Mít ještě první dítě v 36?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
417
5.2.22 18:28
@Anonymní píše:
Tak já to prostě tak mám, co se týče nějaké zábavy, společnosti, kamarádů koníčků, cestování, to jsem se vyblbla do sytosti, už mě nic z toho až tak nebere. V kariéře jsem dosáhla co jsem chtěla, žádné další ambice taky už nejsou. A ano, uvědomuju si, že v tomhle mám štěstí, to každý nemůže říct. Taky v chlapovi, mám super manžela. Ale prostě jako rodinu si představujeme tátu, mámu a dítě, být ve dvou nám nestačí, je to tak. Radši bych se v životě vzdala čehokoli než těch dětí, a je to naschvál, že to je zrovna naopak.

Co se týče prvního dítěte, nemám nějak strach že by se to opakovalo. Byla to shoda několika strašných náhod proč to tak dopadlo, nikdo nevěřil, že se to tak vůbec může sejít, natož u jednoho člověka dvakrát, takže to snad proboha ne. Ale jasně, že jsem za posledních dva roky zestárla duševně tak o 10, to určitě. Jsem depresivní, nevyrovnaná. Kdo by taky nebyl. Ale další dítě by byla obrovská vzpruha a o svůj duševní stav v tomhle směru vůbec strach nemám. Děti miluju, umím se o ně postarat, i cizí děti na mě působí tak, že se cítím v jejich společnosti na 20.

Spíš prostě objektivní vím že nemládnu, občas něco už bolí, už není tolik energie jako před 10 let, a namlouvat si, že to při dítěti není rozdíl je blbost. Manžel má následky po tom úraze a je jasné, že se budou hlásit s věkem čím dál víc, například. A nechtěla bych dítě naším věkem a tím co už nezvládáme tak omezovat, jako se to dělo mě. A kolem mám všechny v našem věku s dětmi už odrostlými, kteří pořád říkají, jak teď už by to nedali. Ale je to pravda, co bych měla teď dělat, nezkusit to a zbytek života si to vyčítat, to není nic moc. Tak jsem ráda, že nejsem úplný blázen…

Je to fakt všechno o nastavení v hlavě a jestli jste ochotni se kousnout a kvůli dětem sportovat, výletovat atd., i když byste raději leželi na gauči. Já mám právě naštěstí kolem sebe jenom jednu spolužačku, co měla děti těsně po dvacítce a přesně ta taky říká, jak by to nedala a ona by to teď opravdu nedala ani náhodo u Jedno dítě má už na střední, druhé v osmé tříde, ještě ji není ani čtyřicet a zájmy je jak stará babka, do společnosti nechodí, pracuje z HO pořád, ráda uklízí, ráda se baví o zdravotním stavu, rýpe se na zahrádce a vrcholem týdne je, že chodí každý čtvrtek se svoji mami do cukrárny a dělají si dámské odpoledne :nevim: Jo a sešle vypadá taky podstatně víc než ty holky, co měli dítě až po třicítce. Každý má životní styl jaký mu vyhovuje, ale myslím, že právě dítě tě udrží svěží a aktivní, já bych bez dětí rozhodně více podléhala své přirozené lenosti, takže ještě trochu zvažuju třetí a to je mi o rok víc, i když zrovna dneska jsem si říkala, že už mě snad začínají bolet klouby :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
5.2.22 18:58

Já půjdu samozřejmě proti proudu.
Ve 35-40 opravdu nejsi „ještě mladá a máš 5 let času“, jak tady většina naznačuje. Možná se tak každá cítí teď, za 10-15 let už jí bude dítě v jejich 50 letech ve třetí - osmé třídě hodně vyčerpávat.
Taky každá kolem 40 tady navštěvuje CAR, plodnost je už pryč. Ve třiceti bylo pozdě, promiň, pravda bolí.
Ty se v úvodním příspěvku díváš na věc celkem kriticky a kladeš si dobré otázky, pak už ne, jsi lehce ovlivnitelná.

• Citovat
  • Upravit
14313
5.2.22 19:01

@amuse bouche Ve 30bylo pozdě a pravda bolí? ale no tak…Ted zrovna porodila známá 44let otěhotněla přirozeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
5.2.22 19:08

@Annabela11
Ano, ve 30 je fyziologicky pozdě a ve 44 je matka sociálně blázen ve věku babičky.
Máš pochybnosti?

• Citovat
  • Upravit
15425
5.2.22 19:16
@amuse bouche píše:
@Annabela11
Ano, ve 30 je fyziologicky pozdě a ve 44 je matka sociálně blázen ve věku babičky.
Máš pochybnosti?

Pokud otěhotní přirozeně, tak asi není fyziologicky pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.2.22 19:16

@amuse bouche Nebudeš ty starší generace 60+?ty většinou mají takové názory :nevim:A v dnešní době je věk babiček úplně někde jinde než byl dříve…a že by byla žena ve 30 už stará na dítě? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
5.2.22 19:18
@ivašot. píše:
Pokud otěhotní přirozeně, tak asi není fyziologicky pozdě…

Přesně tak, ale místní většina po třicítce přirozeně neotěhotní 8)

• Citovat
  • Upravit
5.2.22 19:19
@amuse bouche píše:
@Annabela11
Máš pochybnosti?

A neni nejvyssi hodnota darovat zivot? Pani si to vyzere sama, nebo s tim mate zkusenosti? Obe me gynekolozky tvrdi, ze dokud to jde, muze se to zkouset
A vetsine to po tricitce jde, i kdyz treba pomaleji. To jako zeny maji kaslat navhonost vyberu partnera a soustredig se jen na fyziologicky nejlepsi interval pro plozeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
5.2.22 19:19

@amuse bouche Bohužel tento problém se vyskytuje u daleko mladších žen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
5.2.22 19:21
@Annabela11 píše:
@amuse bouche Nebudeš ty starší generace 60+?ty většinou mají takové názory :nevim:A v dnešní době je věk babiček úplně někde jinde než byl dříve…a že by byla žena ve 30 už stará na dítě? :lol:

I kdyby mi bylo 150, tak jsem si narozdíl od tebe všimla, že od 70.let minulého století tady chybí jedna generace. A to je problém.

• Citovat
  • Upravit
amuse bouche
5.2.22 19:23

@veselamuchomurka
Jak říkám, můj názor jde proti většinovému proudu.

• Citovat
  • Upravit
15425
5.2.22 19:24
@amuse bouche píše:
Přesně tak, ale místní většina po třicítce přirozeně neotěhotní 8)

zas z toho nedělej drama. V mém okolí přirozené otěhotnění v kategorii 30 -35 není opravdu nic výjímečného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
5.2.22 19:27

@ivašot.
Jj, ale jsou staré :D

• Citovat
  • Upravit
14313
5.2.22 19:27

@ivašot. No někdo tady spíš tak trochu přehání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amuse bouche
5.2.22 19:31
@veselamuchomurka píše:
A neni nejvyssi hodnota darovat zivot?

To fakt ne. „Lidí je na světě jak sraček“, cituji klasika slovy poručíka Hamáčka.
A měl recht.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí