Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@gummy_bear podivej se mi do profilu. v pravo uvidis, ze jsem v te skupine. Odklidni na to a kratce napis, co se Ti stalo. Budes mezi nas prijata ![]()
Milá zakladatelko.
Chtěla bych Ti vyjádřit ten nehlubší a nejupřímnější zármutek nad ztrátou Tvého miminka. Strašně moc mě to mrzí a dokážu si představit tu hroznou bolest. Také mám za sebou velmi vážnou nemoc, doslova jsem utekla hrobníkovi z lopaty.
S manželem jsme uvažovali o adopci, protože prognózi pro přirozené početí nebyly vůbec optimistické.
Chtěla jsem Ti tímto vzkazem říct, že zázraky se dějí!
Dnes mi spinká v postýlce zdravý skoro tříletý chlapeček a druhé čekáme v prosinci. Obě děti jsme počali přirozenou cestou.(Ale je to už mé 4.těhotenství, také jsme o miminka 2× před tímto těhotenstvím přišli).
Vím, že teď to hrozně bolí a ani člověk nechce přemýšlet co dál.
Ale víra, láska a řekla bych taková nějaká pokora k životu a smíření s osudem nakonec otupí tu strašnou bolest a pozvou i NADĚJI, která vám určitě pomůže na cestě k vysněnému miminku
![]()
Máš úžasného manžela, moc a moc si ho opatruj a chraň vaší lásku! Je to vzácný chlap, moc takových není.
Mám také obrovské štěstí, můj manžel je taky anděl.
Bez něj bych to všechno neustála. Kolikrát jsem vyslovila větu, že jsem "na dně! a on mě z toho dna vždycky pomohl nahoru. Každý den děkuju Bohu, že ho mám!
Jsi velice statečná a odvážná!!! MOC VÁM DRŽÍM PĚSTI!!! a jak psaly pisatelky přede mnou, bude líp!!! MUSÍ :hug
:
![]()
@gummy_bear : nemáš vůbec zač
Bude dobre, ted uz té budou hlídat… Určitě ti udělají testy a zjisti kde je problém.. I kdyz cesta k tomu aby se konečně něco dělo je dost bolestna a ošklivá… ( myslím tím co se ti stalo)… Musíš byt neskutecne silna zena.. I já mám v nebicku 4 andelicky… A ted mám Aničku… Přeji Ti aby si taky měla svou Aničku…
@gummy_bear tak to je fakt drsné… promiŇ, někde jsi psala zmínku o žlučníku a osmém týdnu, tak jsem to spletla dohromady. Já přišla o jedno dvojče v 36. týdnu, totéž co u tebe… ale jen o jedno, naštěstí… bij se za tu genetiku, za všechna vyšetření - je to řešitelné. A drž se.
@verca.d tak to je opravdu příběh plný optimismu, snad se mi tohle taky jednou poštěstí. Budu myslet na to maličké, ať se v prosinci narodí zdravá a dělám vám oběma, teda všem třem radost
@fialína neboj se, postupně si ty vyšetření doslova vyřvu, ale nerozumím těm jejich nechápavým pohledům, proč to chci. Je to jako by mě odepsali, jako by vzali i tu možnost, že vůbec ještě budu jednou těhu
@gummy_bear ach jo… já měla štěstí - teda spíš na to, že jsem si všechno pak vydupala sama a nikdo neodmítal a nedivil se… ale kdybych na tom netrvala, taky se asi nic neděje…
@gummy_bear moc Ti držím palce! nevzdávej! jak už psaly některé přede mnou, jistě existuje řešení, těžko říct, zda složité nebo jednoduché. Dobře Ti rozumím, je přece normální, že ženská touží moc a moc po miminku. Jinak by lidstvo už dávno vymřelo, ne? My přišli o miminko v 5. mesíci, také doufám, že manžela přemluvím, abychom to ještě jednou zkusili…
Ahojky holky před půl rokem nám umřel prvorozený syn. Měla jsem jit ráno na vyvolání a už ráno nám zjistili ze malému netluce srdíčko
No nikomu tohle nepreju. Teď jsem zjistila ze se nám zadařilo a za týden to bude 2 menstruace co mi vynechala. Tehotensky test samozřejmě vyšel pozitivní. Na gyndu jdu v pondělí. Ale do te doby se z toho zblázním. Mám z toho už respekt po tom všem čím jsme si prošli. ![]()
Uprimnou soustrast.Vim jak boli prijit o miminko.Ja tak prisla o prvorozeneho.Muj byvaly gynekolog nechapal proc si stezuju na bolest podobnou porodnim bolestem tak me se slovy „Jste silna to rozdychate“ poslal domu.Na internetu jsem hledala kdy jet do nemocnice a nasla jen kdyz uz jsou kontrakce na Bla bla bla.No a co se nestalo za dva dny jsem jela do nemocnice s kontrakcemi a krvacenim. Praskla mi placenta ale syn uz byl mrtvy. proste se ve me utopil. Neuplyne dne kdy bych na nej nemyslela a nevycitala si co se stalo. I kdyz mam dalsi 2 deti.Syna 5let dcerku 8mes. Ver mi budes myslet na to co se stalo a proc se nemohlo neco udelat lepe nebo jinak.Ale za me muzu rict ze jak se postesti porodit zdrave miminko uz na to nebude cas. Hlavu vzhuru, drzim palecky a posilam stesticko ![]()
@gummy_bear…vim jak se citis a je mi hrozne za vsechny NAS matky a rodiny, ktere ztratily sve miminko…v roce 2013 jsem rodila zdravou holcicku bohuzel na zlomku 35-36 tt…slo o par dni a nase Elenka mohla zit…narodila se bohuzel v nespravnou dobu na nespravnem miste, kde ji bohuzel uz dnes tak vyspeli doktori nedokazali pomoct…nejlepsi na tom je, ze po porodu detsky lekar prohlasil, ze mala je zdrava na co jej volali…uz jsme slavili, manzel chtel jet domu a rekli nam ze ma pockat a cca za 2 hodiny neskutecneho cekani se otevrely dvere a stalo tam spousta doktoru a sester… Prisli nam rict, ze nase zdrava holcicka umrela…neumela sama dychat…vim jak ti je…ubehl rok otehotnela jsem a ze stresu potratila 8 tt, prestalo bit srdicko…pak jsme koupili dum, zacala jsem se trosku venovat necemu jinemu a pak to prislo…v cervnu 2016 se nam narodila Linduska a tedka jsme oslavili 1. Narozeniny. Timhle te nechci trapit…jen rict, ze jednou bude lip…akorat ta bolest v srdci nikdy nezmizi, jen se poposune hloubeji a bohuzel kazda radost s linduskou nam otevira ranu po elince…protoze vidime o co jsme prisli…drz se, kdyby jsi neco potrebovala…klidne mi napis…tohle je ale dozivitni boj s tak krutym osudem…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.