Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to jen a jen Tvoje rozhodnutí a nikdo nemá právo Tě za něj soudit ![]()
Já bych ale na potrat nikdy nešla. Neznám nikoho, kdo by litoval, že si dítě nechal. Znám ale spoustu případů, kdy holky opravdu silně litují, že na potrat šly. Zvlášť v Tvém případě, kdy nemáš jistotu, že v budoucnu ještě někdy nějaké dítě budeš moct mít, bych to opravdu hodně zvážila ![]()
Ať se rozhodneš jakkoliv, přeju Ti hodně štěstí ![]()
veritas píše:
Já bych ale na potrat nikdy nešla. Neznám nikoho, kdo by litoval, že si dítě nechal. Znám ale spoustu případů, kdy holky opravdu silně litují, že na potrat šly.
Tohle je pravda…
Vždyť i tady na emiminu je plno maminek, nečekaně těhotných, s naprd chlapem (nebo úplně bez chlapa…).
Davdan, ale tady se chlap dokonce nabízí, že by se na výchově a výživě dítěte nějak podílel. Samozřejmě ideální by bylo, kdyby přišel s kytkou a požádal zakladatelku o ruku, ale co je ideální, že? Nikdy ale nevíme, jak to nakonec dopadne. Třeba by se postupem těhotenství nakonec něco zlomilo a oni by založili klasickou rodinku.
Jinak i kdyby s tou kytkou ted´přišel vzali se, tak zase nikde není napsáno,že se třeba za rok nerozvedou a ona nebude s dětmi sama.
Je i případ,kdy dva sezdaní plánovali dítě a když se konečně zadařilo, tak si on našel jinou atd.
Dneska lidé ztratili pocit zodpovědnosti, schopnost obětovat se pro druhého, stát za svým slovem atd. Hraje se na takové to právo na osobní štěstí bez ohledu na to, co za námi zůstane.
Prostě chlap by se měl v ideálním případě postavit k těhotenství partnerky jako chlap a ženská by si zase měla dát občas větší pozor, s kým leze do postele.
Samozřejmě můžete začít hudrovat, že mi je po tom hovno. Možná je mi hovno po tom, s kým kdo spí, ale prostě mi vadí, když se pak následky řeší potracením nevinné bytosti, která to má spočítaný jenom kvůli nezodpovědnosti svých zploditelů.
eva valoi píše:
Davdan, ale tady se chlap dokonce nabízí, že by se na výchově a výživě dítěte nějak podílel. Samozřejmě ideální by bylo, kdyby přišel s kytkou a požádal zakladatelku o ruku, ale co je ideální, že? Nikdy ale nevíme, jak to nakonec dopadne. Třeba by se postupem těhotenství nakonec něco zlomilo a oni by založili klasickou rodinku.
Jinak i kdyby s tou kytkou ted´přišel vzali se, tak zase nikde není napsáno,že se třeba za rok nerozvedou a ona nebude s dětmi sama.
Je i případ,kdy dva sezdaní plánovali dítě a když se konečně zadařilo, tak si on našel jinou atd.
Dneska lidé ztratili pocit zodpovědnosti, schopnost obětovat se pro druhého, stát za svým slovem atd. Hraje se na takové to právo na osobní štěstí bez ohledu na to, co za námi zůstane.
Prostě chlap by se měl v ideálním případě postavit k těhotenství partnerky jako chlap a ženská by si zase měla dát občas větší pozor, s kým leze do postele.
Samozřejmě můžete začít hudrovat, že mi je po tom hovno. Možná je mi hovno po tom, s kým kdo spí, ale prostě mi vadí, když se pak následky řeší potracením nevinné bytosti, která to má spočítaný jenom kvůli nezodpovědnosti svých zploditelů.
Souhlasím, ale stejně už je to asi marný ![]()
Temaho píše:eva valoi píše:Souhlasím, ale stejně už je to asi marný
Souhlasím s oběma.
veritas děkuju, rozhodla jsem se, že bych to teď nezvládla a miminko/ka dám pryč. Jenže od pátku bojuju s nachlazením překulující se do chřipky, léčila jsem to kapičkama a priznicema na krk a z toho jsem si udělala asi angínu
tak nevím, jestli mě zítra vemou.
Holky prosím jaká je první pomoc na angínu mimo antibiotik?
Antibiotika.
Nebo to nemusí být angína,mně někdy příšerně bolí v krku i při viroze,zabírá Orofar ( je s Lidokainem) apod. Prstě nějaké pastilky na krk.
Anonymní píše:
veritas děkuju, rozhodla jsem se, že bych to teď nezvládla a miminko/ka dám pryč. Jenže od pátku bojuju s nachlazením překulující se do chřipky, léčila jsem to kapičkama a priznicema na krk a z toho jsem si udělala asi angínutak nevím, jestli mě zítra vemou.Holky prosím jaká je první pomoc na angínu mimo antibiotik?
Držím Ti palce, ať Ti to všechno dobře dopadne a ať Tě Tvoje rozhodnutí později nedostihne
![]()
Na angínu je nejlepší česnek - spousta česneku v jakékoliv (syrové!) podobě, pokud to Tvůj žaludek snese (pokud máš slabší žaludek, tak s tukem - máslo, olivový olej…)
veritas píše:Anonymní píše:Držím Ti palce, ať Ti to všechno dobře dopadne a ať Tě Tvoje rozhodnutí později nedostihne
veritas děkuju, rozhodla jsem se, že bych to teď nezvládla a miminko/ka dám pryč. Jenže od pátku bojuju s nachlazením překulující se do chřipky, léčila jsem to kapičkama a priznicema na krk a z toho jsem si udělala asi angínutak nevím, jestli mě zítra vemou.Holky prosím jaká je první pomoc na angínu mimo antibiotik?
![]()
![]()
Na angínu je nejlepší česnek - spousta česneku v jakékoliv (syrové!) podobě, pokud to Tvůj žaludek snese (pokud máš slabší žaludek, tak s tukem - máslo, olivový olej…)
Vidíš, to mě ještě nenapadlo, dělam tady cibuli a kraviny, no na véču budou topinky a bramboráky, stejně nevěřím, že budu spát, tak si dám 2chody, i když hlad teda 00 nic.
A děkuju, pak dám vědět.
Ahojky dnes jsem zjistila že jsem těhotná mám doma 6měsíční princeznu kterou miluji nadevšchno na světě
Ale naše finanční situace je nejista
já jsem tedy na mateřské přítel podnika, ale práce je čimdál min a přes zimu nema praci vubec a žadná brigada se tu ani sehnat neda
Bydlíme v bytě 1plus1 mame zažádáno o městský byt, ale zatím to nevypada a proto uvažuji nad touhle strašnou variantou miniinterupce(sama jsem proti tomu),ale nechci abych svým dětem nemohla dopřát věci co by chtěli prosim máte tu někdo taky takovou zkušenost a jak by jste se rozhodli vy??Děkuji za každou odpověď
@Anonymní píše:
Ahojky dnes jsem zjistila že jsem těhotná mám doma 6měsíční princeznu kterou miluji nadevšchno na světěAle naše finanční situace je nejista
já jsem tedy na mateřské přítel podnika, ale práce je čimdál min a přes zimu nema praci vubec a žadná brigada se tu ani sehnat neda
Bydlíme v bytě 1plus1 mame zažádáno o městský byt, ale zatím to nevypada a proto uvažuji nad touhle strašnou variantou miniinterupce(sama jsem proti tomu),ale nechci abych svým dětem nemohla dopřát věci co by chtěli prosim máte tu někdo taky takovou zkušenost a jak by jste se rozhodli vy??Děkuji za každou odpověď
Tohle si musíš rozhodnout sama, já zjistila, že jsem těhotná v 13 měsících staršího prcka, bydleli jsme v bytě 2+1, manžel měl druhej den nastupovat do nové práce ( takže nejistota, co bude)… Už je to přes dva roky, doma mám dva uličníky, manžel pořád tu stejnou práci a přidělili nám obecní byt (3+1)… V té chvilce, kdy jsem viděla pozitivní těhotenskej test mě ani ve snu nenapadlo, že na tom za dva roky budem takhle dobře… ![]()
Za mě, pokud byste časem druhý dítko chtěli, šla bych do toho teď… Zima bude za chvíli pryč, práce zase víc… Než prckové začnou chodit do školky, bude zase všechno jinak. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky dnes jsem zjistila že jsem těhotná mám doma 6měsíční princeznu kterou miluji nadevšchno na světěAle naše finanční situace je nejista
zkušenost nemám, ale ptáš se, jak bych se rozhodla? Já bych na interupci z důvodu, jaký píšeš ty, nešla…píšeš: nechci abych svým dětem nemohla dopřát věci co by chtěli - tohle je totiž ten nejblbější důvod pro to, zabít své dítě.
Btw. když nemá přítel práci a ty jsi stejně na mateřské, co se přestěhovat do kraje, kde ta práce je?
Máte co do pusy? Jste na to dva? Jste mladí a zdraví? Máte 4 ruce k práci? Máte střechu nad hlavou? Pokud na vše odpovíte ano, pak nechápu, proč má život nenarozeného dítěte tak malou cenu.
Pokud jde čistě o peníze, nešla bych na interupci. Podle mě bys litovala a vyčítala si to.
Navíc si myslím, že by bylo supr mít děti takhel blízko od sebe. ![]()