Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@unuděná píše:
Jakože jí nedokážeš uklidnit? Nebo v honu za uspáváním trváš na nějaké své metodě? Pokud ti pláče a neuklidní se ani v náručí/u prsa/dudlíkem/děláním šššš/ukazováním hračky, pak má spíš nějaký zdravotní problém. Pokud se uklidní, ale pláče při pokusu o uspání, tak má spíš nějaký důvod, proč spát „nechce“.
Ano, když jí vyndám, a snažím se jí rozptýlit, tak třeba plakát přestane, ale je šíleně přetažená, tak po čase začne znova. Když tedy usne, tak je pak v pohodě a celou dobu se usmívá, dokud opět se jí nechce spát. Výjimka je večer, to opravdu usne sama, většinou v náručí, ale do 5 minut bez pláče a je úplně tuhá.. Nebo i v noci, když se vzbudí a povídá si v postýlce, tak jí nechám a usne zase sama.
@Scarpuck píše:
@Jessica4 neboj mam skoro 8 měsíčního prcka… Sam o sobě je dost nerudnej a snadno se nastve a pred kazdym spankem breci… Teprve ted se to zacina rovnat place min kratsi dobu… Obcas na noc bi usne sam… Kdyz nic neboli. Za tu dobu sem neprisla na zadnej zpusob jak uspat bez revu… At houpu, kojim v postylce.. Nic musíte oba vydržet
Jen kdyby to nějak šlo, ujistit, že se to změní.. ale normálně mám strach, že to tak už zůstane..
@Jessica4 píše:
Jen kdyby to nějak šlo, ujistit, že se to změní.. ale normálně mám strach, že to tak už zůstane..
@Jessica4 ahoj jak to u vás dopadlo? Mám teď 6 měsíční a je to to samé. Přišla jsi na něco? Přešlo to a kdy?
@Pavlas.1991 píše:
@Jessica4 ahoj jak to u vás dopadlo? Mám teď 6 měsíční a je to to samé. Přišla jsi na něco? Přešlo to a kdy?
Bohužel ne. Zkoušela jsem dost věcí, které jsem mohla změnit, ale časem se to urovnalo samo. Teď bude dceři dva roky a zhruba rok, dá se říct, usíná bez pláče. Jen s ní musíme být a pláče jen když ji vypnu pohádku a řeknu že se jde spát i tak to chvilku zkouší, jinak už dobrý. Pamatuji si, že kolem 7 měsíce to bylo horší. Asi měla spurt, protože odmítala i jíst.
@Jessica4 Taky spoléháme na čas, ale zároveň zjišťuji figle
no mě teď malá taky moc nechce, ale přikládám to asi zoubkum..