Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojky dnes jsem zjistila že jsem těhotná mám doma 6měsíční princeznu kterou miluji nadevšchno na světěAle naše finanční situace je nejista
já jsem tedy na mateřské přítel podnika, ale práce je čimdál min a přes zimu nema praci vubec a žadná brigada se tu ani sehnat neda
Bydlíme v bytě 1plus1 mame zažádáno o městský byt, ale zatím to nevypada a proto uvažuji nad touhle strašnou variantou miniinterupce(sama jsem proti tomu),ale nechci abych svým dětem nemohla dopřát věci co by chtěli prosim máte tu někdo taky takovou zkušenost a jak by jste se rozhodli vy??Děkuji za každou odpověď
To je těžké sedněte si s partnerem a proberte pro a proti, teď máš možnost jít a navýšit na maximum rodičák, aby ti chodilo do porodu druhého dítěte co nejvíc a tak si třeba s toho odkládat na potřeby pro druhé dítě (plenky můžeš kupovat levnější v akcích, kočárek sourozenecký z druhé ruky, oblečení taky máš nebo přikoupíš na aukru s edají sehnat hezké né drahé
) a pak budeš na rodičáku z druhým a když půjdeš do práce, tak to zvládnete.
A nebo pokud druhé nechcete, tak je jedno jiné řešení
, ale musíte to probrat spolu, vše prodiskutovat.
Hodně štěstí, ať to nějak dopadne
.
Nějak nechápu ty dnešní mladé, kteří chtějí, aby dětem nic nechybělo a měly vše na co si vzpomenou. O tom přece život není, kdyby tak přemýšlely generace před náma, tak už lidstvo dávno vymřelo. Život přece není o nadstandardu, ale o tom, jaký si ho dokážem udělat. Důležité je mít co dát dětem do úst, obléknout je a dát hodně lásky. To je podle mě to všechno, co jim můžeme dát. Jako návdavek pak něco o čem děti sní, moc si to přejí, to je pak radosti.
Myslím, že i ty dvě děti se raději uskromní, než aby to třetí se muselo uskromnit tak, že by úplně zmizelo, aniž by se mohlo zrodit. Chuděra.
@Leni78 píše:
Myslím, že i ty dvě děti se raději uskromní, než aby to třetí se muselo uskromnit tak, že by úplně zmizelo, aniž by se mohlo zrodit. Chuděra.
Bude uskromněno potratem.
Pokud, jak sama píšeš, jsi vlastně uvnitř proti tomu a velí Ti jen rozum, tak myslím, že by jsi se s tím vyrovnávala velice těžko. Jinak nikdo nezná vaši situaci lépe, než ty a tvůj partner. Vyslechneš si tady spoustu rad. Každá chceme pro svoji rodinu to nejlepší, ale to finální rozhodnutí musí být vaše. Držím pěsti, ať vše dopadne podle vašich představ ![]()
Děkuju za rady važim si všech jinak ja sama jsem ze 6dětí posledni jsou dvojčatka kterým je 10měsicu taky neplanovane a ikdyž taky naši neměli peněz na rozhazování ale měla jsem krásné dětství
A to mi dodava silu si prďouska nechat i když to bude těžké zvladneme to
@Anonymní píše:
Děkuju za rady važim si všech jinak ja sama jsem ze 6dětí posledni jsou dvojčatka kterým je 10měsicu taky neplanovane a ikdyž taky naši neměli peněz na rozhazování ale měla jsem krásné dětstvíA to mi dodava silu si prďouska nechat i když to bude těžké zvladneme to
Zvládneš to!
@IvkaH mateřská se dá zvládnou malé děti mají malé nároky a opiješ je rohlíkem a mají radost z každé maličkosti, ale starší děti to už je mnohem náročnější. Škola, výlety, kroužky, potřeby do školy, strava, oblečení, dovolená, lyžáky, výměnné pobyty, atd…Tohle si musí kaaždý zvážit sám. Pokud dneska 5 členná rodina nemá příjem kolem 50tisíc není to na život v moderní době ale živořenía děti jsou chudáci. Toť můj názor.
Sakra, mám tři děti, příjem máme třicet tisíc, asi bych se měla jít zastřelit, protože naši děti jsou chudáci a my živoříme ![]()
@tozumi píše:
Sakra, mám tři děti, příjem máme třicet tisíc, asi bych se měla jít zastřelit, protože naši děti jsou chudáci a my živoříme
tak nějak to budeme mít taky se třema děckama
asi by jsme se měli zahrabat
@IvkaH neboj určitě to zvládneta, pokud nejste zadlužení je to ještě lepší. Dneska totiž každý materialist a pokud nemá dítě vše na co si ukáže, luxusní oblečení, dovolené, tak vlstně strádá a živoří. P"řitom o tom to přeci není. Z takových dětí rostou pro společnost většinou ne moc dobří lidé.
@Anonymní píše:
@IvkaH neboj určitě to zvládneta, pokud nejste zadlužení je to ještě lepší. Dneska totiž každý materialist a pokud nemá dítě vše na co si ukáže, luxusní oblečení, dovolené, tak vlstně strádá a živoří. P"řitom o tom to přeci není. Z takových dětí rostou pro společnost většinou ne moc dobří lidé.
splácíme akorát barák, nějak se to zvládne dali jsme se na boj už couvnout nejde
![]()
Pokud je alespoň trošku možné si miminko nechat, tak podle mě není co řešit. lepší je mít dítě, které nemá všechno co chce než ho nemít vůbec. to je alespoň můj názor. hlavní je dát najíst a milovat
takže držím palce ![]()
@IvkaH
no te´d už opravdu nelze couvnout, přeji pohodový porod, hodné miminko a a´t se vám bojuje co nejlépe.
@Anonymní píše:
@IvkaH![]()
![]()
no te´d už opravdu nelze couvnout, přeji pohodový porod, hodné miminko a a´t se vám bojuje co nejlépe.
děkuji, si hodná ![]()