miminko v obrácené poloze

143
15.3.07 12:48

miminko v obrácené poloze

Ahoj, máte někdo zkušenosti s tím, že mimčo v bříšku „sedí“ a nechce se obrátit hlavou dolů? Doktor straší s císařem, ale do toho se mi nechce. Neexistují na to nějaké cviky? Jsem ve 32.týdnu. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
15.3.07 12:56

ahoj, nevím, proč tě doktor stresuje, když seš ve 32 tt!!! Mimi se většinou ustálí hlavou dolů kolem 35-36 tt, takže má ještě čas. A navíc můj dr. říkal, že výjimečně se mlže otočit i později, anebo když už je hlavou dolů, tak se třeba na konci těhu může ototčit zas blbě, ale to je výjimka…

Na to jsou jakési cviky, kočičí hřbety a tak, zkus si najít na netu. A hlavně neboj, máš ještě čas!!!
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
15.3.07 13:52

Ahoj, souhlasím s Kristain, ještě máš dost času, na to aby se ti prcek sám v pohodě otočil, neboj a nestresuj se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
15.3.07 14:54

Ahojky,

já jsem teď 36.tt a mimísek je pořád hlavičkou nahoru, takže mě posílají ještě na jeden ultrazvuk a jestli se do něj prcek neotočí, naplánují mi císaře.
Jsem prvorodička a mimi je kluk, takže prý jasný císař. Kluky nenechávají rodit koncem pánevním, aby to v budoucnu nepoškodilo jejich plodnost.

Třeba se Ti mimísek ještě otočí, a když ne, císař není zas taková hrůza. Pro miminko je bezpečnější. A dneska se dělá v epidurálu, takže jsi celou dobu vzhůru a miminko Ti po vyndání hned ukážou :wink:

Já jdu zítra na kontrolu, tak uvidím, jak to bude dál. Já jsem s tím císařem smířená a spíš by mě překvapilo, kdyby se malý teda otočil a já musela rodit normálně.

Magda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.07 16:00

Porod koncem panevnim

Take jsem mela podobny problem - jiz od 32. tydne me varovali, ze se mimi neotocilo. V nemocnici mi pak rekli, ze se porad neotaci, ze asi pujdu na cisare - cim se blizil termin porodu, tak zacali rikat, ze uvidime, ze kdyz nebude mimi prilis velke, tak to zkusi normalne a pokud by to neslo tak by to byl cisar.
O tom, ze by se kluci nerodili koncem panevnim jsem v zivote neslysela - take jsem cekala kluka - vedela jsem to z plodove vody takze to bylo na 100% a jelikoz mam docela dost znamych ve zdravotnictvi, tak jsem se radila s nekolika doktory a tuto informaci mi nikdo nerekl.
No abych to dokoncila - rodila jsem normalne - koncem panevnim. A porod byl opravdu docela dost rychli a to jsem byla prvnorodicka - od prasknuti plodove vody do doby nez mimi spatrilo svet neuplynuly ani tri hodiny.
Takze se rozhodne neboj - nebylo to tak hrozne jak me strasili :D
Preji pohodovy porod
Verveve

• Citovat
  • Upravit
6149
15.3.07 16:07

Mě doktor řekl, že nechtějí rodit prvorodičky koncem pánevním, protože je to dost rizikové, poslední jde totiž hlavička a když se něco stane - jako třeba omotaná šňůra kolem krku - nejde s tím moc dělat, protože na císaře už je v tu chvíli pozdě a miminko se může udusit.
jinak jsem četla, že pomáha kleknout na všechny čtyři i pomalu posouvat dolní polovinu těla k zemi, až se prsa dotknou země a pak zase zpátky, ale nevím, zda to pomáha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
15.3.07 19:18

co se týče kluků a rození KP, tak to mi připadá s prominutím jako hloupost, teda aspoň jsem o tom nikdy neslyšela. A přirozený porod má pro miminko spoustu plus a má to celé smysl. Ale na druhou stranu rozhodně je lepší plánovaný císař než nějaký akutní a narychlo poté, co se zkouší rodit normálně a pak se stane průšvih…asi tak.

Tal zkus ty cviky a čekej, on se možná otočí. PA nám v kurzu říkala, že když se neotočí, má to svůj smysl, může mít krátký pupečník, takže normální porod by ho zabil, nebo nějak omotaný…Taky může doktor se dítě snažit otočit ještě v břichu zevními hmaty, říká se tomu verze, ale dle toho, co jsm slyšela za hrůzné zážitky, bych do toho nikdy nešla. Navíc se to nemusí podařit a když už ano, tak se často miminko vrací do původní polohy…

Kdybych měla mimi KP, tak asi taky hodně zvažuji císař, i když budu už druhordička…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
15.3.07 20:09

Ahoj :wink: ,

mně se miminko otočilo v 34.tt, ale myslela jsem, že prasknu. Vůbec jsem netušila co mi je, celý den mi bylo zle a mimčo snad ani minutu nespalo, už jsem myslela, že pojedu do porodnice. A ono tam zatím dělalo převrat :D !!!
Neboj, miminko víc proč to dělá, třeba má krátkou šňůru. No a co se týče porodu KP teď jsem četla v poradně u MUDr. Kouckého, že snad nejnovější studie hovoří ve prospěch císaře, protože ve srovnávací studii mělo míň dětiček problémy (hypoxie apod.) po císaři a více po přirozeném porodu - hlavně u prvorodiček..... Tím samozřejmě nikdo nezlehčuje císaře, je to operace, ale pro miminko v tomto případě zřejmě bezpečnější :) Chápu, že Tě to stresuje, ale neboj, hlavně, aby bylo miminko venku a zdravé!!!
 Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
15.3.07 20:13

Ahoj!
Taky myslím, že je ještě velká pravděpodobnost, že se ti miminko otočí. Mojí kamarádce se otočilo minulý týden (byla 38tt, už měla naplánovaný termín císaře).
A kdyby se neotočilo, tak k tomu určitě má důvod, jak už tu holky psaly.

Taky jsem kvůli KP rodila císařem. Zkoušela jsem různé cviky - například hladit ji ve směru předpokládaného kotrmelce. Poté, co jsem se u toho počurala, jsem se na to vykašlala. Důvod se pak ukázal - měla jsem málo plodovky.

Jiná moje kamarádka byla na Bulovce na přetáčení miminka. Dítě se stejně otočilo nazpátek…

Podle jedné teorie (i když trochu svérázné :wink:) to znamená, že miminko bude velká osobnost.

V některých porodnicích (například v Podolí) nenechávají prvorodičky s koncem pánevním rodit přirozeně. A v některých porodnicích opravdu odmítají rodit chlapečky - mohou se jim skřípnout varlata.

Jak už psala kristain, přirozený porod je přirozený porod, ale je opravdu lepší jít na plánovaného císaře, než riskovat potíže.

Tak držím pěsti, ať se prcek otočí!

Nicméně pokud by ses rozhodla pro přirozený porod KP, musíš mít malé miminko (myslím, do 3,4 kg) a bude tam nastoupená celá jednotka (včetně anesteziologů, pediatrů atd), aby v případě potřeby zasáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
15.3.07 21:36

Ahojky

já měla malou celou dobu hlavičkou nahoru, cvičila jsem kočičí hřbety 5× denně a stejně se neotočila.Doktor mi dal vybrat jestli normálně nebo c ísaře, s tím že by mi doporučoval císaře, že je to bezpečnější pro miminko. Sice jsem si moc přála rodit normálně,ale nakonec rozhodlo bezpečí miminka. Říkají, že mimi do 3,5 kil zkoušejí rodit normálně, malá měla dle ultrazvuku okolo 3 kil, no nakonec mi udělali císaře a malá měla 3,44 kg. A jsem hlavně ráda, že je zdravá.

Ale neklesej namysli, moje sestřenice měla taky holčičku KP ale otočila se jí 3 dny před porodem,tak se to může stát i tobě.

Tak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
15.3.07 21:37

Ahoj, já měla syna otočeného KP taky ve 32.tt a pak se otočil sám hlavičkou dolů, takže vydrž a neboj se :wink:
Jinak má kamarádka rodila druhého kluka KP a měla to opravdu za pět minut dvanáct, že jí ho vytáhli. Porod popisovat nebudu, není o co stát :( :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
15.3.07 22:46

Me se kluk otočil v nedeli a ve stredu se narodil
A dceru jsem rodila KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
19.3.07 10:29

Holky, díky za podporu, hned ze mě spadla část stresu :)) Ne že bych se toho „císaře“ bála, ale spíš si chci těhotenství „užít“ se vším všudy, tj. i s porodem, protože nemůžu otěhotnět normálně a na další IVF už asi nebudeme mít penízky… S „císařem“ jsem se už smířila, ale třeba se ještě mrňousek otoči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
19.3.07 10:36

Ahoj
Já se narodila KP. Prvorodičce. Tehdy ještě neexistovaly UZ. Bez problémů.
Znám jednu maminu, která měla naplánovaného CS a dva dny před nástupem se mimi otočilo a ona nakonec rodila normálně a ještě týden přenášela.
Rozhodně se tím ve 32tt nezabývej. Nenech se strašit doktorama. Oni rádi dělaj bubu, asi jim to dělá radost či co. Nebo si neuvědomují, že jsme těhotné a hormony nám lítají. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
19.3.07 21:47

Ahoj,
malá byla taky KP a bohužel až do porodu tak tůstala. Ale já jsem tušila, že se neotočí, neměla totiž o to vůbec snahu 8) … říkala jsem si, že k tomu má nějaký důvod a smířila se s císařem. U nás v rodině rodila v poloze KP přirozeně babička (strejdu) a byl to příšerný porod (kdy málem o dítě přišla) a taky sestřenice - holčičku (porod dost komplikovaný, ačkoliv malá měla 3 kg a ještě z toho měla zdravotní problémy, které celý 1. rok museli řešit). Můj gynekolog je velmi zkušený porodník a když to vypadalo, že malá v bříšku opravdu chce sedět, doporučil mi císaře, protože přirozený porod je v tomto případě rizikový pro dítě i matku. Taky se raději plánuje dopředu, protože když se už rozběhne, dítě je z části venku a nastane komplikace, nejde pak udělat císaře a dítě může být ohroženo na životě.
Malá se tedy nakonec narodila císařem a byla úplně v pohodě a už od prvních minut se měla čile k světu. Díky spinální anestezii jsem byla pořád součástí dění a malou po porodu si mohla ještě na sále pochovat. Já se velmi rychle zotavovala a po pěti dnech jsme šly domů z porodnice. Nedávno mi můj muž řekl, že je rád, že se malá nerodila přirozeně (i když z toho měl nejdřív strach), protože se narodila zcela bez stresu a bez komplikací a ohrožení.
Tak neboj, není to nic strašného. Důležité je k tomu přistupovat optimisticky - je to pro dítě :wink: … ale zatím na to opravdu nemysli, miminko má pořád ještě na otočení čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí