Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Těhotenství přes prášky mě trochu fascinuje. Opravdu šlo o poctivé braní? Žádný průjem, antibiotika, zvracení, vynechání na více jak 12 hodin, nevhodné bylinky, nic? ![]()
@Fjodorka píše:
Těhotenství přes prášky mě trochu fascinuje. Opravdu šlo o poctivé braní? Žádný průjem, antibiotika, zvracení, vynechání na více jak 12 hodin, nevhodné bylinky, nic?
prášky jsem poctivě brala, nechtěla jsem otěhotnět. Antibiotika jsem nebrala. Já fakt nevím. Taky jsem uvažovala, jestli jsem někdy někde neudělala chybu, jenže si toho nejsem vědoma.
Volala jsem na gyndu a sestra mi řekla, že se to stát prostě může, že antikoncepční prášky nejsou 100%. Jsem fakt blbá, doktorka mi doporučovala tělísko, ale já chtěla prášky…
Ja si dokonce psala ms kalendar a kazde opomenuti jsem si zapsala abysme se chranili jinak. No zapomnela jsem jen vyjimecne a otehotnela jsem v dobe brani piluli bez chyb, nemoci, zvraceni, prujmu atd. Byl to Cilest.
@Fjodorka píše:
Těhotenství přes prášky mě trochu fascinuje. Opravdu šlo o poctivé braní? Žádný průjem, antibiotika, zvracení, vynechání na více jak 12 hodin, nevhodné bylinky, nic?
@Anonymní píše:
Volala jsem na gyndu a sestra mi řekla, že se to stát prostě může, že antikoncepční prášky nejsou 100%. Jsem fakt blbá, doktorka mi doporučovala tělísko, ale já chtěla prášky…
@kubykula píše:
@Fjodorka to už teď nevyřeší nic, stalo se.
To bylo takové všeobecné zamyšlení, už včera jsem zaznamenala diskuzi těhotných, které to mají přes prášky
Ono se totiž sem tam ukáže, že uživatelka třeba měla ATB, nebo průjem, ale přesto napíše, že otěhotněla přes prášky ![]()
Ale tak samozřejmě, že to není 100%, jen těch náhod je na mě za dva dny až moc ![]()
Úplně tě chápu. Zrovna jsem týden po miniinterupci (7 týden). Taky 2 děti už mám. To mladší má rok a půl. Manžel by to třetí bral, ale já jsem se prostě na to necítila. A samozřejmě moje rozhodnutí akceptoval. Těsně před zákrokem jsem taky brečela, myslela jsem, že to nedám. V pátek to bude týden, pořád na to ale myslím. Co kdyby to byla vysněná holčička. ![]()
@Fjodorka píše:
To bylo takové všeobecné zamyšlení, už včera jsem zaznamenala diskuzi těhotných, které to mají přes práškyOno se totiž sem tam ukáže, že uživatelka třeba měla ATB, nebo průjem, ale přesto napíše, že otěhotněla přes prášky
Ale tak samozřejmě, že to není 100%, jen těch náhod je na mě za dva dny až moc
hele já se klepu téměř každý měsíc abych nebyla těhotná, beru HA poctivě, nemocná jsem nebyla ani nepamatuju, ale mám rozhozený cyklus který ani ta HA není schopná upravit a tak bud MS mám třeba 6 týdnů v kuse nebo 3 měsíce vůbec, to si ani neumíš představit jaké nervy v období kdy MS není mám.
Tak na rentgenu zubů snad pokaždé dávají tu těžkou ochranou vestu přes tělo a ještě límec na krk, tak by to snad mělo být OK. Jestli je to malé takový bojovníček, že vzniknul ikdyž mu bylo bráněno vším možným, tak to asi má být. Jedna známá má taky 3 děti a dává to. Holt se musí zapojit i manžel, občas babičky a důkladně organizovat.
@Anonymní píše: Úplně tě chápu. Zrovna jsem týden po miniinterupci (7 týden). Taky 2 děti už mám. To mladší má rok a půl. Manžel by to třetí bral, ale já jsem se prostě na to necítila. A samozřejmě moje rozhodnutí akceptoval. Těsně před zákrokem jsem taky brečela, myslela jsem, že to nedám. V pátek to bude týden, pořád na to ale myslím. Co kdyby to byla vysněná holčička.
Jsem relativně čerstvě po porodu, 8 týdnů. Jelikož jsem starší ročník, byla jsem z neočekávaného těhotenství hodně špatná. Pralo se to ve mně, že ve skoro 40 dítě nechci. Před osmi týdny jsem porodila syna, a jsem šťastná, že jsem si ho nechala. Je to nádherné zdravé dítě. A přikládám fotku.
A ještě doplním - před pár dny jsme stáli s manželem u postýlky, a dívali jsme se nadšeně na spícího prcka, a když jsme si uvědomili, že bychom ho neměli…
Hodně maminek tady píše, že dvě nebo tři, není rozdíl.
Určitě jde vše zvládnout. ![]()