynčování. ![]()