Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata, nemáte některá zkušenost s místním regulativem na oplocení. máme dáno že plot smí být vysoký max 2 metry a jsou stanoveny i materiály a vzhled. Postavili jsme se sousedy společny plot splňující všechny regulativy dane oblasti. Teď přišel soused s tím že postaví metr od společného plotu zástěnu, která bude mít 2.5 metru na výšku. Metr ztracené bednění zbytek drevena zástěna z malými mezirkami. Je to vůbec možné? Obávám se, že mi to zastíní pozemek a bude to vypadat příšerně. Díky za každý tip jak je možné se bránit ![]()
Proč proboha?
to má tak obří pozemek a tolik peněz, že neví co s tím?
Jinak že to bude vypadat příšerně… no máte smůlu, je to jeho pozemek. Přece nechodite po sousedech a nerikate jim co a jak si mají předělat, že to podle vás vypadá příšerně.
Mají pozemek cca 600 m2 v satelitu. Tak existuje právní obrat přiměřeně zastínění pozemku a jsou dané i vzdálenosti od plotu kde se může stavět. Jen nevíme zda se to vztahuje na zástěny.
@Cenarius píše:
Proč proboha?to má tak obří pozemek a tolik peněz, že neví co s tím?Jinak že to bude vypadat příšerně… no máte smůlu, je to jeho pozemek. Přece nechodite po sousedech a nerikate jim co a jak si mají předělat, že to podle vás vypadá příšerně.
Nechodím po sousedech je mi jedno kdo co má, oni oslovili nás co tu chtějí postavit. Jsou si asi vědomi že na to potřebují nás souhlas.
@Chantal 1 ale to co jsi popsala určitě není zástěna. K metrovýmu ztracenymu bednění potřebuje udělat základy. A 2,5m je nesmyslně vysoko, pokud vy nemáte výšku jako střední žirafa.
Můžete samozřejmě burcovat úřady jak začne stavět, že tam něco staví na černo.
Přes úřady to nechceme řešit musíme tu vedle sebe žít. Spíš by mě zajímalo jestli tím neobchazi regulativy a zda se na tuto stavbu vztahuje i nějaká vzdálenost co musí být umístěna od plotu.
@Chantal 1 píše: …Obávám se, že mi to zastíní pozemek a bude to vypadat příšerně.
Vypadat to může divně, ale od slunce to asi stínit nebude. Je to jen o 0,5m vyšší než plot a ještě 1m od plotu…
@Ivan PPZ píše:
Jenže tohle bude stěna pro popínavé rostliny.Vypadat to může divně, ale od slunce to asi stínit nebude. Je to jen o 0,5m vyšší než plot a ještě 1m od plotu…
Taky mi prijde, ze to nebude stinit vice nez ten vas 2m plot. Kdyz je to metr dale a o pul metru vyssi
Si to spocitej jak to bude stinit
A jaky je rozdil mezi 3m jedli a zastenou.
Pul metru je nic, ale myslim, ze musi stavet 2m od plotu, bliz ne.
Jeste zalezi, na kterou svetovou stranu to stavi. Jedtli na severni strane, tak je to asi uplne jedno. Na jihu, zapadu by to mohlo i trochu pomoct od sesychani travniku.
Nicméně. Rozvoji soudružských vztahů to asi nepřispěje- v tom asi souhlasíme.
@Chantal 1 píše:
Přes úřady to nechceme řešit musíme tu vedle sebe žít. Spíš by mě zajímalo jestli tím neobchazi regulativy a zda se na tuto stavbu vztahuje i nějaká vzdálenost co musí být umístěna od plotu.
Tak soused snad řekl, co přesně chce stavět, ne? Vyšší plot, dva metry jsou mu málo? méně průhledný plot? stěna pro popínavky? zajímala bych se, co má být cílem téhle úpravy a dle toho se rozhodovala. Jestli on potřebuje váš souhlas, je to tedy stavba, na kterou potřebuje ohlášku?
edit: překlepy
@moof píše:
Tak soused snad řekl, co přesně chce stavět, ne? Vyšší plot, dva metry jsou mu málo? méně průhledný plot? stěna pro popínavky? zajímala bych se, co má být cílem téhle úpravy a dle toho se rozhodovala. Jestli on potřebuje váš souhlas, je to tedy stavba, na kterou potřebuje ohlášku?edit: překlepy
Je fakt, ze pokud chce, aby k nemu nebylo videt, je nejjednodussi upravit stavajici plot, popr. neco z obou stran vysadit.
Ziskej vic informaci.
@Chantal 1 pokud metr od plotu vysokého dva metry postaví další o výšce 2,5 metrů, nezastíní ti nic. Nakreslí si to.
@inkakřivák píše:
@Chantal 1 pokud metr od plotu vysokého dva metry postaví další o výšce 2,5 metrů, nezastíní ti nic. Nakreslí si to.
Pokud nynější plot je obyč pletivo, tak zastíní dost. Ale to zakladatelka nepíše, jaký je ten nynější plot.