Zvažování miniinterupce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
19.10.11 17:39

Já tě chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.10.11 17:42
Anonymní píše:
Pudlo na to, na co jsi naposledy reagovala, to jsem nebyla já - anonym zakladatelka.

Holky já jsem asi rozhodnuta, navíc cítím i nějaké problémy u mimi, a možná si řeknete, že je to jen berlička. Jak andílek - který se vrátí. Ale řekněte si co chcete, ale já jsem asi rozhodnuta. A dám mimi pryč. I když to bude hodně bolet a v srdíčku ho budu mít.

Bohužel, nevěřím si, že bych nás všechny uživila a dala nám život, jaký bych chtěla.

Dát miminko k adopci bych nezvládla.
drž se.Až ti bude smutno mrkni na své dítě a zahod výčitky.Děláš to i kvuli němu :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
19.10.11 17:50
Kamča.dalmatinka píše:
Anonymní píše:
Pudlo na to, na co jsi naposledy reagovala, to jsem nebyla já - anonym zakladatelka.

Holky já jsem asi rozhodnuta, navíc cítím i nějaké problémy u mimi, a možná si řeknete, že je to jen berlička. Jak andílek - který se vrátí. Ale řekněte si co chcete, ale já jsem asi rozhodnuta. A dám mimi pryč. I když to bude hodně bolet a v srdíčku ho budu mít.

Bohužel, nevěřím si, že bych nás všechny uživila a dala nám život, jaký bych chtěla.

drž se.Až ti bude smutno mrkni na své dítě a zahod výčitky.Děláš to i kvuli němu :wink:

Jo, kvuli němu dá pryč sourozence :zed:, to at mu řekne :roll: Omlouvám se, je to drsně řečeno, ale já s tim prostě nesouhlasim.
Já nevim jaký život si zakladatelka představuje, ale já myslim, že dítě potřebuje hlavně lásku a ne drahý hračky :roll:
Ale je to tvoje rozhodnutí, ty s tím budeš žít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.10.11 17:53
Temaho píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Anonymní píše:

drž se.Až ti bude smutno mrkni na své dítě a zahod výčitky.Děláš to i kvuli němu :wink:
Jo, kvuli němu dá pryč sourozence :zed:, to at mu řekne :roll: Omlouvám se, je to drsně řečeno, ale já s tim prostě nesouhlasim.
Já nevim jaký život si zakladatelka představuje, ale já myslim, že dítě potřebuje hlavně lásku a ne drahý hračky :roll:
Ale je to tvoje rozhodnutí, ty s tím budeš žít…

temaho a když si ho nechá tak mu pak řekne -měla bych jídlo a oblečení jen pro jednoho tak ty budeš chodit bos a najez se kde chceš?Stejně absurdní jako to co si napsala ty.
Lásky se těžko nají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
19.10.11 17:57

Já si nemyslim, že by byla v tak zoufalý situaci, že by neměli na jídlo, podle toho, co psala.
Navíc by prý i otec byl ochoten přispívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
19.10.11 17:59

Navíc si myslim, že zakladatelka byla už rozhodnutá na začátku a chtěla jen požehnání, což ode mě teda nemá. Tím končím, nemá to cenu
Ale mrzí mě to, dítě za to přeci nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.10.11 18:25

Taky mám pocit (ne, jsem si jistá!) že zakladatelka se už dávno rozhodla a teď ji to tam přece jen hlodá, tak zkoumá, kde by utišila svědomí. Od toho to svědomí ale máme - když cítím, že něco není úplně ok, tak to nedělám, ne?? No ale to je jedno, prostě tohle nepochopím - kdyby zakladatelce bylo 15 let, měla nestálýho partnera, rodiče ji hnali na potrat - byla by to úplně jiná situace. Ale tohle - ještě když chlap je ochoten přispět..... No nic. Ahojte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.10.11 18:37

TEMAHO,DAVDAN, ATD…každá z vás. Zůstala jste s dítětem sama? Dostala jste se do takové situace,jako zakladatelka? Porodila jste některá z vás dítě,které jste nosila 9 měsíců pod srdcem a pak ho dala nuceně kvůli své živ. situaci k adopci? Víte,jaké má zakladatelka životní podmínky a event. pomoc z jiné strany? Jak to má s třeba prací po mateřské?
Pokud ano,suďte.
Jestli ne,přestaňte prosím moralizovat.
Chápu,že to nechcete pochopit,ale nechápu,že vidíte situaci jen jedním směrem,ne,že to člověka může i bolet a potřebuje podporu,nebo ujištění.
No chyba obracet se v tomhle směru sem.
Je to moc citlivá a bolestná věc,o to bolestnější rozhodnutí.
Jestli tak dělá,ví proč. Žádná z nás nevidíme do „zákupisí“
Předpokládám,že podpora rodiny není,mat. zajištění pouze od „budoucího“ otce,ale to jen do jisté míry,spolupéče možná nulová,na to musí být člověk silnější než člověk. Každá toho schopna nejsme.Každá máme svůj „limit“ a možnosti.
Pochopte to prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.10.11 18:46
Davdan píše:
Taky mám pocit (ne, jsem si jistá!) že zakladatelka se už dávno rozhodla a teď ji to tam přece jen hlodá, tak zkoumá, kde by utišila svědomí. Od toho to svědomí ale máme - když cítím, že něco není úplně ok, tak to nedělám, ne?? No ale to je jedno, prostě tohle nepochopím - kdyby zakladatelce bylo 15 let, měla nestálýho partnera, rodiče ji hnali na potrat - byla by to úplně jiná situace. Ale tohle - ještě když chlap je ochoten přispět..... No nic. Ahojte

Chlap si ted muže říkat co chce.Kdyby o dítě stál stojí s kytkou u baráku.Asi musíš mít krásnej život.Myslím si skoro každý musí někdy udělat něco co nechce. ¨
Já bych na potrat nešla nikdy ani kdybych měla žrát jen rejži,ale to neznamená že to tak musí udělat každej a že zrovna já mám pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
19.10.11 18:58

Tady v tom případě opravdu nevidím nijak extra závažný důvod pro takový nepěkný počin.
Jinak myslet na to, co bude za 15 let je blbost. Za prvé ani nevíš, jestli třeba děti budou studijní typy, za druhé na tom můžeš být velice dobře, najít si dobrého partnera nebo tady za 15 let třeba nemusíš být vůbec. Taky může dojít třeba k válečnému konfliktu a budeme všichni řešit úplně jiné věci atd.
Zkrátka ted´jsi těhotná a roste v tobě živý tvor. Hlady určitě nepojdete, toho se rozhodně bát nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.10.11 18:59
berry4 píše:
TEMAHO,DAVDAN, ATD…každá z vás. Zůstala jste s dítětem sama? Dostala jste se do takové situace,jako zakladatelka? Porodila jste některá z vás dítě,které jste nosila 9 měsíců pod srdcem a pak ho dala nuceně kvůli své živ. situaci k adopci? Víte,jaké má zakladatelka životní podmínky a event. pomoc z jiné strany? Jak to má s třeba prací po mateřské?
Pokud ano,suďte.
Jestli ne,přestaňte prosím moralizovat.
Chápu,že to nechcete pochopit,ale nechápu,že vidíte situaci jen jedním směrem,ne,že to člověka může i bolet a potřebuje podporu,nebo ujištění.
No chyba obracet se v tomhle směru sem.
Je to moc citlivá a bolestná věc,o to bolestnější rozhodnutí.
Jestli tak dělá,ví proč. Žádná z nás nevidíme do „zákupisí“
Předpokládám,že podpora rodiny není,mat. zajištění pouze od „budoucího“ otce,ale to jen do jisté míry,spolupéče možná nulová,na to musí být člověk silnější než člověk. Každá toho schopna nejsme.Každá máme svůj „limit“ a možnosti.
Pochopte to prosím.

berry ale to přece neznamená, že nemůžeme říct názor, ne?? 8-o
Kdybych viděla, že je zakladatelka fakt ve finančním průseru a stěží uživí jedno dítě, tak bych sem ani nepřispěla, takhle jsem si dovolila napsat svůj názor. :roll:
Jestli chtěla číst jen souhlasný názory, měla to napsat - pak bych mlčela.

Kamčo, tohle je pravá svoboda slova - napsat „já bych dítě pryč nedala, i kdybych žrala suchou rejži“ - nebudu psát „jo jo dobře děláš“ jen proto, abych se jí náhodou nedotkla. Mám názor takovej, tak ho napíšu - a nebudu to balit do cukrovejch obalů, jen abych náhodou neřekla něco „nevhodného“.

Nic, nemá to smysl, já se přemýstím do jiných debat, hádat se fakt nechci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.11 19:05

Holky docela mě mrzí, co jsem tady rozpoutala, ale asi jsem to mohla očekávat. Na začátku jsem byla rozhodnutá si mimi nechat. Postupem času, když jsem o tom uvažovala, rozebrala to s nejbližšíma, přečetla si tady něco, jsem na vážkách. Ale postupem času jsem došla k rozhodnutí, že to enní super, ale že by to bylo hodně těžké a nevím jestli bych to zvládla.

Předchozí těhu - s otcem dítěte jsme se rozešli těšně předtím, když jsem otěhotněla. Snažili jsme se o miminko, měla jsem náběh na rakovinu děložního čípku a hrozilo mi odebrání dělohy. Podstoupila jsem operaci srůstů a endometriozy a když jsem byla ve špitále, ex přítel si mezi tím našel ženskou - nic jsem nevěděla. První ovulku po operaci jsem otěhotněla. Měsíc jsem ještě spolu byli, pak všechno praklo a šlo to z kopce. Nakonec jsme se rozešli a pár dnů na to jsem zjistila těhu. Ex mě nařknul, že to je kec, který říkám, jen abych se k němu vrátila a jestli je to tak, mám jít na potrat. Nešla jsem.
Těhu bylo rizikové, skoro 9m jsem se hroutila, brečela, byla jsem v háji. Porodila jsem předčasně - ale můžu být ráda, že jsem rodila o necelý měsíc dřív, protože poprvé mi začal porod v 19tt - kapačkami mi to oddálili. Po porodu jsem zjistila, že mám celiakii v předposlední hranici. A bylo mi řečeno, že mám být ráda, za zdravé dítě. Malý nepřibíral, měl šílenou žloutenku, vše jsme ustáli, Teď mi malý ustavičně zvrací a je velké podezdření na celiakii i u něj. Nechce mi jíst a bojujeme s každou lžičkou stravy - začíná mi odmítat i sunar nutradefence HA. Mliko nemám od 2m a stejně mu kvůli mé celiakii a nedodržování - nevěděla jsem že ji mám a testy trvali dlouho. a kvůli nervů přišla o mliko.

Vše jsme zvládli!
Opora v rodině minimální, spíš ne než jo. Mateřská 7600+ něco málo od sociálky - budou mi ji rušit - te´d beru 2tis cca. a 1500 od ex na malého. Platím byt 6tis, úvěr 1200. A snažím se nějakým způsobem dodržovat bezlepkovou dietu - nic moc to nejde. Jen upozorňuji - kilo bezlepk mouky stojí 99Kč v DM drogerii, která není ani v našem městě.

Malý má jeté oblečení, kvalitní stravu, kvalitní matraci v postýlce a kvalitní boty - na to nedám dopoustit.

Nestěžuju si, jen objasňuji, aby nedošlo k mejlce, že si žiju na zlaté posteli a válím šunky a všichni mě obskakují.

A teď suďte a klidně mě ukamentujte. Je mi to líto, ale nic s tím nenadělám

• Citovat
  • Upravit
48576
19.10.11 19:07

an s tim souhlasim. :wink: Každej má říci názor i když se to druhému nebude líbit,ale přijde mi občas že je někdo zahnán do kouta tím že to ostatní vidí jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
19.10.11 19:09

Evi přesně o tohle mi jde… Řešit, že za 15 let nebudu mít na školu..? To dítě ani na žádnou jít nemusí.. Fakt Jana206 měla pravdu, jak je prdlý, když jdeme na potrat, že bysme jednou neměli na školu atd pro dítě. Jednou…
Mimoto, patnáctiletí puboši už klidně můžou na brigády, ona jim trocha té práce neuškodí, my s bráchou chodili od 14 - peníze byly potřeba a mamka by to sama neutáhla. Nikdy mě nenapadlo si stěžovat, i když bylo pravidelně 14 dní do výplaty a 200Kč v peněžence. :think: Nikdy bych bez bráchy nechtěla být, je to můj miláček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.11 19:10

A ještě nové informace jsou takové, že jsou tam asi 2miminka a minimálně 1 je na tom spíš hůř než líp. Byla jsem i u kartářky - potvrdila mi to. Doktor to naznačil a můj pocit je takový již od začítku těhu - když jsem neměla ani myšlenku, že bych mohla být těhu a přisuzovala jsem to těhotné kamarádce.

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty