Miminko se nechce otočit hlavičkou dolů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8647
8.1.09 17:47

Tak já dnes byla po 3týdnech na kontrole a poloha stále stejná,kurňa brk :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
14.1.09 12:53

Ahoj všichni,

předně chci říct, že KP jsem nerodila. Ale kamarádce se syn točil pořád až do porodu, takže ještě určitě je šance.
Jen k porodu KP: jsem dětská psycholožka. Neznám samozřejmě všechny statistiky a nejsem porodník. Ale v práci mívám docela často děti narozené KP a mají drobné potíže typu porochu učení či chování (hůř čtou, píší, neumí se koncentrovat, jsou hyperaktivní apod.). Není to nic hrozného, ale uvádí se, že právě porod KP je více rizikový (drobná přidušení, uvíznutí hlavičky na delší dobu …). Ale je jasné, že i normální porod je riziko :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.1.09 13:17

Ahoj Hanko,

díky za informaci. Už jsem se taky dočetla, že můžou mít takové děti problémy. Náš rodinný známý má díky tomu údajně syna s těžkými poruchami učení a 10 dioptriemi na každém oku… Ale říkám si, kdo může vědět, že za tím stojí porod KP…
Moje miminko je bohužel taky stále hlavou nahoru, ačkoliv lezu po podlaze, cvičím a domlouvám mu :( Vím, že šance na otočení stále je, ale moje naděje klesá.
Už jsem se nějak smířila s císařem :( Hlavně, aby bylo mimi v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
17.1.09 12:59

Včera jsem byla v poradně a miminko se stále neotočilo , takže už mi řekli , že to pujde císařem , ani mi porod KP nenabízeli , ale mě to nevadí , stejně bych KP odmítla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
19.1.09 10:59

Hurá!!!
Dnes jsem byla v poradně, mimi už je hlavou dolů, přitom ještě před týdnem bylo hlavičkou nahoru (škytalo mi pod žebry) a včera mi škytalo v podbřišku, tak jsem tajně doufala… :-)

Takže naděje pořád je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.09 14:34

Oluscho, ja bych se na tvém místě snažila udělat všechno proto, aby se díte otočilo (cviky,hmaty). Sekce je přece jenom nepřirozené ukončení těhotenství, navíc dítěti se hlavička formuje práve v porodních cestách..atd..no určitě máš načteno, co obnáší císař..takže bych zkusila máknout a nespokojit s se tím že je to tak a pujdu na císař. Nemyslím to zle, jen vyjadřuji názor. Ahoj, přeji rychlý porod a spokojené dítko.

• Citovat
  • Upravit
1280
19.1.09 19:05

Ahojky , tak dnes sem byla v porodnici , no planý poplach no :lol: :lol: Ale aspon jsem se dozvedela , ze se malej v brisku uz otocil hlavickou dolu. :lol: :lol: Tak snad uz tak zustane.
Jinak co se tyce toho , abych delala vse co je v mych silach aby se miminko otocilo , tak u me to dost dobre neslo , jelikoz mam rizikove tehotenstvi , kvuli vysokemu krevnimu tlaku , a to pak zadne cviky a sebemensi namaha nepripada v uvahu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
19.1.09 19:35

Olusho,gratuluji k obratu :D uzs myslela že rodíš?já mám přesne 20 dnů do TP a asi vlezu do vany.dnes to bolí jak čert.ale čípek 0,5 tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.1.09 08:00

Miminko se nechce otočit hlavičkou dolů

Ahoj.Já měla malého celé těhu buď v poloze příčné,či koncem pánevním.Včera v poradně mi dr.řekl,že se konečně otočil hlavičkou dole.Jsem 20dnů před termínem.Ale rodit budu císařem tak nebo tak a to už za týden.No přesto jsem ráda,že má hlavičku dole a půjde ven z břicha první. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
22.1.09 08:05

Cattleyo: si mě potěšila s tím škytáním,protože mě včera taky škytala těsně pod pupkem,tak že by se otočila?? :)
Dnes odpo jdu na kontrolu,tak jsem zvědavá,jak to tam bude vypadat :wink:
Ale já už si nějak zvykla na myšlenku císaře,a nevím,jak si budu zvykat na myšlenku normálního porodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
22.1.09 16:11

Tak hlásím stále KP v 35týdnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
22.1.09 17:58

Befano, to je mi líto, ale třeba se ještě otočí. Někde jsem četla, že do ukončeného 36. týdne nejsou miminka ve své poloze ještě stabilizovaná a i pak se můžou otočit.
U nás je to prozměnu tak, že v pondělí byl mimík hlavou dolů, v úterý se zřejmě po cvičení otočil hlavou nahoru a včera večer opět hlavou dolů. Točí se tam jak na kolotoči, což by v téhle době už údajně neměl…(vysvětlete mu to někdo :lol: V pondělí měl 2400g a i přesto má v bříšku ještě očividně dost místa na gymnastické úkony :) Zlobidlo jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
22.1.09 18:35

nevíte co je s Oluškou, že ona nám už porodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7926
23.1.09 10:51

Bef klid,pokud se neotočí,ten císař opravdu neni zlej…já na to vzpomínám jen dobře a vůbec si neuvědomuju, že to měl být porod… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
23.1.09 12:08

Ahoj, snad nevadí, že se k diskusi přidám. Mám stejný problém, malá se mi neotočila, včera jsem byla v riz.poradně, mladá doktorka mi dělala ultrazvuk a najela hned na podbřišek, zarazí se a povídá: „to ale není hlava“ :lol: . Doktor pak říkal, ať se do příští kontroly rozmyslím s císařem, abysme se „polodomluvili“, kdyby náhodou.. Jsem z toho přepadlá, ale pořád doufám, že se otočí dřív, než bude chtít ven (35 tt). A jaké cviky by na to měli pomoct? Díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí