Mít ještě první dítě v 36?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1776
5.2.22 11:12
@Anonymní píše:
Ty jo děkuju za tolik podporujících příspěvků, mě to úplně rozbrečelo…já měla právě strop 35, v tolika měla máma mě, otec byl jako manžel 40. On pro jistotu utekl, mimino už na něho nebylo, a máma to sama zvládala těžko, takže jsem od dětství neustále poslouchala stesky, jak hrozné to je a jak se obětuje. Taky už máme staré rodiče oba, takže starost o ně, do toho malé dítě, to si radši moc nepředstavuju…Ale teď je to relativně na dosah, jsem zdravá, problém je pomocí ivf řešitelný a včera mi doktorka řekla, že když vydržím počkat na ta všechna vyšetření a procesy, vsadila by se, že do vánoc jsem zase těhotná. Zase samozřejmé máme už dobré zázemí, nehrozí problémy s penězi nebo prací a takové věci jako mladým rodinám…

Kašli na svuj “strop” a nevzdávej to!!!36je ješte v pohodě :kytka: :kytka:
Já měla prvni ve 28 a druhé ve 34 letech s je to uplně ideál…už jsem si užila dost jsem vybouřená, pocestovala jsem, splnila si pracovni sny.Ted si uživame s chlapem děcka :srdce:
Držim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.2.22 11:12

Ve 36 je to „na duchod“?? Co blbnes, za zadnym zenitem jeste nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 11:18

@Kriss Tina
Jo, to máš pravdu, díra v srdci zůstane navždycky, a takovými těmi věcmi co všichni radí, jako že si mám pořídit pejska a chodit pomáhat do charity, se nedá ani trošku přikrýt, natož zaplnit…to by snad z části mohlo jedině další dítě…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.22 11:24

Mne je necelých 31, snažení od 28, ted čekám první, jsem v 10tt po IVF, zdálo se mi to na muj vkus relativně pozdě, ale postupem času fakt měním názor a tu svoji pomyslnou hranici přispívám dál a dál ☺️️ Kdybych ve 36 ještě žádné dítě neměla, udělala bych všechno pro to, aby se to povedlo a vyprdla se na myšlenky “ditete na důchod”, podle mě jste celkem v normě, co se týče věku. Kdyby ti bylo 42, tak neřeknu, ale ve 36 bych nad tím takhle určitě nepřemýšlela :kytka: držím palce, pokud miminko chcete, určitě se snažte dál..

• Citovat
  • Upravit
2653
5.2.22 11:27

35 je v pohode. Mam kamaradky v tomto veku, jsou prvorodicky. Rekla bych, ze je to vcelku normalni. Postav se k tomu tak, ze je to vlastne vyhoda - mas vzdelani, karieru, vlastni bydleni, jsi zabezpecena. Dite bude mit „vsecko“. Rozhodne do toho jdi!!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
5.2.22 11:29

A proč ne? Jestli po dítěti toužíš a chceš ho, tak směle do toho. Čekám 4.dite a je mi 42, stará se necítím. Třetí jsem měla skoro ve 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15259
5.2.22 11:30

Nejsi stará, máš normální věk na zplozeni dítěte. Děti se vždycky, ve všech dobách, vyjma éry socializmu, rodily ženám v různém věku. V současné době nebudes žádná výjimka, v tvém věku se rodí běžně, rekla bych že 35letych rodiček je víc než 20letych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.2.22 11:31

Jsem v podobném věku, jak máš ty. Část našich spolužaček zatím ani o dítěti neuvažuje. Nebo nemají s kým. Část jede třeba třetí kolo (po 10r.). Část rodí/rodila nedávno prvně. Je to pestrá škála, když se sejdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
5.2.22 11:37

V mysleni jsem na tom podobne, me se tedy postestilo ve 24 letech porodit, ale kdybych mela stejny osud jako ty, asi bych se jeste nevzdavala. 36 jeste neni takova pohroma, do 40 je to jeste v pohode s timhle osudem. Prvni dite jsi mela ve 33 prece, i kdyz je to andelicek. Jeste to nevzdavejte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
5.2.22 11:40

Mám hodně kamarádek, co měly první v 38. Jedna ve 40. A stihly ještě druhé. Dnes je to běžné, v podstatě dokud je žena plodná, tak může mít děti. Se současnou zdravotní péčí jsou ženy dlouho fit. Záleží na tobě, jak se cítíš, stará určitě nejsi a v dnešní době je běžné, takže si tě nikdo s babičkou fakt plést nebude. A důchod tě čeká až dlouho po šedesátce, takže klid :)
Já měla třetí v 36 a maminky jejích spolužáků jsou většinou ve stejném věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
5.2.22 11:43

Taky se přidám k ostatním, mějte dítě, když oba po něm tak moc toužíte.
Já dítě měla skoro ve 38 a necítím se stará.

Je sice strašné si hned představovat smrt, ale vždyť jste mladí a i vnoučat se můžete dočkat a bohužel ze světa někdy moc brzo odcházejí i mladší rodiče.

A o čem je život, přece je a pak frr a není, tak proč to přehnaně řešit kolem dokola, dělat problém, když není. A být matka je něco nádherného.
Zrovna z tvého vyprávění mi připadá, že budete ti nejlepší rodiče na světě pro vaše miminko a byla by škoda ho nemít, pokud tomu už nebudou bránit ty zdravotní záležitosti.

• Citovat
  • Upravit
849
5.2.22 11:52

Dítě starých rodičů- to není o věku ale nastavení, když nebudete sedět doma, ale budete aktivní, potlačíte přehnané obavy, budete se zajímat, co je in, můžete být kvalitními rodiči i oba 40+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.22 11:56

Ja jsem rodila v 36 a super. A to jeste chceme druhy a klidne bych brala i treti. Myslím ze i kdyz to neni uplne jednoduchy je to lepsi nez ve 20, v tomto veku si to vic vazis a vic uzijes a dnes je moderni medicina uz daleko klidne bych zkousela do 45. Neptej se oststnich ale delej co citis ty. :srdce:

Příspěvek upraven 05.02.22 v 11:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
5.2.22 11:56

Já rodila syna taky v 36, manželovi bylo 42, oba jsme dítě moc chtěli, po 3 letech se povedlo taky až pomocí několikátého ivf. Stará jsem si na to nepřipadala a nepřipadala si ani teď. Prckovi budou v březnu 2 roky a neznám větší štěstí :srdce: určitě do toho jdi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
5.2.22 12:10

Určitě se ještě snažte, běž do toho co nejrychleji ;) Netrap se tím, že budeš stará matka. Jsou přece případy, kdy mají ženy první dítě ve 40 nebo i po. Když moc toužíš po dítěti, nevzdávej to a bojuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí