Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@gummy_bear opravdu mě to moc mrzí
Já o miminko přišla taky 2× ale naštěstí ne tak daleko. Poprvé v 15. týdnu teď už v 7. týdnu. Revize mi taky dělali na Fifejdách a všichni tam byli na mně hodní, ale to nevrátí to, co se stalo, že? U mě to bylo po IVFkách, jelikož přirozeně nemůžu otěhotnět
Taky mě drží akorát manžel
Přeju hodně sil to nějak překonat a zvládnout
![]()
@gummy_bear
je mě to líto že tohle prožíváš už podruhé
, nechápu proč těhu neukončili raději do 38tt
chce to vše vyšetřit jestli někde nebyl problém
a hledat jiného lékaře i porodku kde příště těhu ukončí raději dříve ![]()
@gummy_bear - já tam rodila, ve 26 tt. A po pravdě - kdyby mi tam nezachránili alespoň moji holčičku, k tomu porodu bych asi taky měl výhrady ![]()
@Gozra neuspěli, teď zvažuje žalobu podruhé, pro zanedbání péče, ale je to natolik čerstvé, že nejsem schopná tohle udělat. Manžel je zlatý, ale i na něm je vidět, že neví kudy a jak dále. Jediné co padlo z jeho úst, co kdybychom zkusili zatím jedno dítě adoptovat
@Králičice ty jsi rodila dvojčátka na Fifejdách? Spíše ve fakultce, že?
Tak to jsi na ni měla asi zůstat, měli by tě tam vedenou z minulého porodu jako rizikovou a taky tam mají dětský JIP. Mi to, že jsem šla rodit do stejné porodnice pomohlo, doktoři vzhledem k předchozím problémům na mně dohlíželi.
@gummy_bear muj mažel byl taky hrozně smutný a bolavý a brečel s semnou po nocích, hladil mě opatroval a já věděla, že musí trpět stejně jako já, jen mi to v té chvíli bylo jedno, já byla matka ja měla mít doma Štěpánka a né abych pro něj zařizovala kremaci a umístení urničky do hrobu. Pořád jsme čučela o blba, nechdoila jsme sama ani nakoupit, měla jsem divný pocit když jsme otkala někoho kdo to věděl ale ty kteří to nevěděli mi vadili.Byla jsme zavřená doma a bála se jít mezi lidi, ale nakoenc mi nic jiného nezbylo než jít mezi lidi a začít chodit do práce. A ted je to víc jak 5měs. a dělám vše jako dřív jen s tím rozdílem, že je mi někdy hrozně smutno a večer si pobulím v posteli.Ted mě drží nad vodou ta představa že se začínáme snažit o miminko. Ikdyž mám velký strach, měla jsem odloučení placenty a hellp syndrom a mám protrombinovou muaci(na kterou přišli až ted)takže v dalším těh. si budu píchat nitromolekulární heparin.Bylo by dobré kdyby tě poslali taky na nějáké vyšetření na hematologii nebo genetiku.
@kaczule1 - na fakultce..i když nechybělo moc a rodila jsem doma..ale to už je jiný příběh..
@kaczule1 my tedy přirozeně, paradoxně v obou případech na první pokus. A abych byla upřímná, poprvé jsem otěhotněla po 14 denní známosti, půl roku na to byla svatba a jsme spolu stále. Ale divím se mu, proč je se mnou, když jak vidno mu nejsem schopná dát zdravé dítě.
@gummy_bear - třeba je s tebou, protože jsi silná úžasná ženská.. a to musíš být..
@Zahradulinka na genetiku jdu za dva měsíce. Venku jsem byla poprvé včera po 3 týdnech doma. Manžel je bohužel šest dní v týdnu na 12tkách, takže jsem doma skoro pořád sama, jakmile se mě kdokoliv na cokoliv zeptá, spustí se slzavé údolí. Teď opravdu zvažujeme odejít jinam, třeba by nám to prospělo.
@gummy_bear taky jsem navrhovala manželovi ať si najde jinou a plodnou. My se snažíme o miminko víc jak 4 roky a 2 roky běhání po doktorech a ne každý chlap by toto zvládnul. A když už se náhodou díky IVF povedlo, tak ještě potratím. Připadám si jako ženská na nic
Vždycky mě manžel podržel ![]()
@Králičice víš, té vůle žít jsem už prokázala moc, ve 20ti mi našli nádor na mozku, prognóza 5 měsíců a konec. Přihlásila jsem se v zahraničí na alternativní léčbu a vyléčili mě, sice to bylo náročné, ale jsem tady a podle dr. teda přesluju už 5 a půl roku, a teď další rány osudu, začínám to fakt blbě snášet. Teď navíc prodáváme vešekeré věci co byly nachystány (kompletní pokojíček) protože jsem tam první den vešla, zhroutila se totálně, teď byl 3 týdny pokojík zamčený a po 3 týdnech začínáme vše dávat radši pryč.
@gummy_bear kam jdete na genetiku? My byli u dr. Všetičky. Určitě si nech všechno možné vyšetřit - genetiku, hematologii i imunologii. I když v imunu asi problém nebude, ale zkusila bych to. My jsme akorát včera byli na imunologii v Praze u dr. Maličkové, tak ji zkus třeba napsat, jaký má na to názor ona. Určitě odpoví. Je strašně ochotná a každému pacientu se věnuje individuálně.
@gummy_bear Urcite priste jedine FN a obehni vsechna vysetreni, nenech se odbyt.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.