Mít ještě první dítě v 36?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2927
5.2.22 19:33

Odpovídám na otázku v nadpise…Proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
6.2.22 04:01
@amuse bouche píše:
@Annabela11
Ano, ve 30 je fyziologicky pozdě a ve 44 je matka sociálně blázen ve věku babičky.
Máš pochybnosti?

No ve 30 určitě není pozdě. Ano, po třicítce plodnost klesá, ale do 35 to jde, pak to klesá víc, opravdové problémy pak zacinajinastavat někde od 38. roku, ale je to věc individuální. Ve 44 letech že sociálního hlediska pozdě není, často není problém ani fyzická kondice ženy. Většinou už to ale nedaj její vajíčka.

• Citovat
  • Upravit
4928
6.2.22 04:07

Amuse je troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21455
6.2.22 09:28
@MrsNorris píše:
Amuse je troll.

Presne tak. Dopurucuju na ni/neho vubec nereagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 10:24

@amuse bouche
Tak kdybych v sobě přesně tohle neřešila, tak sem vůbec nemusím psát. Vím že to ideální není. Vím, že i když teď mimino třeba pořád v pohodě zvládnu, až to bude puberťák, může to být horší a právě toho se bojím. Neřeším, jestli je super v tomhle věku dítě mít, ale jestli ho mít i přes to, že to super není.

A kloním se k tomu, že jo. Snad to trochu vyváží ty plusy, kterými jsou to zajištění, to, že jiné ambice mám splněné a nebudu mít potřeba od dítěte zdrhat ani za kámoškama do baru ani do práce honit kariéru. A žádní povaleči naštěstí ani jeden povahou nejsme, manžel mi nevydrží ani den na pláži, natož aby volný čas trávil u telky. Sice si s dítětem už nezahraje fotbal, ale výlet určitě vymyslí a zorganizuje, tak snad nám to ještě těch 10-15 let vydrží. A jsou i mladí rodiče, kteří ideální nejsou, a říká jim někdo, že dítě mít neměli? Neříká. Prostě to asi musím brát tak, že leckde je nějaký hendikep, u nás věk, tak s tím musím co nejlíp pracovat. Lepší než odepsat zbytek života a žádné dítě nezplodit.

• Citovat
  • Upravit
7860
6.2.22 10:45
@amuse bouche píše:
Já půjdu samozřejmě proti proudu.
Ve 35-40 opravdu nejsi „ještě mladá a máš 5 let času“, jak tady většina naznačuje. Možná se tak každá cítí teď, za 10-15 let už jí bude dítě v jejich 50 letech ve třetí - osmé třídě hodně vyčerpávat.
Taky každá kolem 40 tady navštěvuje CAR, plodnost je už pryč. Ve třiceti bylo pozdě, promiň, pravda bolí.
Ty se v úvodním příspěvku díváš na věc celkem kriticky a kladeš si dobré otázky, pak už ne, jsi lehce ovlivnitelná.

co je prosí tě vyčerpávajícího na dítěti ve škole? Chápu batole, předškolák…ale děti ve školním věku, to už byla pohoda, to už jsem ani nevěděla pomalu, že nějaké mám :D
Tak by mě opravdu upřímě zajímalo, kde je tam to vyčerpání???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.2.22 11:17
@Nenitamduch píše:
36 by byl muj strop, byt ctyricetileta matka mimina bych fakt nechtela, dceru sem mela v 28 a uz to mi prijde pozde

To jo, já mám strop dokonce do 30 let, ale pokud ona nemá vůbec žádný dítě, tak lepší jedno pozdě než žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
6.2.22 11:35
@amuse bouche píše:
Já půjdu samozřejmě proti proudu.
Ve 35-40 opravdu nejsi „ještě mladá a máš 5 let času“, jak tady většina naznačuje. Možná se tak každá cítí teď, za 10-15 let už jí bude dítě v jejich 50 letech ve třetí - osmé třídě hodně vyčerpávat.
Taky každá kolem 40 tady navštěvuje CAR, plodnost je už pryč. Ve třiceti bylo pozdě, promiň, pravda bolí.
Ty se v úvodním příspěvku díváš na věc celkem kriticky a kladeš si dobré otázky, pak už ne, jsi lehce ovlivnitelná.

Pokud si dobře pamatuju, tak jsi tu psala nedávno v diskuzi o Turnerově syndromu, že jsi naprosto zdravá. Nevím, kolik ti je, ale pokud tady popisuješ vlastní zkušenosti, tak bys to své „zdraví“ měla přehodnotit. Mně táhne na padesát, dítě jsem měla později než ve 36 a vyčerpaná se necítím. Těhotenství a porod jsem měla úplně v pohodě a bez komplikací, do odchodu na mateřskou (6 týdnů před porodem) jsem chodila do práce. Otěhotněla jsem přirozeně, i když to trochu déle trvalo. Myslím, že do 40 je věk na těhotenství úplně v pohodě a od nepaměti ženy v tomto věku rodily. Jisté ubývání sil cítím až po 45, ale furt to jde. Jestli ty to máš jinak, tak máš holt smůlu, ale netřeba zobecňovat. Ale mám takové tušení, že ti 40 ani není a spíš tě baví trollit, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
6.2.22 11:45
@Anonymní píše:
@amuse bouche
Tak kdybych v sobě přesně tohle neřešila, tak sem vůbec nemusím psát. Vím že to ideální není. Vím, že i když teď mimino třeba pořád v pohodě zvládnu, až to bude puberťák, může to být horší a právě toho se bojím. Neřeším, jestli je super v tomhle věku dítě mít, ale jestli ho mít i přes to, že to super není.A kloním se k tomu, že jo. Snad to trochu vyváží ty plusy, kterými jsou to zajištění, to, že jiné ambice mám splněné a nebudu mít potřeba od dítěte zdrhat ani za kámoškama do baru ani do práce honit kariéru. A žádní povaleči naštěstí ani jeden povahou nejsme, manžel mi nevydrží ani den na pláži, natož aby volný čas trávil u telky. Sice si s dítětem už nezahraje fotbal, ale výlet určitě vymyslí a zorganizuje, tak snad nám to ještě těch 10-15 let vydrží. A jsou i mladí rodiče, kteří ideální nejsou, a říká jim někdo, že dítě mít neměli? Neříká. Prostě to asi musím brát tak, že leckde je nějaký hendikep, u nás věk, tak s tím musím co nejlíp pracovat. Lepší než odepsat zbytek života a žádné dítě nezplodit.

Prosimte, dřív sice mely ženský děti ve 20,ale v jejich dospělosti vypadaly skoro jak babičky :mrgreen: dneska je jina doba, ženská v 50 vypadá pořád mlade, rekla bych, že jsou i v lepší kondici, vždyť uz jen to, že dřív byla v 55 v důchodu, dneska budeš ještě v 65 strašit v práci :lol: všechno se posouvá.. Spousta vrcholových sportovkyn kolem 35 ukončuje kariéru a teprve začíná zakládat rodinu.. Naopak budeš mít výhodu, že si užiješ i vnoučata :lol: moji rodiče budou v důchodu až už budou mít moje děti děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
6.2.22 12:15
@Anonymní píše:
@amuse bouche
Tak kdybych v sobě přesně tohle neřešila, tak sem vůbec nemusím psát. Vím že to ideální není. Vím, že i když teď mimino třeba pořád v pohodě zvládnu, až to bude puberťák, může to být horší a právě toho se bojím. Neřeším, jestli je super v tomhle věku dítě mít, ale jestli ho mít i přes to, že to super není.A kloním se k tomu, že jo. Snad to trochu vyváží ty plusy, kterými jsou to zajištění, to, že jiné ambice mám splněné a nebudu mít potřeba od dítěte zdrhat ani za kámoškama do baru ani do práce honit kariéru. A žádní povaleči naštěstí ani jeden povahou nejsme, manžel mi nevydrží ani den na pláži, natož aby volný čas trávil u telky. Sice si s dítětem už nezahraje fotbal, ale výlet určitě vymyslí a zorganizuje, tak snad nám to ještě těch 10-15 let vydrží. A jsou i mladí rodiče, kteří ideální nejsou, a říká jim někdo, že dítě mít neměli? Neříká. Prostě to asi musím brát tak, že leckde je nějaký hendikep, u nás věk, tak s tím musím co nejlíp pracovat. Lepší než odepsat zbytek života a žádné dítě nezplodit.

Ja nevím co vůbec řešit. V 36 vůbec stará nejsi, a žádná stařenka nebudeš ani za 20 let. Ženský se dožívá přes osmdesát, čím bys jinak chtěla ten život naplnit? A po 40 nabyde rodina na dulezitosti, když nebudeš mít dítě, budeš se cítit děsně sama. Můj osobní příběh je takové, že jsem měla díte, ještě mi nebylo 21. Pak studium, kariéra, cestování, sport (soutěžne) a samozřejmě mě zaměstnává syn. Pak najednou ctyricitka na krku, syn velkej, a já se najednou zacla cítit sama. Asi k tomu přispěl i covid, protože se sportem to najednou bylo dost omezený, práce na home office. A já si řekla, " no do prkynka, sode dle příbuzných tu budu strašit ještě 50 let, co budu dělat". Zkrátka a dobře jsem se rozhodla ještě pro jedno dítě a panika, že to už nestihnu. Po nějakých 9 měsících zkoušení ivf, to se povedlo v podstatě hned a kritické období už mám pomalu za sebou, tak to snad už dotahnu. Strach mám ale pořád. A protože se cyklus fakt povedl a mám na mrazáku ještě menší školku, tak plánuji, že si pro jednoho sněhuláka ještě dojdu ;)… Ty neváhej, Stara nejsi. Jen to neodkladej, abys to neprosvihla.

• Citovat
  • Upravit
21455
6.2.22 12:20

@a12 driv mely zenske deti ve 20… to byla asi tak jedna generace za komunismu, ne? Moje dve prababicky mely obe ctvrte dite ve 42 letech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21455
6.2.22 12:26

@Andromeda81 tohle casto pozoruju ve svem okoli. Ze zeny pred ctyricitkou, ktere uz maji odrostlejsi deti, maji dalsi. Ono asi na zenu dolehne to „bud ted nebo uz nikdy“. Chlapi jsou tohohle usetreni. A pak je druha skupina zen, ktera taky zatouzi po diteti, ale resi to tak, ze otravuji ty odrostlejsi deti, kdy uz konecne budou vnoucata. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13033
6.2.22 13:16

Kdyby Veronika Famfulova premyslela na tim, jestli neni v osmatriceti stara na prvni dite, jiste by nemela ani to treti a my bychom prisli o Mikolase Alse :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
6.2.22 13:28

Tady si to zeny bohuzel nepriznaji, protoze vetsina z nich se staly matky pozde. Ale amuse ma bohuzel pravdu, jsou to stare mamy. Je to samozrejme kazdeho vec, ale z fyziologickehl hlediska ve 25 letech klesa sance otehotneni kazdym rokem. To je proste realita a je jedno, jak moc se citite dobre a zrale na miminko. Chapu ale, ze to zeny poburuje, kdyz je nekdo nazyva starymi. Ja udelala z mamy ve 45 letech babicku. :nevim: mama ma kamaradku stejne starou, ktera ma dve male deti. Uplne jiny svet, mama se raduje, jak jeji vnouce zacalo chodit a ze si ho jde ponuchat k “mladym”, kdykoliv chce, tak si jde ven s kamaradkama, obe deti z baraku, jeji kamaradka ted skoro dva roky resila distancni vyuku a neustaly program pro dve male deti. Vidite ty kontrasty? A ona sama prizna, ze je z nich vycerpana a zavidi mamce i dalsi kamaradce, ze maj uz deti z baraku. Ale jak rikam, kazdehl vec. Ona rikala, ze do te doby proste nebyl vhodny partner. Vybirala zodpovedne a neprebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
6.2.22 13:28
@malákráličice píše:
@Andromeda81 tohle casto pozoruju ve svem okoli. Ze zeny pred ctyricitkou, ktere uz maji odrostlejsi deti, maji dalsi. Ono asi na zenu dolehne to „bud ted nebo uz nikdy“. Chlapi jsou tohohle usetreni. A pak je druha skupina zen, ktera taky zatouzi po diteti, ale resi to tak, ze otravuji ty odrostlejsi deti, kdy uz konecne budou vnoucata. :D

Ano, dolehlo to na mne velmi. Druhá varianta u mne nepadá v úvahu. Synovi je 20, to bych ho mohla pridnesnich trendech otravovat ještě 15 či 20 let. Navíc kde mám jistotou, že se neodstehuje někam daleko, že se vztah nerozpadne a ženská mu děti nesebere? Samozřejmě můžou nastat i další věci a tím že je můj jediné, se fakt bojím, že se mu něco stane. Nejvíc se teď bojím, že jednou bude muset začít jezdit autem…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex