Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dnes usnul až v 1když jsem se ptala dětské doktorky tak ta jediný co tak předepsala homeopatika že je to přírodní a nenavykovy nechci tím cpát dítě takovýma hnusama
a netrapi ho bolení bříska prave v noci?? když mručí?? já mám skoro 3 týdenní holcicku doma (k tomu 2 letého syna) a jsme na to dost stejne jako ty (pres den spí ukazkove a od 20 hod kdy ji davam do postylky v loznici to jde spatne vpodstate celou noc), jen je to druhé díte a s prvním synem jsme si uzili pláč od cca 15 hod do 22 hod (kolika) takže oproti tomu že nechce spát a jen sem tam zabrečí a trosku pomuze dudel je to „pohoda“… pokud je to tvoje první díte tak proste spi pres den kdy mimino spí, s druhým dítetem v patách uz to bohuzel nejde takze bych se hodila do klidu a proste to brala jako fakt, že ted si chvili vecer k tv nesednes a budes chodit spavat pozdeji, muze nech at se vyspí v jiné mistnosti, pokud chodí do práce, ty to dospís pres den. a muzes zkusit nejake kapicky na boleni briska…ja to ted zkousim tak uvidim jestli je to nespani a horsi usinani v noci zpusobene bolenim briska nebo ne…
Bolení bříška to nejspíš nebude neplace jen prostě nespí když se v 11 napapa tak pak už usne nejspíš že už je úplně vyčerpaný a pak papa většinou 2× za noc stává tak kolem půl 9 ráno a když ho potom dám do košíku tak si pak ještě tak hodinku pospi jinak je hrozně hodný že moc neplace ale ty večerní rituály jsou fakt umorny ![]()
@Anonymní píše:
Bolení bříška to nejspíš nebude neplace jen prostě nespí když se v 11 napapa tak pak už usne nejspíš že už je úplně vyčerpaný a pak papa většinou 2× za noc stává tak kolem půl 9 ráno a když ho potom dám do košíku tak si pak ještě tak hodinku pospi jinak je hrozně hodný že moc neplace ale ty večerní rituály jsou fakt umorny
A jaké má podmínky na spaní přes den? Ono i malé dítě může rušit světlo, pouštěná televize nebo rádio. Staršímu to nevadilo ten by do 4 měsíců spal klidně má pódiu metalového koncertu. Takže jsem ho celý den měla zabaleného v zavinovačce u sebe. Dcerku jsem zase nemusela zavinovat, spí i tak dobře, ale zase na spaní potřebuje klid a přítmí, takže jí dávám spát do ložnice kde jsou blackout rolety a přivírám dveře.
Přes den spí normálně v obýváku u pustene TV štěkání psa doma mu taky nevadí a do toho ještě vysavam a bez problémů, večer v ložnici přítmí a pustena TV a usíná 3 hodiny nevím co ho trápí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám dotaz ohledně spaní (přes den) a usinani miminka (večer), mimi má 6 týdnu a přes den papa většinou co 2 hodiny pokud nejsme venku to mi pak v kočárku chrni i 3, ale jinak doma mi spinká max hodinu když si dává pauzu mezi jídlem ale většinou to je tak 20 - 30min ale to není to nejhorší, co je tragédie je večerní usinani, kojim ještě obvykle tak o půl 9 až v 9 a poté začíná peklo v usinani které trvá i do půlnoci takže klidně i 3 hodiny kdy ho v 11 ještě nakojim a poté už většinou usne, miminko sice nerve ale spát nemůžeme protože mrci atd už jsem z toho vyčerpaná nemůžete mi poradit jak ho uspavat nebo co dělat? Hladime ho, nosíme ho, na večer jsem si dávala meduňku že to pomáhá a bez efektu už fakt nevím co s tím odpoledne nespí tak od 17.00 a pak bez přestávky jede cca do půlnoci![]()
![]()
Mám to samé a zalezu s ním do postele a čučím třeba na film, nebo si čtu a jsem ráda, že je to navečer a ne v noci nebo celý den. Je nás hodně, kdo to tak má. Takže asi normální ![]()
@Anonymní píše:
Přes den spí normálně v obýváku u pustene TV štěkání psa doma mu taky nevadí a do toho ještě vysavam a bez problémů, večer v ložnici přítmí a pustena TV a usíná 3 hodiny nevím co ho trápí
Taky může být za celý den přeražený z hluku, nebo naopak nemůže usnout v tichu. Zkuste bílý šum, nejjednodušší a nejlevnější řešení je malé bateriové rádio, které je naladěné na statický šum.
@Heivka píše:
Taky může být za celý den přeražený z hluku, nebo naopak nemůže usnout v tichu. Zkuste bílý šum, nejjednodušší a nejlevnější řešení je malé bateriové rádio, které je naladěné na statický šum.Děkuji za tip, zkusím a uvidím co to udělá