Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte, chtěla jsem se zeptat zda se s tím někdo setkal. Mám 2 měsíční holčičku a v noci + dnes se mi odtahuje od prsu a vzteká se. Kojím cca 3-4 minuty a začne se pouštět a pak už nechce. Ráno jsem zjistila, že začínám špinit a brzy asi nastoupí MS. Má na to MS nějaký vliv? A jak jste to překonali. Nechci přecházet na UM. Jak jí donutit více jíst? Moc děkuji za rady🙏
To bude bojkot kojení. Něco si o tom přečti. Mléko už neteče samo a tak rychle, takže ona musí víc tahat. Pomáhá kojit v polospánku/spánku a prostě vydržet. Většinou tp nezabere víc než pár týdnů.
Spíš to bude ten bojkot, přechodný stav.
Ale je pravda, že moje sestra, jakmile dostala po půl roce po porodu ms, do kluka už nedostala ani kapku. A komplet přešel na um.
@tevl píše: Více
Děkuji, jdu si o tom něco pročíst. Pak mi jedině zbývá laktační poradkyně, kdyby malá nechtěla vůbec prso ![]()
Bojkot, ale ano, i MS má vliv na chuť mléka, takže jedno s druhým.. Vydrž, pokud chceš kojit, tak nedávej UM a ono se to zase srovná.
@unuděná píše: Více
Dobře, budu prs tedy nabízet často. A myslíš, že kdyby odmítala mám odsávat? abych podpořila laktaci?
@Kačka9543 píše: Více
Já osobně bych to asi radši dělala, pro klid duše. Třeba trochu doodsát po kojení, tím nic nezkazíš.
Ahoj. Já když jsem měla MS tak ten den mi malý odmítal mléko. Úplně řval u prsa. Já na něho neměla pak už nervy a dala jsem mu UM a na druhý den už mě vzal normálně na milost a vše ok. MS ma vliv - dítěti může mléko zapachat nebo vadit chuť.
@Kateřina19955 píše: Více
Ahoj, heleď ona zatím u prsa nebrečí, jen pije takhle málo a po cca3- 4 minutách se odtáhne a odmítá pít dál. A strašně se u toho vzteká, ale bez breku zatím teda. Tak snad to bude jen dočasné. A teď jsem dokonce zjistila, že pravé prso nechce vůbec
To kojení je normálně maturita ![]()