Miniinterupce po třech dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
17.7.21 13:40
@Kfětoslava píše:
Ty ji neživíš přece. Ani stát z dávek.

Pracuji a odvádím daně. Nepsala jsem, že zakladatelka žije z dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15048
17.7.21 13:42
@topazio píše:
Pracuji a odvádím daně. Nepsala jsem, že zakladatelka žije z dávek.

To, že pracuješ ti neberu, ale neživíš zakladatelku, tak ji nemusíš urážet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
17.7.21 13:47
@Takco píše:
A propos, dle psychologů 4 děti optimum.
:roll: i s průměrným dělnickým platem?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5676
17.7.21 13:55

Když víš, že už nechceš další děti, proč neřešíš jinou antikoncepci, když kondom u vás očividně nefunguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
17.7.21 13:58

@karkarka nevim..tohle mi prijde docela mimo..mam tri deti..s ted cekam ctvrte..oba s muzem mame vysokou skolu..a vybornou praci..takze nevim no :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
17.7.21 14:06
@Tykaja píše:
@karkarka nevim..tohle mi prijde docela mimo..mam tri deti..s ted cekam ctvrte..oba s muzem mame vysokou skolu..a vybornou praci..takze nevim no :pankac: :pankac:
:srdce: čest vám a vyjímkám, co zachraňují bílou vzdělanou populaci..
jistě ale víš, že jste(budete) ve vaší pozici a situaci se čtyřmi dětmi opravdu spíše vyjímeční… (pokud se tedy nepohybujete výhradně v náboženských kruzích)

(mne by děsila už ta rodinná logistika, cestování, vaření v 3-5l objemech, skloubení s kariérou… no prostě klobouk dolů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
17.7.21 14:09

@Lucy75 nn:) verici nejsme vubec..:) je pravda ze kolem nas ctyri deti moc nejsou..ale tri jsou cim dal castejsi..❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
17.7.21 14:31
@Tykaja píše:
@Lucy75 nn:) verici nejsme vubec..:) je pravda ze kolem nas ctyri deti moc nejsou..ale tri jsou cim dal castejsi..❤️️

Tři začínají být čím dál častější. Je fajn, že střední i vyšší třída začíná mít více dětí. Taky mám tři a i hodně kamarádek ( většina VŠ, pracující oba rodiče, zázemí tak standartní) má tři. Čtyři a víc už je nezvyklé a myslím, že na to opravdu už musí být i finance i zázemí o to lepší. Známá má dokonce 8 dětí. Pracuje jen manžel, mají velký dům. Tady ji teda obdivuju už jen za to, že to fyzicky a psychicky a logisticky zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.21 14:46
@Anonymní píše:
IQ s tím nemá co dělat. Učení mi šlo od mala samo, než jsem otěhotněla poprvé, dělala jsem si dálkově školu, kterou jsem bohužel nestihla dokončit.
Partner je živnostník, výplatu nemá stejnou. Jsou skvělé měsíce a dobré měsíce. Když se mu teď daří, nemusí tak být za pár let. Vím to.
Hormonální antikoncepci jsem brala v 19.letech. Ze zdravotních důvodů ji brát nemůžu. Rozhodla jsem se pro tělísko, i když se bojím. Moje babička jej měla, dostala rakovinu dělohy a zemřela, bylo jí 43 let. Už nikdy nechci řešit tuto situaci znovu.
Další dítě jsme nechtěli ani jeden, proto jsme vždy používali kondom. Nepraskl, byl použit správně, vysvětlit si to neumíme.
Je spousta párů, kdy jim počít nejde a já si říkám, proč zase já. Nejraději bych svoje těhotenství někomu věnovala, kdyby to šlo.
Přivést na svět tolik dětí v dnešní hnusné době je špatně, všechno to vím.
Svoje děti miluji, to nenarozené se asi fakt chce narodit, když překonalo tu gumovou překážku.
Nechci, aby děti strádaly materiálně nebo citově na úkor toho, že jich je tolik.
Je mi čím dál hůř, hlavně z reakcí některých zde, kdy chcete moralizovat a tvrdíte, že čím hloupější pár, tím víc dětí.
Spousta ženských chodí na interupci i každý rok. Empatie nula, zodpovědnost tak napůl.
Nám se stalo, co se stalo. Nejsem bezcitná, abych šla jen tak s klidným svědomím na potrat, jako kdybych šla ke kadeřníkovi.
Uvnitř mne se to pere, doufám, že se v životě dostejné situace nedostanu a udělám pro to vše, co budu moci.
Zakladatelka

A to znamená co?
My jsme to řešili sterilizací. Ty i chlap jste připraveni na tenhle krok? To je totiž jediná 100% spolehlivá antikoncepce.
A když si to 4. dítě necháte. Budete dál schopni šetřit na barák? Budete schopni uživit 4 školáky? Máte na to dostatečně velký příjem?

• Citovat
  • Upravit
mackA159
17.7.21 14:48
@eva valoi píše:
@topazio Zdrž se urážek. Já třeba taky nepoužívám hormonální antikoncepci, tělísko atd. A souvisí to s tím, že jsem si o tom právě cosi nastudovala.
Kondom je spolehlivá antikoncepce, ale není stoprocentní. A ano, jsou ženy, které těhotní velmi velmi snadno, zvlášť pokud jsou v páru s velmi plodným mužem.

A používáš kondom nadále, pokud jsi přes tuto bariéru otěhotněla?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.21 19:10

Já bych se asi zvážila místo stavění koupit už postavený dům. Je to sice naprd, že to nebude dle vašeho a koupíte s ním i veškeré neduhy, ale může to vyjít levněji a hlavně rychleji. Nový dům můžete stavět třeba pět let i déle. Dítě bych si nechala, já jsem ale sama ze 4 sourozenců, je to prima :P. A všichni máme vysokou školu. Ale ano, byli jsme svého času na dávkách, naštěstí byly tehdy poměrně štědré a naši zvládli našetřit na nové bydlení a živit ty starší na univerzitách, dokonce nám zaplatit i hudebky a tak. No byl to boj. Žili jsme tehdy ale v pronajatém domě na vesnici, takže prostoru habaděj. A jak se mamka vrátila do práce a nejstarší sestra dodělala vysokou, tak už jsme byli za vodou a měli se celkem dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty