Mít ještě první dítě v 36?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21463
6.2.22 22:29
@Annabela11 píše:
@amuse bouche Psala jsi že v 60letech člověk není schopný pohlídat vnouče…Vždyť lidí v tomhle věku normálně chodí do práce :nevim: proč si myslíš že člověk v tomhle věku hlídání není schopen?

To je celkem problem, kdyz je clovek v sedesati ucitel. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
6.2.22 22:34

Určitě jít do toho.
První dítě jsem měla ve 38 letech. O dalším diteti už neuvažuji, je mi 41. Nebudu ti tvrdit, že jsem celá mladá a svěží, ale ani nevim, jak bych to zvládla jako mladší.
Taky dcera v noci dost nespí doteď, takže je to náročný. Jsou i jiné více spací děti.
Jako v příštím životě chci mít děti o kousek dřív, třeba ve třiceti, ale v tomhle se to povedlo takhle, jinak to nešlo.
Prvni tři roky po porodu jsem řešila různé věci v hlavě, ale to asi i vlivem hormonů a toho, že ten věk člověk neoblbne to číslo je prostě moc. Ať člověk počítá jak počítá míň mi nebude no.
Teď už jen řeším, abych vypadala mládě a měla kondici, což je vlastně fajn. A dcera mě udržuje fit. Ještě jsem musela přežít v porodnici ty kecy doktorů o mém stáří jako prvorodičky. Takže na to je třeba se taky připravit, a vzít to s humorem. Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
6.2.22 22:43
@Annabela11 píše:
@amuse bouche Psala jsi že v 60letech člověk není schopný pohlídat vnouče…Vždyť lidí v tomhle věku normálně chodí do práce :nevim: proč si myslíš že člověk v tomhle věku hlídání není schopen?

A dokonce pracujou i ve školkách :mrgreen: muj syn ma ucitelky, který jsem měla ve školce i ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.2.22 23:52
@kbrz píše:
To jako že v 36 bude mít poškozený mozek a nebude umět mluvit???

Ze u lidi, narozdil od zvirat, se lekar s rodickou domluvi a rodicka spolupracuje :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.2.22 23:54
@veria píše:
Hele kdyz tady nekdo napise ze ve 36 je potreba u provorodicek hlidat mozek a rec, nedivim se jiz nicemu😂

Dalsi co to nepochopila 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
7.2.22 00:34
@Markétka111 píše:
Tak to proste je a vetsina zen po 35 by uz deti nemela nebyt dnesni vyspele mediciny.

Tak to není pravda, v 35 to ještě valná většina da. Prudký nárůst neplodnosti nastává někde kolem 38. roku.

• Citovat
  • Upravit
14313
7.2.22 04:45

@Markétka111 Maminka z tvého okolí to má bohužel takhle a další ženy po 35 otěhotní úplně normálně protože věk je úplně v pohodě tak to je :nevim: Mám pocit že ty pravé máš nějaký problém a zahrnujes do toho ostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
7.2.22 08:25
@Annabela11 píše:
@Markétka111 Maminka z tvého okolí to má bohužel takhle a další ženy po 35 otěhotní úplně normálně protože věk je úplně v pohodě tak to je :nevim: Mám pocit že ty pravé máš nějaký problém a zahrnujes do toho ostatní…

Ano, taky si to myslím. Někdo je starý myšlením už ve 30 a někdo ještě v 60 jezdí s dětmi na bobech. Je to prostě individuální a není třeba svoje pocity vztahovat na všechny. Někdo to má prostě jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
7.2.22 08:38

Ahoj, je mi 36 let a čekám miminko, jsem v 8 měsíci těhotenství. Ze začátku se mi počít nepodařilo hned, vyšlo to „až“ na desátý pokus, ale bez jakýchkoli lékařských zásahů. Za celou dobu těhotenství nebyl žádný problém, všechny testy, na kterých jsem byla vyšly na výbornou, doktorka mi dokonce řekla, že mám hodnoty jak dvacetiletá :) Ono hodně záleží na způsobu života, celkové životosprávě a hlavně taky na věku partnera. Můj manžel je o rok mladší než já, zdravej, sportovně založenej. Oba jíme celkem zdravě, jsme hodně aktivní.
Já jsem měla v mládí hodně plánů a snů, který jsem si chtěla splnit, než začnu nějakej rodinnej život, takže jsem se vdávala až po třicítce a tím se posunul i ten věk na otěhotnění. A rozhodně toho nelituju. Sice mám před sebou ještě porod, kterej vzhledem k věku taky nemusí být brnkačka, ale znám i spoustu mladejch rodiček, co si v porodnici prožili peklo.
Pokud si Ty i Tvůj partner oba miminko přejete, tak do toho určitě jděte, držím palce ;) <3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
7.2.22 19:59

@Annabela11 Taky pisu, ze nerikam, ze vsechny to musi mit stejne. :nevim: Jsem rada, ze se nekomu postesti i v tomto veku a obzvlast zakladatelce po tom otresnem zazitku preji, aby dalsi dite mela. Me je 25 a mam rocni dite, problem opravdu nemam, materskou si opravdu naplno uzivam. Ale delam ve zdravotnictvi v oboru, tak konstatuju realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
7.2.22 20:13
@Markétka111 píše:
@Annabela11 Taky pisu, ze nerikam, ze vsechny to musi mit stejne. :nevim: Jsem rada, ze se nekomu postesti i v tomto veku a obzvlast zakladatelce po tom otresnem zazitku preji, aby dalsi dite mela. Me je 25 a mam rocni dite, problem opravdu nemam, materskou si opravdu naplno uzivam. Ale delam ve zdravotnictvi v oboru, tak konstatuju realitu.

Tak ono u asistované reprodukce, bývá ten pokles ještě zřetelnější, protože každý neúspěch víc bolí a navíc se stejně da pracovat jen s buňkami, co si tam dotyční donesou. Jinak počkej až ti bude 40, jestli se budeš cejtit stare. Já se na 25 cítím pořád. A v tvým věku ještě dlouho potom jsem si vůbec nepripoustela, že mi někdy taky bude 40. Ono pak když jsou děti takhle brzo velký, člověku se zasteskne. Navíc kdy si žena třeba najde nového partnera, je ta touha zcela přirozená. Ze to příroda zařídila nespravedlivé (chlap si klidně může rozjet druhý kolo i v 50 či později) je věc druhá.

• Citovat
  • Upravit
amuse bouche
7.2.22 20:18
@Annabela11 píše:
@amuse bouche A tak za to se omlouvám…máte ale podobné zvláštní názory :mrgreen:

Zvláštní názory? Čím jsou zvláštní? Jsou jiné než tvé.
Zakladatelce dítě moc přeju, jak jsem řekla. Ale lhát si tady, že věk 35-40 je normální, ba dokonce snad správný pro prvorodičku, je bláhovost, sluníčkářství, snaha neurazit a hluboké pokrytectví.

• Citovat
  • Upravit
Andromeda81
7.2.22 20:23
@amuse bouche píše:
Zvláštní názory? Čím jsou zvláštní? Jsou jiné než tvé.
Zakladatelce dítě moc přeju, jak jsem řekla. Ale lhát si tady, že věk 35-40 je normální, ba dokonce snad správný pro prvorodičku, je bláhovost, sluníčkářství, snaha neurazit a hluboké pokrytectví.

Optimální to není, ale žádná hrůza. Někde už tu hranici 35 let posunuli na 37, pak už rychleji a rychleji roste riziko, že se to nepovede. Problém jsou vajíčka, zbytek těla to v drtivé vetsine zvládne.

• Citovat
  • Upravit
amuse bouche
7.2.22 20:36

@Andromeda81
O tom to úplně není, podle mě. Pohled dnešních „starých“ matek je limitován tím, že mají děti ještě stále malé. Dítěti jsou 4, matce 42, všechno je fajn. Nevidí už, co bude za 10-20 let. Touha po dítěti převážila zdravé myšlení, hlavně to dítě mít na poslední chvíli za jakoukoliv cenu.
Jako upřímně, napumpovat někoho hormonama, vrazit do něj oplodněné vajíčko, tak to odnosí a porodí snad i chlap. Ztrácí se přirozený výběr a cyklus života. Některé dámy rodí prostě pozdě, za pomoci medicíny a velkého byznysu carů.

• Citovat
  • Upravit
Andromeda81
7.2.22 20:49
@amuse bouche píše:
@Andromeda81
O tom to úplně není, podle mě. Pohled dnešních „starých“ matek je limitován tím, že mají děti ještě stále malé. Dítěti jsou 4, matce 42, všechno je fajn. Nevidí už, co bude za 10-20 let. Touha po dítěti převážila zdravé myšlení, hlavně to dítě mít na poslední chvíli za jakoukoliv cenu.
Jako upřímně, napumpovat někoho hormonama, vrazit do něj oplodněné vajíčko, tak to odnosí a porodí snad i chlap. Ztrácí se přirozený výběr a cyklus života. Některé dámy rodí prostě pozdě, za pomoci medicíny a velkého byznysu carů.

No, napřed se musí to zdravé vajíčko najít, pokud nemáš darované a to je ten největší problém. + muze nastat X dalších problémů. Asistované reprodukce není v žádném zaruka ani u mladých. A nemyslím, že v 62 i pozdeji je problém zůstat aktivní. Lidi kolem mne v tomto věku normálně chodí na túry, lyzuji, jezdí na kole…
Myslím, že spíš bude litovat ten, kdo se třeba rozhodl dítě už kvůli věku nemít (zejména pokud žádné nemá), než že bude litovat, že ho měl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex