Miminko a vysoká škola

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3488
19.5.23 17:00
@nikol.f píše:
To je krásný :( :srdce: moc držím palce a děkuju za zkušenost, moc mi pomohla :srdce:

No… Nevím, v čem ti zkušenost Anonymní pomohla… Ona na rozdíl od tebe zvládala při studiu pracovat 30-40 hodin tydne. Když dva dělají totéž, většinou to není totéž :mrgreen:
Myslím, že ten plán jít teď na dálkové a zkusit při tom pracovat, a miminko až pak po ukončení studia, je fajn, toho bych se být tebou držela. Osobně mám vystudovanou jednu VŠ prezencne, druhou kombinovane při práci a třetí (kombinované) jsem nedodelala skrz to, že se mi krizily státnice s porodem. Ačkoli mi chybela jen diplomka a statnice, ke škole už jsem se nedokázala vrátit, protože se synem jsme během prvního roku řešili vážně zdravotní trable a zbytek rodicovské už jsem si ho chtěla užít a ten první rok si vynahradit. Samozřejmě, že tu třetí VŠ k ničemu nutné nepotřebuju, takže jsem to prostě už nemusela hrotit na krev a s tím dítětem už nikdy nebude pro mě nic větší priorita a sakra si rozmyslím, čemu v životě věnovat čas (to je takový problém, který přichází obecně se zvyšujícím se věkem… :mrgreen:). Mmch i na tom prvním kombinovaném bylo opravdu náročné skloubit práci, studium a čas s partnerem, prezenční VŠ byla oproti tomu procházka růžovou zahradou, takže moc nepočítej, že na dálkovém budeš mít oproti dnešku pohodu - spíš naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.5.23 17:05
@markytka3 píše:
kapku mimo, ja se te slusne ptam, kde pisi, ze pri studiu vs nelze najit praci… promin, ale clovek, ktery si sve rozhodovani v zivote musi utvrzovat pozehnanim na anonymnim serveru, neni vyzraly. nikdo te tu nezna, nevime, jak ti jde skola, atd. atd., kdyz vidim, ze reagujes jen na nazory, ktere ti pritakaji a zesmesnujes nazory, ktere ti nevoni :nevim: ja treba mela tezke vs, nedovedu si predstavit pri nich se starat o dite. navic jsem se na dite tesila, jak si jej v klidu uziji. nikdy bych na vs dite nechtela, uz jen prijit o moznosti cestovani, erasmu, postaveni se na vlastni nohy (tebe nejdrive zivili rodice, ted te zivi partner -na otazku, zda spolu uz zijete jsi mi taky neodpovedela, tak predpokladam, ze ano). jiny takovehle potreby nema. chapes? to ze to nekdo dal, neznamena, ze to das i ty (obzvlast, pokud se ve svych nazorech muzis utvrzovat zde.)

Souhlasím. Takových diskuzí je tady hromada, tazatelky si sem přijdou jen pro utvrzení svého názoru a virtuální poplácání po zádech, že to zvládnou, a kdokoliv má názor jiný, je hned dvouhlavá saň :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
19.5.23 17:13
@nikol.f píše:
Přestaňte tu na všechny útočit. Opravdu mě tohle nebaví a je mi z vás smutno. Budu si reagovat na co chci já, na tom není nic špatně. Nebudu tu podporovat takovéhle chování a vím, že ignor je nejlepším řešením. Dělejte si osobnostní rozbory někomu jinému když všemu opět tak rozumíte a dokonce si troufáte tu šířit, že vše o mě víte a přisuzujete mi vlastnosti. Občas se zapomíná, že každý názor je správný, jen jde o to, jak se ten názor vyjádří… a říkat mi tady holčičko a povyśovat se na mě že máte 2 VŠ, je zoufalost. Tím to chci ukonćit a nebudu tu dělat aféry jako vy.

Uživatelka @markytka3 tu na nikoho neutoci - ani na tebe. Naopak ty utocis, a to zejména na ni, aniz by k tomu byl jakýkoli důvod… Jakmile někdo napíše něco, co ti nabourava tvé naivní iluze, vztekas se jako děcko, kterému shodili komín z kostek, naopak kdo píše v souladu s tvými představami (nebo aspoň ty si to tak vykládás-někdy bohužel mylne :mrgreen: ) tomu hned pošleš :srdce: A pro jistotu rovnou píšu, že toto není útok ani kritika, pouze konstatuji fakta :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
19.5.23 17:14
@Thomassss píše:
Souhlasím. Takových diskuzí je tady hromada, tazatelky si sem přijdou jen pro utvrzení svého názoru a virtuální poplácání po zádech, že to zvládnou, a kdokoliv má názor jiný, je hned dvouhlavá saň :roll:

Asi tak. Ale kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
19.5.23 17:16
@markytka3 píše:
nemyslim si, ze by dostala cocku, jen jsou tu dva tabory - jeden, ktery to s pomoci okolidal, druhy tabor si pockal a rodinu zalozil z ruznych duvodu po skonceni skoly… autorka tu tleska jen nazorum, ktere jsou ji po chuti, na druhy tabor reaguje nevrazive, nechce slyset zadne negativa na jeji rozhodnuti… a muj nazor, clovek, ktery se musi ptat na takoveto veci na anonymnim foru, neumi si dat dve a dve dohromady, neni vyzraly mit dite… to je ciste osobni muj nazor.

Jestliže tím okolím je manžel, otec dětí, tak to vnímám jako velký bonus. Ty ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
19.5.23 17:17

@nikol.f
Já pracuji jako asistentka pedagoga. Mám kolegyni, co si teď při práci dodělává vysokou školu.

Já jsem si sama při této praci dodělala obor vychovatel na celoživotním vzdělávání, tak možná tam je cesta. (jen si zjistit, jestli na vašem okrese asistentky berou). Normálně mám i pri zkráceném úvazku smlouvu. Sice bys mateřskou neměla pak vysokou, ale lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.5.23 17:19
@nikol.f píše:
@Tosidelassrandu tvoje uživatelské jméno mluví za vše :palec:

Mám našetřeno mnohem víc, ale o tom tu není vůbec téma této diskuze. Šlo mi o nějaké názory a zkušenosti, a ne ponižování…

Čím dál víc vidím jak mladé holky ve 22 letech mají mimino. Zajímalo mě, jak to zvládají a zda je to dobře zkloubitelné s prací/ školou.

Určitě nechci mit dítě po 30. Proto se teď snažím vymyslet něco, aby to vše fungovalo po všech stránkách. Proto jsem se ptala na Váš názor s tim polovičákem behěm mgr

Jsi srovnaná i s možností, že bys musela kvůli dítěti školu přerušit? Pak si ho teda udělej. Možná chceá víc ty dávky než dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.5.23 17:20
@hanka.br. píše:
Jestliže tím okolím je manžel, otec dětí, tak to vnímám jako velký bonus. Ty ne?

to samozrejme, a ma to autorka? ta mi ani nenapsala, zda jiz ziji s partnerem spolu nebo je stale u rodicu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.5.23 17:23
@nikol.f píše:
Přestaňte tu na všechny útočit. Opravdu mě tohle nebaví a je mi z vás smutno. Budu si reagovat na co chci já, na tom není nic špatně. Nebudu tu podporovat takovéhle chování a vím, že ignor je nejlepším řešením. Dělejte si osobnostní rozbory někomu jinému když všemu opět tak rozumíte a dokonce si troufáte tu šířit, že vše o mě víte a přisuzujete mi vlastnosti. Občas se zapomíná, že každý názor je správný, jen jde o to, jak se ten názor vyjádří… a říkat mi tady holčičko a povyśovat se na mě že máte 2 VŠ, je zoufalost. Tím to chci ukonćit a nebudu tu dělat aféry jako vy.

vztekas se jak nevyzrale dite, kde se nad tebe povysuji, ja o svych 2 vs psala jako reakci na tvuj prispevek : "akže mi tvrdíš že si nejde při VŠ najít práci :lol:

Zase někdo tak přechytralý že to bolí jak víš úplně všechno. Já vím co je VŠ tak si tyhle řeči nech pro sebe."… a porad cekam, kde mi vycitujes, kde pisi ze pri vs nelze najit praci a odpovis na otazku, zda bydlite s partnerem spolu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
19.5.23 17:47
@markytka3 píše:
to samozrejme, a ma to autorka? ta mi ani nenapsala, zda jiz ziji s partnerem spolu nebo je stale u rodicu. :nevim:

Co nám je po tom? To snad ona sama musí vědět nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
19.5.23 18:02
@nikol.f píše:

Z jakého důvodu útočíš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.5.23 18:04

Vse podstatne bylo uz napsane, tak pridam jen svou zkusenost.
Jednu VS mam prezencne, delala jsem si ji klasicky hned po SS. Ve 30 se mi narodilo prvni dite a ja zacala dalkove studovat druhou VS, uplne jiny obor. Dalo se to v pohode, zkouskove bylo vzdycky horsi, ale mam napomocneho manzela a hlavne dve hlidaci babicky. K tomu vsemu jsem zvladala pracovat jeste i na HO na polovicni uvazek. Dite bylo hodne spaci a tezkej pohodar. Po dvou letech se mi narodilo druhe, myslela jsem si, jak to bude taky pohodicka a ejhle… pres den mi spi 2× pul hodiny a jen na me, hlidatelne neni nikym, chce byt porad jen u me a nejlepe se porad kojit :lol: v noci se mi budi po hodine a pul, takze jsem pak pres den jak chodici mrtovola… tak jsem nechala prace a ted mi zacina zkouskove a uz toho na me zacina byt moc a zacinam mit pocit, ze studium a k tomu dite nezvladam. Takze dopredu ti fakt nikdo neporadi, jak to budes nebo nebudes s ditetem zvladat, strasne moc zalezi na tom konkretnim diteti a na moznostech hlidani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
19.5.23 18:25

Sama si musis odpovedet, jak „zvladas“ svuj zivot. Nekdo je takova poletucha, ze zvladne dite, skolu a praci, nekdo se potrebuje soustredit na jednu vec.
Co studujes?

Pokud fakt chcete dite, tak ho proste proste mej a vykasli se na mateřskou. Ono se to vzdycky nejak posklada. Mozna by to bylo na ukor zivotni urovne a treba bys nedodelala skolu, ale kazdy ma jine priority.
@nikol.f

Nikdo ti dopredu nerekne, jaky bude tvoje dite a hlavne jak to nudes zvladat ty.

• Citovat
  • Upravit
601
19.5.23 18:58

@nikol.f je mi 25, VŠ jsem studovala dálkově (Bc), abych přitom mohla pracovat a podílet se na nákladech na společném bydlení nyní již s manželem. Po dostudovani jsem byla 1,5 roku v práci, mezitím jsme si zařídili vlastní bydlení. Už v průběhu zařizování jsme se začali snažit, ale po roce nezdaru se u nás přišlo že bude problém a podstoupili jsme IVF ze kterého máme 10 měsíční princeznu. Pracuji jako OSVČ, takže si práci časově můžu trochu přizpůsobit a pracuji i po porodu. Za prvé abych pořád nějakou částí prispivala finančně a aby mi úplně nezmeknul mozek.. Nyní se nám zadarilo úplně přirozeně a čekáme sourozence.

Moje rada tedy zní, počkej až dostudujes a něco odpracujes. Já vím, že spousta žen si to nepřipouští, ale kolik je dnes matek samozivitelek. Nejste ani sezdani, chlap odejde a budeš na vše sama, tak ať máš nějaký příjem. Ikdyby se vám dítě nepodařilo hned, jsem zdarnym důkazem že medicína je zázrak a i případného sourozence můžete mít brzo 🙂 moje rada tedy zní, dostuduj, najdi si práci, mezitím můžeš plánovat svatbu ať zamestnas hlavu a už se můžete snažit 🙂 do 30 máte krásné klidně 2 děti 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
19.5.23 19:03
@hanka.br. píše:
Co nám je po tom? To snad ona sama musí vědět nejlíp.

No tak kdyz od nas chce poradit, musi napsat vse podstatne k situaci, bez toho nelze adekvatni radu dat. Jinak manzela tedy nema urcite, pise od zacatku pouze o priteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí