Minimální mzda 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2112
26.12.16 19:29

@vokishka aha, já předpokládala, že má plný úvazek. Ale bylo by to super, pracovat třeba někde na 10 hodin týdně a pak chtít po zaměstnavateli dorovnání do minimální mzdy - 11 tisíc měsíčně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
26.12.16 20:19

@enyf asistenti pedagoga mají plný úvazek jen zázrakem. A jsou v tabulce ped. pracovníků, takže to není minimální mzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
26.12.16 20:22
@blabla123 píše:
@Adinal Ale majitel nás brigádníky nikde nehlásí, takže musím dostat min. 66 kč / hodinu?

Ano, přesně tak, min. 66 Kč na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
26.12.16 20:27
@Adinal píše:
Ano, přesně tak, min. 66 Kč na hodinu.

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
970
26.12.16 20:37
@Trinetka píše:
@aprazanda a mate odpracovano 40 hodin tydne?

Ne, je to třičtvrtě úvazek. Zatím jsem se ale vešla nad minimální mzdu, tak to bylo OK, ale teď budu pod ní a nevím, jestli tím pádem nebudu platit větší zdravotko, protože minimální zdravotko je počítáno z minimální mzdy a bude tudíž vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
26.12.16 22:41

Jak je to u zkráceného uvazku? Nemyslím plat to je mi jasné že u něj minalka není, ale ohledně zdravotního a socialního? Kolik se vůbec platí a je lepší si to doplacet ze své kapsy a nebo se domluvit se zaměstnavatelem až mi strhne celou častku na zdr. on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.12.16 23:23

@aprazanda
U zdravotního pojištění je vym. základem měsíční min. mzda a ta bude 11.000,–, pojišťovna tedy bude chtít měsíčně 1.485,–.Jestliže budete mít příjem stále 10.000,–, tak tak zaměstnavatel odvede 9%, tedy 900,– a doplatek do 1.485,– budete platit vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
27.12.16 08:10

@Sojkka ale to by mel zaměstnavatel upozornit. Nebo si to musí každý hlídat sám. A co když je plat třeba 10900. To třeba doplatim stovku? A to s tím musím na pojišťovnu nebo mi to prostě strhnou už z toho čistého platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.12.16 11:19

Pokud se nejedná o zaměstnance, za kterého platí ZP stát (např. student), tak musí zaplatit vždy tu minimální částku, která se určuje dle minimální mzdy. Pokud jeho mzda je nižší než minimální a vychází tedy nižší částka zdravotního pojištění, tak ten rozdíl do minimálního pojištění je stržen zaměstnanci ze mzdy a odvede ho zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
27.12.16 11:41
@Lendeš píše:
Pokud se nejedná o zaměstnance, za kterého platí ZP stát (např. student), tak musí zaplatit vždy tu minimální částku, která se určuje dle minimální mzdy. Pokud jeho mzda je nižší než minimální a vychází tedy nižší částka zdravotního pojištění, tak ten rozdíl do minimálního pojištění je stržen zaměstnanci ze mzdy a odvede ho zaměstnavatel.

Takže budu mít z této mé výplaty teď méně „čistého“, když budu muset doplácet zdravotko ze svého. No to je fajn… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
27.12.16 12:39

@aprazanda že jo. Hlavně že inkluze, asistenti budou mit plne uvazky, bude dostpenez a bla bla bla. Skutek utek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.12.16 13:08

firma

Ja pracuji na HPP a mam 52 kc na hodinu jako kazda zenska ve firme a to je nas tam docela hodne. prace naprdlacku dost se nabehate kolem linky a palety si taky tahate samy ale plat nam nikdo nezvysuje a kdyz prej do toho budeme rypat tak nam vemou priplatky a premie takze kazdy radsi mlci.. :-/ :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.12.16 13:39

@blabla123
Právě jsem na to taky koukala.
Hledala jsem třeba kam patří různé administrativní práce, protože weby o nich moc nepíší - takže šup kouknout do daného nařízení - http://www.mpsv.cz/…_1_1_17_.pdf

Případně další pěkný přehled: http://www.student.cz/…rehled-2017/

Za sebe, jelikož si těch hledám brigádu resp. zkrácený úvazek jsem dost překvapená, že to co mnohde nabízí je snad i v rozporu.

Teď jsem viděla inzerát někam do menších potravin s nástupem od ledna za 60-65,–/h (tedy ani ne minimální mzda!), po zaučení až dokonce 80,–. Neskutečný, ale zrovna takovu práci nehledám.

Nicméně si mylím, že ty definice náplně či pozic do jednotlivých skupin nejsou úplně jednoznačné, nejsou tam všechny práce (což ani rozumně nejde) a spousta zaměstnavatelů se to bude snažit někam obejít.

Já právě na současné pozici končím z důvodu, že zaměstnavatel tam člověka na smlouvu nechce, spíš a černo nebo „napůl“ načerno, protože tabulka určila mzdu vyšší než mám teď (a to jsem proti jiným, co dělali obdobné měla dost) a tak já dělat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.12.16 13:50
@Žanda88 píše:
Ja pracuji na HPP a mam 52 kc na hodinu jako kazda zenska ve firme a to je nas tam docela hodne. prace naprdlacku dost se nabehate kolem linky a palety si taky tahate samy ale plat nam nikdo nezvysuje a kdyz prej do toho budeme rypat tak nam vemou priplatky a premie takze kazdy radsi mlci.. :-/ :pocitac:

A není pak hloupost za toto dělat? Jako sorry, ale tohle už je trochu hodně, ale jestli si necháš kálet na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
27.12.16 14:29
@Žanda88 píše:
Ja pracuji na HPP a mam 52 kc na hodinu jako kazda zenska ve firme a to je nas tam docela hodne. prace naprdlacku dost se nabehate kolem linky a palety si taky tahate samy ale plat nam nikdo nezvysuje a kdyz prej do toho budeme rypat tak nam vemou priplatky a premie takze kazdy radsi mlci.. :-/ :pocitac:

To je jasné porušení zákona.
A fakt nechápu, že za takovou mzdu někdo pracuje, obzvláště v dnešní době, kdy je o pracovníky na dělnické pozice nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat