Miniinterupce po třech dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
17.7.21 11:57
@andelka83 píše:
Optimum pro koho?
Psycholog ty děti živit, organizovat a pečovat o ně nebude.

Nevěřím, že toto napsal nebo řekl nějaký psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.7.21 11:58
@Takco píše:
A propos, dle psychologů 4 děti optimum.

To řekli leda tak ve snu. V tvém snu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34333
17.7.21 11:59

Přítel je taky frajer teda, že ho musíš podvádět? Asi bych ho vzala něčím po hlavě a šla na interupci. Jinak ti z toho hrábne už úplně. Rovnou si domluv nějakou antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.21 12:03

My taky mámé tři děti náhodou/nehodou :mrgreen: A když už jsme začali řešit antikoncepci - koncom - tak selže :cert:
Na interupci jsem byla v 6tt. Minimálně jedou měsíčně si vzpomenu a řeknu si jak velké by bylo. Ale vím, že jsem udělala dobře. Nedala bych to. Máme malý byt - 40m2
Když teď mělo dítě distanční výuku, byl to děs. V tu chvíli jsem byla vděčná, že tu ještě do toho nemám kojence. Nedalala bych to.

Musíš se rozhodnout za sebe. Čtvrté dítě z vás udělá velkou rodinu. Krom auta jsou to i vstupy všude. Dost často už se do rodinného vstupu počítají 2 dospělí a 3 děti. Ale se 4 už se nepočítá. Pak ty až půjdou do školy.. Výdaje jsou pak několika násobně větší než s malými dětmi. Zvládnete to vydělat?

Já jsem zažila dětství, že nebyli peníze pomalu na jídlo. Svým dětem to udělat nechci. A to, že jedno dítě navíc se ztratí je blbost

• Citovat
  • Upravit
15227
17.7.21 12:03
@Takco píše:
A propos, dle psychologů 4 děti optimum.

To určitě. A teď tu o Karkulce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.7.21 12:06

Zakladatelko, je to náročné, tím více, že děti jsou ještě malé. Já mám dětí pět, ale s velkými rozestupy, takže vlastně pořád nějaké děti.
Pátý syn byl a je živel a když byl v batolecí období, byl to záhul. Ale já bych to tomu dítěti prostě nemohla udělat. Když vidím, jakou mají radost ze života, at je teplo, zima, prší, sněží… Pořád jim září oči.
Dnes už je to s nejmladším mnohem lepší a lepší a lepší.

Příspěvek upraven 17.07.21 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.7.21 12:08

Lituji děti, které musí žít v krcálkách. Například 4 děti v jednom pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.7.21 12:09

Když pominu IQ tykve a tři děti omylem, tak „přítel říkal že hodně vydělá“ je taky perla, jak může někdo nevědět kolik vydělává jeho partner…
Hele klidně na potrat běž, to je tvoje věc, akorát s vaší schopností používat antikoncepci bych počítala s tím, že není poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32936
17.7.21 12:10
@topazio píše:
Nevěřím, že toto napsal nebo řekl nějaký psycholog.

Možná co do sourozeneckých konstelací, nebo že to je sudy počet? Jako moje mamka je ze 4 dětí a přijde mi to fajn, navíc mají 2+2 holky kluci, ale… Neměla bych čtyři v případě, že na to nemám finančně, prostorove, psychicky, fyzicky jen proto, že jiní žijí taky v malých bytech nebo že nějaký psycholog něco řekl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.7.21 12:14
@andelka83 píše:
Možná co do sourozeneckých konstelací, nebo že to je sudy počet? Jako moje mamka je ze 4 dětí a přijde mi to fajn, navíc mají 2+2 holky kluci, ale… Neměla bych čtyři v případě, že na to nemám finančně, prostorove, psychicky, fyzicky jen proto, že jiní žijí taky v malých bytech nebo že nějaký psycholog něco řekl :nevim:

Samozřejmě pokud má někdo prostor a finance, proč ne. Ale pokud je někdo chudý jako kostelní myš, tak by hodně dětí neměl mít. Děti tím akorát trpí. Myslím tím chudobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.7.21 12:16

@topazio Chudobou? Jakou chudobou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32936
17.7.21 12:20

@topazio i já bych trpěla, kdybych věděla, že máme míň, než by bylo potřeba. Nechci dětem pořád něco odmítat, sama si nic nedopřát.. Říká se, že chudoba cti netratí. To je pravda. Ale…já bych tak žít nechtěla, ani pro děti bych to nechtěla. Byla jsem kdysi sama se dvěma dětmi, a musela jsem hodně přemýšlet, plánovat, hledat levnější zábavu..jo, šlo to, ale trvalo to jen asi tři roky, děti byly malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.7.21 12:20
@eva valoi píše:
@topazio Chudobou? Jakou chudobou?

Rodiče, kteří nepracují a žijí jen ze sociálních dávek. Děti z těchto rodin. Nebo kde pracuje jen jeden rodič. Dětí je hodně. Děti nikam nemohou. Žádné dovolené nebo školní akce, tábory, nic. Nemají obědy ve školách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
17.7.21 12:29

@topazio Ty jídelny toho dost vyhodí. A sociálně slabé deti snad mají a ty obědy nárok.
Každopádně moje známá kdysi zaplatila obedy dítěti že sociálně slabé rodiny. Dítě se doma prokeclo a matka roku naklusala druhý den do jídelny vybrat hotovost. Nepatří to sem, ja jen pro zajímavost. Každopádně chudí budou vždy chudi. Do platební neschopnosti se dostávají lidi, kteří berou plat slušný.
Naší známí utratí prvních 14 dni všechno, at bere on 40 nebo 70 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.21 12:35

IQ s tím nemá co dělat. Učení mi šlo od mala samo, než jsem otěhotněla poprvé, dělala jsem si dálkově školu, kterou jsem bohužel nestihla dokončit.
Partner je živnostník, výplatu nemá stejnou. Jsou skvělé měsíce a dobré měsíce. Když se mu teď daří, nemusí tak být za pár let. Vím to.
Hormonální antikoncepci jsem brala v 19.letech. Ze zdravotních důvodů ji brát nemůžu. Rozhodla jsem se pro tělísko, i když se bojím. Moje babička jej měla, dostala rakovinu dělohy a zemřela, bylo jí 43 let. Už nikdy nechci řešit tuto situaci znovu.
Další dítě jsme nechtěli ani jeden, proto jsme vždy používali kondom. Nepraskl, byl použit správně, vysvětlit si to neumíme.
Je spousta párů, kdy jim počít nejde a já si říkám, proč zase já. Nejraději bych svoje těhotenství někomu věnovala, kdyby to šlo.
Přivést na svět tolik dětí v dnešní hnusné době je špatně, všechno to vím.
Svoje děti miluji, to nenarozené se asi fakt chce narodit, když překonalo tu gumovou překážku.
Nechci, aby děti strádaly materiálně nebo citově na úkor toho, že jich je tolik.
Je mi čím dál hůř, hlavně z reakcí některých zde, kdy chcete moralizovat a tvrdíte, že čím hloupější pár, tím víc dětí.
Spousta ženských chodí na interupci i každý rok. Empatie nula, zodpovědnost tak napůl.
Nám se stalo, co se stalo. Nejsem bezcitná, abych šla jen tak s klidným svědomím na potrat, jako kdybych šla ke kadeřníkovi.
Uvnitř mne se to pere, doufám, že se v životě do stejné situace nedostanu a udělám pro to vše, co budu moci.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty