Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kamča.dalmatinka píše:
an s tim souhlasim.Každej má říci názor i když se to druhému nebude líbit,ale přijde mi občas že je někdo zahnán do kouta tím že to ostatní vidí jinak
Né, já ji hnát do kouta nebudu a nechci!
A zakladatelko, určitě Tě nikdo kamenovat nechce! Nemám zameteno před svým prahem, nebudu ukazovat na Tvůj. Jen Ti píšu můj úhel pohledu, chudé děvečky s bratříčkem.
Prostě my fakt byli hrozně moc chudí, ale měla jsem brášku - a to je pro mě strašněj poklad, víš. O to mi šlo… Švagrová je jedináček a když vidí, jak se s brašulem objímáme, když se po dlouhé době vidíme, jak spolu kecáme přes telefon… nechápe… je to prostě o tom, no. ![]()
A já už fakt mizim, jdu do nemocnice za kamarádkou. Pěkný večer všem!
Kamča.dalmatinka píše:
an s tim souhlasim.Každej má říci názor i když se to druhému nebude líbit,ale přijde mi občas že je někdo zahnán do kouta tím že to ostatní vidí jinak
souhlasím, tohle se mi moc nelíbilo a špatně četlo, názor je názor, ale občas je to je člověk zahnán do kouta a pak si připadá jak vyvrhel. Nemyslím jen tuhle diskuzy, bývaj i víc a horší názory na zakladatelky.
zakladatelka anonym
Ja mam na potraty nejednoznacny nazor a tak neodsuzuji potraty z existencialnich duvodu. Ale myslim si, ze kdyz nekdo ceni sve dite natolik, ze ho oplakava, nemel by ho teda sam zabijet. Kdyz teda nejde o situaci zivot za zivot.
Právě proto bych se miminko snažila donosit, s tvými těhu problémy třeba už nikdy mít jiné nebudeš!
Davdan, já mám známou, která má jedno dítě a u toho zůstane. To je samozřejmě její věc. Chce jedno, tak bude mít jedno. O to nejde.Ale ona argumentuje právě tím, že kluk bude studovat, tak aby na to jednou měli.Já ji jednou řekla, že kluk bude třeba rád, když se vyučí na zedníka (nic proti zedníkům, dneska je šikovnej řemeslník k nezaplacení) a ona se urazila.
Hele fakt nemá smysl přemýšlet o tom, co bude za 10,20 let,když nemáme jistotu ani v tom, co bude za hodinu.
Síla života je v přítomnosti a nějak více se zabývat budoucností nebo donekonečna řešit to, co bylo a nelze vrátit člověka zbytečně vysiluje.
Zítra může být líp nebo hůř. My to samozřejmě můžeme do určité míry ovlivnit, ale zase ne tak docela.
Jinak rozhodnutí o potratu je z těch fatálních. Znamená to vzít někomu šanci na život.
Zase třeba by tě, zakladatelko, ten někdo v budoucnu velmi příjemně překvapil a na stará kolena se o tebe postaral. Nebo se za 15 let chytne špatné party, začne fetovat a vykrade ti byt.
Nečetla jsem předchozí příspěvky, tak se asi budu opakovat. Je to jen a jen tvé rozhodnutí, nikdo Ti do toho nemůže mluvit nebo Tě za něco odsuzovat. Z úvodního příspěvku je vidět, že bys mimi chtěla, ale bude to těžké pokud na to budeš sama, bez rodiny či přítele. Musíš to pořádné promyslet a zvolit to nejlepší možné řešení.
Rozhodni se podle sebe, jak to cítíš. A hodně štěstíčka s batolátkem
![]()
je mi líto situace do které ses dostala. jak s předchozím partnerem- chlapa nahouby může potkat každá z nás. Stejně i toho druhého. který jaksi nemyslel na následky.
je mi ještě mnohem víc líto tveho druhého mimča.
protože pro něj potrat nikdy nebude to nejlepší možné řešení.
ono fakt nevidíš dopředu. tedy ani nemůžeš. podle tveho projevu bych řekla, že nejsi nějaká jednoduchá holka bez rozumu -dá se tedy (statisticky
) předpokládat, že tvoje situace se po čase zlepší. jen ted nevidíš východisko- což se dá pochopit.
pa
har.
Vím, že to musí být těžké
…ale já bych na potrat nešla
…vědět, že ve mě rostě nový život(a dokonce dva)a jít jejich život ukončit
…nemlžu soudit, nejsem ve tvé situaci
ale co ty víš…třeba se tvá situace běhěm těhotenství zlepší a ty si pak budeš jen říkat :a ted se mohli narodit…a ted by jim byl měsíc…atd.....viděla „němý výkřik“ ? pokud toto zhlédneš a i potom si budeš jistá potratem, pak nemám co říct…
no,neumím si sama představit,že bych vychovávala sama 3 děti za takových podmínek,,o kterých píšeš.
Klobouk dolů,že zvládáš svojeho syna s tím,co pro něj musíš dělat.
Nemáš to jednoduchý,rozumím tvému rozhodnutí.
Anonymní píše:
A ještě nové informace jsou takové, že jsou tam asi 2miminka a minimálně 1 je na tom spíš hůř než líp. Byla jsem i u kartářky - potvrdila mi to. Doktor to naznačil a můj pocit je takový již od začítku těhu - když jsem neměla ani myšlenku, že bych mohla být těhu a přisuzovala jsem to těhotné kamarádce.zakladatelka
Holka zlatá není to jednoduché. Každopádně konečné rozhodnutí je jen na Tobě… Jsem sice velkým odpůrcem potratů, ale v Tvé situaci bych asi taky velmi váhala! Přeji pevné nervíky!!! ![]()
Anonymní píše:
no,neumím si sama představit,že bych vychovávala sama 3 děti za takových podmínek,,o kterých píšeš.
Klobouk dolů,že zvládáš svojeho syna s tím,co pro něj musíš dělat.
Nemáš to jednoduchý,rozumím tvému rozhodnutí.
děkuju moc ![]()
Pesee23 píše:Anonymní píše:Holka zlatá není to jednoduché. Každopádně konečné rozhodnutí je jen na Tobě… Jsem sice velkým odpůrcem potratů, ale v Tvé situaci bych asi taky velmi váhala! Přeji pevné nervíky!!!
A ještě nové informace jsou takové, že jsou tam asi 2miminka a minimálně 1 je na tom spíš hůř než líp. Byla jsem i u kartářky - potvrdila mi to. Doktor to naznačil a můj pocit je takový již od začítku těhu - když jsem neměla ani myšlenku, že bych mohla být těhu a přisuzovala jsem to těhotné kamarádce.zakladatelka
děkuju moc.
Ahoj zakladatelko píši svuj příbeh. Mam dite, jsem za nej moc ráda. je mu 5 let, ale kdyz mu byl rok a půl zjistila jsem, že jsem těhotná. Samoživitelka druhe dite, litaji ti v hlavě různe myšlenky. Ja se rozhodla pro potrat a osud uz mi nedovolil jine dite mit. Takze sem zaplatila tu nejkrutější dan. Takže za mě potrat bych ted uz nikdy nepodstoupila
, vyčítam si to, budu si to vyčitat stale. Takže hodne popřemyšlej pokud v budoucnu chceš mit prcka.
Ahoj, ráda bych připojila i svůj názor.. naprosto chápu, že jsi v těžké životní situaci, a právě proto si nemyslím, že je dobré dělat tak zásadní rozhodnutí. Myslím, že když půjdeš na potrat, už není cesty zpět. Nejspíš tě to bude dlouho trápit, a kdo ví, třeba už bys pak nikdy nemohla mít děti. Když tam nepůjdeš, nechává ti to otevřené dveře. Budeš mít několik měsíců, abys zjišťovala svoje možnosti, abys přemýšlela, prostě získáš čas. A když zjistíš, že to opravdu nejde, můžeš dát miminko k adopci lidem, kteří o něj opravdu stojí. Popravdě tomu ale nevěřím. I když byste na tom finančně byli vcelku špatně, nevěřím, že nebudete mít co jíst, kde bydlet a co na sebe.
Zkrátka, bylo by fajn, kdybys tomu mimču dala šanci, ono za nic nemůže…