Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Misutko: tak jak si na tom?
U nás stále stejné,termín císaře budu mít v týdnu od 23.2.,příští týden mi řeknou konkrétní datum ![]()
Befano a Misutko, je mi vas fakt lito.. ![]()
Ale treba se miminko jeste otoci, slysela jsem dost historek o tom, jak se miminko otocilo treba az ve 38. nebo 39. tydnu.
Myslim na vas.
Ahoj holky, no, mě se malá pořád neotočila a dnes mě doktor ujistil, že se to už asi ani nestane, poněvadž je už v této poloze dlouho a navíc má pořád tu nohu zaklíněnou tam dole.. A stanovil mi císaře, na 18.2.
. Chtěl už zítra, teda, že by to šlo, ale jsem řekla, že bych se ještě nestihla vzpamatovat, tak pak pondělí- ale že to tam není on, tak teda středu. Zatím jsem v klidu, ale určitě začnu blbnout a být pořádně nervózní v nejbližší době, jak se znám. No, a já jí pořád domlouvala, hladila, povídala, pohádky četla a ona takhle
. Ale hlavně, když bude zdravá a já taky..
Befana: ty jdeš na kontrolu až 23.2.?
Cattleya: Díky, jsi hodná, a jak jsi na tom ty? Posly pořád zlobí?
Mišutko, a kdy bys jinak měla termín? Aspoň se nemusíš bát porodních bolestí. Já jsem byla celé těhotenství statečná frajerka
ale jak se to blíží, nějak mě přechází humor…
Zvlášť když mi je někdy z poslíků tak zle, že zvracím bolestí a vím, že bude mnohem hůř… Už to fakt chci mít za sebou. Hlavně se bojím, že nepoznám, až to bude skutečně porod.
Líbilo by se mi datum 16.2. - tj. příští pondělí, tak se chci v neděli rvát ananasem a půjdeme na procházku, třeba to vyjde ![]()
Cattleya: Neboj (že to píšu zrovna já, která má taky obavy, že to nepozná- porod), určitě poznáš, až budeš rodit! Všichni, co to mají za sebou to říkají
, a navíc, aspoň, až budeš mít další děti, tak to poznáš bezpečně, zatímco já budu strachy bez sebe. Jinak mám termín podle MS 1.3. a podle UZ 25.2. (ale to je taky pokaždé jiné datum). Dneska jsme vážili 3153g, bude prý trochu menší, ale to nevadí. Toho 16.2. má moje sestra narozky, pěkný datum
. Jak rvát s ananasem? Asi jsem blbka, jaksi jsem to nepochopila. Zkus taky teplou vodu, „ňuchňání“ s partnerem (to prý taky zabírá), a tu procházku. Mě teda po procházkách vždycky bolí záda jak čert, jakmile sednu, sotva se zvedám
. Bolest po porodu bude tak či onak, nedokážu si představit tu při porodu, každá to má jinak a ty navíc určitě u sebe budeš mít partnera, bude ti nablízku, u mě nikdo, může tě masírovat, povzbuzovat, a ty mu můžeš nadávat
. Ale třeba to bude úplně jinak, rychle a bez bolesti. To nikdo neví.. A je to přechodný stav, potrvá „chvíli“ a pak se můžeme radovat z toho uzlíku, kterému jsme dali život ![]()
Cattleya: Jo, pardon za ten ananas, už jsem to pochopila.. Předtím jsem si to špatně přečetla. Jsem dneska vůbec nějaká roztěkaná, v autě nechám klíče a odejdu, v obchodě mi rupne taška s pečivem, teď neumím číst… ![]()
Mišutko, tak to máš prakticky stejný termín jako já
Já mám 28.2., podle velkého ultrazvuku to vycházelo o den později, taky na 1.3.
Ale doufám, že už mě mimík nebude moc dlouho trápit a rozhodne se přijít na svět dřív. Zkusím nějaké nedrastické metody na uspíšení, ale stejně pokud mimi ještě nebude ready, nebude to fungovat…
Velikostí miminka se nestresuj, já už nebyla na ultrazvuku skoro měsíc a jsem fakt ráda, protože jsem předtím byla vždycky ve stresu, že je mimi moc malé. Odpoledne po kontrole jsem ležela na internetu, projížděla růstové tabulky… prostě blázen. Před necelým měsícem měl 2250g, tak předpokládám, že teď už má přes 3kg, tak jsem v klidu a nechci, aby zase moc narostl. Tatínek je vysoký, ale hubeňour, tak možná bude po něm.
A co se týče porodu.. snad to poznám, ale začínám pochybovat, když se noc co noc budím bolestma a ono nic ![]()
Jinak co se týče „ňuchňání“
Tak to u nás bohužel nehrozí, už docela dlouho mě to děsně bolí a takovej masochista fakt nejsem ![]()
A co se týče císaře, aspoň to bude rychle za tebou a ušetříš si pořádný balík nejistoty ![]()
to bude určitě v pohodě, dcera byla hlavičkou nahoru, syn byl hlavou dolů, stejně jsem skončila dvakrát císařem, ale spokojená, po pár dnech úplně v pohodě a navíc moje miminka nebyla vůbec pomačkaná ![]()
Cattleya: Většinou to bývá tak, že chceme to, co nemáme, nebo nemůžeme mít. To „ňuchňání“ jsem myslela „naoko“, pro mě je to též nepříjemné, spíš nepohodlné. Přijdu si jak hroch
, stačí když se otáčím z boku na bok a hekám u toho
.
EN: Ony jsou miminka „pomačkaná“? Jej ![]()
Misutko: já jdu na kontrolu v pondělí 16.2.,ale naposledy mi říkali,že termín císaře bude v týdnu od 23.2.Tak jsem zvědavá,jak mi příští týden rozhodnou.
Ofiko termín porodu mám 4.3.
Já mám zase problém,že miminko je malý,aspon podle hmotnostních odhadů.taky jsem se tím strašně stresovala,ale pupečníkové průtoky mám v pořádku,tak na to raději prdím a nepřemýšlím. Holt to bude malinkatá slečna ![]()
En to asi myslela tak,že když mimi leze normální cestou,mívá pomačkanou hlavičku,zatímco po císaři ne
. To už mi taky doktor říkal,že aspon budem mít hezkou kulatouckou hlavičku ![]()
Misutko: já jdu na kontrolu v pondělí 16.2.,ale naposledy mi říkali,že termín císaře bude v týdnu od 23.2.Tak jsem zvědavá,jak mi příští týden rozhodnou.
Ofiko termín porodu mám 4.3.
Já mám zase problém,že miminko je malý,aspon podle hmotnostních odhadů.taky jsem se tím strašně stresovala,ale pupečníkové průtoky mám v pořádku,tak na to raději prdím a nepřemýšlím. Holt to bude malinkatá slečna ![]()
En to asi myslela tak,že když mimi leze normální cestou,mívá pomačkanou hlavičku,zatímco po císaři ne
. To už mi taky doktor říkal,že aspon budem mít hezkou kulatouckou hlavičku ![]()
Befana: Tak uvidíš, co ti poví.. Pořád máš naději, že ti mimi udělá radost a otočí se
. Co není, může být
. To jsem si říkala, kdyby počkali s tou operací, třeba by se taky otočila, ale to nikdo neví. Ale co, pomalu se s tím „smiřuju“, jak už jsem psala, jsou daleko horší věci, hlavně, když budeme všichni v pořádku a nebudeme mít „pomačkané“ hlavinky
. Držím pěsti, ono to nějak dopadne- určitě dobře, jak jinak ![]()
Cattleya: Ahoj, tak jak? Nepřehnala jsi to s tou včerejší procházkou a ananasem?
A jak je? (pokud jsi nejela..)
Befana: Hoj, a jak jsi dopadla ty u doktora? Otočilo se mimi? Stanovili ti termín, nebo ještě ne?
Já zatím držím, ale dnes jsem protivná, všechno mě dokáže vytočit, pořád se mi zdá o porodu, hrabu se v tašce, jestli mám všechno, ještě, že jsem tady jen se psem. I ten je raději v pelechu
. Tak doufám, že vám je tisíckrát lépe a že mi ještě něco do konce dne náladu vylepší. Hormony teda topí
. M.