Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Rodila jsem dítě na konci bakaláře. V červnu budou dítěti dva roky a budu dělat magisterské státnice. Studuji dálkově. Za mě to jde. Každopádně já už při bakaláři a při denním studiu zvládala u toho pracovat 20-30 hodin týdně (takže jsem měla i nárok na mateřskou). Navíc mám pracujícího manžela a hlídací babičky.
Největší obdiv
moc závidím a přeju ![]()
@JancaS84 píše:
Jinak já jsem taky chtěla děti do třicítky. Ale bohužel nebyl vhodný tatínek, tak jsem je měla az po. A žádná tragédie to není. Stará si fakt nepřipadám.
Nějaký roky jsem odpracovala, získala zkušenosti, finance a bez problémů sehnala práci se třemi dětmi ještě na rodicaku.
Chápu
člověk nikdy neví co se stane a plánování je jedna věc.. a realita druhá ![]()
@Anonymní píše:
Rodila jsem dítě na konci bakaláře. V červnu budou dítěti dva roky a budu dělat magisterské státnice. Studuji dálkově. Za mě to jde. Každopádně já už při bakaláři a při denním studiu zvládala u toho pracovat 20-30 hodin týdně (takže jsem měla i nárok na mateřskou). Navíc mám pracujícího manžela a hlídací babičky.
A můžu se ještě zeptat jestli bys to nyní udělala jinak nebo to bylo dobré rozhodnutí?
Když bys to takto zhodnotila zpětně a měla mi dát doporučení ![]()
Nečetla jsem vše, tak nevím, jestli jste na to v diskuzi už také nenarazili… ale já jsem také měla docela ambiciózní plány, co vše budu s dítětem dělat… nakonec jsem tedy vše stihla předtím a jsem za to dost ráda, protože reálně jsem nebyla schopná dát své miminko nějakou dobu vůbec z ruky - takže se mi priority dost posunuly a neumím si představit někam od něj odcházet ![]()
Tak jen že i takováhle neočekávaná věc by ti do toho mohla docela hodit vidle…
@nikol.f píše:
Takže mi tvrdíš že si nejde při VŠ najít práciZase někdo tak přechytralý že to bolí jak víš úplně všechno. Já vím co je VŠ tak si tyhle řeči nech pro sebe.
holcicko, ja mam vystudovane 2 VS takze vim, co to obnasi, jak je clovek nervozni pred zkouskama, kolik casu zaberou ruzne projekty. A taky vim, ze dite fakt nepocka, az bude po zkouskovem. Kde pisi, ze si pri VS nejde najit praci? To ty sama pises, ze diky studiu nemuzes jeste pracovat. Muzes mi prosim citovat, kde pisi, ze pri VS nelze najit praci? Budes tak laskava? to ja tebe klidne odcituji "Zaměstnání zatím žádné nemám, škola je dost náročná a neumožnila mi to. "
Dam ti radu, odjed si na prazdniny delat nekam Au-pair, vyber si rodinu s miminem, at mas predstavu, co takova pece o male miminko obnasi ![]()
@markytka3 píše:
holcicko, ja mam vystudovane 2 VS takze vim, co to obnasi, jak je clovek nervozni pred zkouskama, kolik casu zaberou ruzne projekty. A taky vim, ze dite fakt nepocka, az bude po zkouskovem. Kde pisi, ze si pri VS nejde najit praci? To ty sama pises, ze diky studiu nemuzes jeste pracovat. Muzes mi prosim citovat, kde pisi, ze pri VS nelze najit praci? Budes tak laskava? to ja tebe klidne odcituji "Zaměstnání zatím žádné nemám, škola je dost náročná a neumožnila mi to. "Dam ti radu, odjed si na prazdniny delat nekam Au-pair, vyber si rodinu s miminem, at mas predstavu, co takova pece o male miminko obnasi
Já už se jenom směju
Děkuju za znehodnocování celé této diskuze, přece jenom, co by to bylo za anonymní diskuzi, když by se nenašli takovéto osoby, které si vylívají osobní vztek na internetu
.
Zajímavé, že se našlo tolik lidí, kteří můj dotaz bezproblemů pochopili a okomentovali ho s respektekm a úctou a ještě jednou jim za to děkuji. Ještě, ze normální lidé stále existují.
Věřte, že i kdybyste měla 10 VŠ, lepšího člověka to z vas neudělá
ale tak snad se vám aspoň ulevilo… ![]()
@Payiinka píše:
Nečetla jsem vše, tak nevím, jestli jste na to v diskuzi už také nenarazili… ale já jsem také měla docela ambiciózní plány, co vše budu s dítětem dělat… nakonec jsem tedy vše stihla předtím a jsem za to dost ráda, protože reálně jsem nebyla schopná dát své miminko nějakou dobu vůbec z ruky - takže se mi priority dost posunuly a neumím si představit někam od něj odcházet
Tak jen že i takováhle neočekávaná věc by ti do toho mohla docela hodit vidle…
Chápu a děkuju moc za názor ![]()
@nikol.f píše:
A můžu se ještě zeptat jestli bys to nyní udělala jinak nebo to bylo dobré rozhodnutí?Když bys to takto zhodnotila zpětně a měla mi dát doporučení
Určitě bych to udělala stejně. Teď čekám druhé (snad to klapne) a jsem ráda, že děti budu mít takhle brzy.
@Anonymní píše:
Určitě bych to udělala stejně. Teď čekám druhé (snad to klapne) a jsem ráda, že děti budu mít takhle brzy.
To je krásný
moc držím palce a děkuju za zkušenost, moc mi pomohla ![]()
@nikol.f píše:
Ahoj holky,
chtěla bych vás moc poprosit o radu a názory.Je mi 25 let a nyní dokončuji bakalářské studium, z důvodu úplatnění však musím pokračovat ještě dva roky na magisterském studiu, avšak s přítelem už dlouho sníme o miminku, vždy jsme si přáli být mladý rodiče a nejvíc se na to těšíme.
Dále bych se chtěla zeptat, zda bych dostala mateřskou a rodičovskou, kdybych otěhotněla hned po ukončení studia mgr? Zaměstnání zatím žádné nemám, škola je dost náročná a neumožnila mi to. Dalši variantou je si na mgr najít nějaký polovičák a pokusit se otěhotnět hned jak školu dodělám.
Proto se ve mě pere zda se pokusit o miminko již příští rok a odstátnicovat mgr s ročním miminkem nebo si myslíte že je to nemožné?
Co si o tom myslíte? Kdyby bylo na mě tak bych měla mimi hned, ale školu dodělat prostě musím.
Dostala jsi slušnou čočku. V tvém věku jsem měla děti dvě a školu žádnou. Magisterské studium jsem dokončila se dvěma malými dětmi a při zaměstnání. Měla jsem velkou motivaci školu dodělat, bez ní bych nemohla pracovat tam, kde jsem opravdu hodně chtěla Bez aktivní spolupráce manžela by to nešlo, ale když jste na to dva, tak to prostě jde. Naprosto nelituju, jsem relativně mladá a aktivní babička, což je skvělý. Hodně štěstí.
Otěhotněla jsem na VŠ (záměrně), porodila před posledním semestrem a pak jsem měla státnice. Ppm probíral manžel, rp já.
Nejlepší rozhodnutí, škoda, že jsem neotehotnela dřív.
@nikol.f píše:
Já už se jenom smějuDěkuju za znehodnocování celé této diskuze, přece jenom, co by to bylo za anonymní diskuzi, když by se nenašli takovéto osoby, které si vylívají osobní vztek na internetu
.
Zajímavé, že se našlo tolik lidí, kteří můj dotaz bezproblemů pochopili a okomentovali ho s respektekm a úctou a ještě jednou jim za to děkuji. Ještě, ze normální lidé stále existují.
Věřte, že i kdybyste měla 10 VŠ, lepšího člověka to z vas neuděláale tak snad se vám aspoň ulevilo…
kapku mimo, ja se te slusne ptam, kde pisi, ze pri studiu vs nelze najit praci… promin, ale clovek, ktery si sve rozhodovani v zivote musi utvrzovat pozehnanim na anonymnim serveru, neni vyzraly. nikdo te tu nezna, nevime, jak ti jde skola, atd. atd., kdyz vidim, ze reagujes jen na nazory, ktere ti pritakaji a zesmesnujes nazory, ktere ti nevoni
ja treba mela tezke vs, nedovedu si predstavit pri nich se starat o dite. navic jsem se na dite tesila, jak si jej v klidu uziji. nikdy bych na vs dite nechtela, uz jen prijit o moznosti cestovani, erasmu, postaveni se na vlastni nohy (tebe nejdrive zivili rodice, ted te zivi partner -na otazku, zda spolu uz zijete jsi mi taky neodpovedela, tak predpokladam, ze ano). jiny takovehle potreby nema. chapes? to ze to nekdo dal, neznamena, ze to das i ty (obzvlast, pokud se ve svych nazorech muzis utvrzovat zde.)
@hanka.br. píše:
Dostala jsi slušnou čočku. V tvém věku jsem měla děti dvě a školu žádnou. Magisterské studium jsem dokončila se dvěma malými dětmi a při zaměstnání. Měla jsem velkou motivaci školu dodělat, bez ní bych nemohla pracovat tam, kde jsem opravdu hodně chtěla Bez aktivní spolupráce manžela by to nešlo, ale když jste na to dva, tak to prostě jde. Naprosto nelituju, jsem relativně mladá a aktivní babička, což je skvělý. Hodně štěstí.
nemyslim si, ze by dostala cocku, jen jsou tu dva tabory - jeden, ktery to s pomoci okoli dal, druhy tabor si pockal a rodinu zalozil z ruznych duvodu po skonceni skoly… autorka tu tleska jen nazorum, ktere jsou ji po chuti, na druhy tabor reaguje nevrazive, nechce slyset zadne negativa na jeji rozhodnuti… a muj nazor, clovek, ktery se musi ptat na takoveto veci na anonymnim foru, neumi si dat dve a dve dohromady, neni vyzraly mit dite… to je ciste osobni muj nazor.
@hanka.br. píše:
Dékuju moc za popdoru
naprosto souhlasím! Děkuju za názor a máte můj obdiv ![]()
@markytka3 píše:
nemyslim si, ze by dostala cocku, jen jsou tu dva tabory - jeden, ktery to s pomoci okoli dal, druhy tabor si pockal a rodinu zalozil z ruznych duvodu po skonceni skoly… autorka tu tleska jen nazorum, ktere jsou ji po chuti, na druhy tabor reaguje nevrazive, nechce slyset zadne negativa na jeji rozhodnuti… a muj nazor, clovek, ktery se musi ptat na takoveto veci na anonymnim foru, neumi si dat dve a dve dohromady, neni vyzraly mit dite… to je ciste osobni muj nazor.
Přestaňte tu na všechny útočit. Opravdu mě tohle nebaví a je mi z vás smutno. Budu si reagovat na co chci já, na tom není nic špatně. Nebudu tu podporovat takovéhle chování a vím, že ignor je nejlepším řešením. Dělejte si osobnostní rozbory někomu jinému když všemu opět tak rozumíte a dokonce si troufáte tu šířit, že vše o mě víte a přisuzujete mi vlastnosti. Občas se zapomíná, že každý názor je správný, jen jde o to, jak se ten názor vyjádří… a říkat mi tady holčičko a povyśovat se na mě že máte 2 VŠ, je zoufalost. Tím to chci ukonćit a nebudu tu dělat aféry jako vy.