Mít ještě první dítě v 36?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
491
6.2.22 14:19

Mimčo si porid, pokud chceš… Věk máš v pohodě, deti se rodí i po 40citce…řešit vnoučata fakt je předčasne… Jinak jako hezky na pomazlení, ale být mámou je stejně nej…a pokud to chceš tak i síly máš… Síly nemají spíš ty, co chtějí svoje síly investovat jinak a dělat jiný věci, třeba ty věci, co nestihali s detma… Toho ty sis už užila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
6.2.22 14:20

@veria Přesně též bych nechtěla dítě ve 20 :nevim: takhle to měla známá syn se jí narodil v 21letech…bylo mi jí líto, věčné doma nervózní byla úplně odstrčena protože nikdo dítě takto brzy neměl. Takze nikoho nebavilo řešit prdíky Sunar atd…Chodilo se na disko atd…Pamatuju se jak mi pořád vynucovala že bych taky měla mít už dítě :lol: asi aby v tom nebyla sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
6.2.22 14:21

A s detmi je i spousty zábavy… Srandy… I to učení do školy s nimi mne baví, neměnila bych a nevím co budu dělat až vyrostou… Ne pro všechny je to opruz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 14:22

Měla jsem první a jediné dítě ve 39. Nějdřív nebyl partner, pak byl a kupovali jsme byt a zařizovali, pak jsem jednou potratila, pak to chvíli nešlo, a nakonec úplně v pohodě těhotenství i dítě. Dítěti je už skoro 15 a zvládáme to krásně všichni, mateřskou jsem si užila a dítěti se věnujeme naplno, i když teď už to samozřejmě moc nevyžaduje:-)), ale pořád jezdíme na dovolené, lyžovat, bruslit, hodně si povídáme, hodně dítě podporujeme. Vypadám i se cítím o hodně mladší, takže ani v tom není problém, já i manžel jsme aktivnější než spousta mladých rodičů. Kolem mě je pár podobně starých matek, jen už to tedy většinou není jejich první dítě, ale třeba druhé, třetí. A vůbec nepochybuju o tom, že jsme mnohem lepší rodiče než většina sice mladých, ale nevybouřených, sobeckých, líných rodičů. Tím samozřejmě nechci říct, že jsou všichni takoví, jen že na věku kvalita rodičovství opravdu nezáleží, spíš naopak, lidi už většinou vědí co chtějí, mají určité finanční zajištění a tak. Takže neboj, to půjde!

• Citovat
  • Upravit
34322
6.2.22 14:25

Tak ja bych ted klidne brala 20lete dite, ktere by me vozilo domu z diskoteky :mrgreen:.
A vnoucata bych doma zaradila do gangu, zadny problem.
Ale holt tou dobou nebylo s kym ani jsem na to nebyla dozrala. Tak mam holt deti az stara ;), no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 14:35
@Markétka111 píše:
Tady si to zeny bohuzel nepriznaji, protoze vetsina z nich se staly matky pozde. Ale amuse ma bohuzel pravdu, jsou to stare mamy. Je to samozrejme kazdeho vec, ale z fyziologickehl hlediska ve 25 letech klesa sance otehotneni kazdym rokem. To je proste realita a je jedno, jak moc se citite dobre a zrale na miminko. Chapu ale, ze to zeny poburuje, kdyz je nekdo nazyva starymi. Ja udelala z mamy ve 45 letech babicku. :nevim: mama ma kamaradku stejne starou, ktera ma dve male deti. Uplne jiny svet, mama se raduje, jak jeji vnouce zacalo chodit a ze si ho jde ponuchat k “mladym”, kdykoliv chce, tak si jde ven s kamaradkama, obe deti z baraku, jeji kamaradka ted skoro dva roky resila distancni vyuku a neustaly program pro dve male deti. Vidite ty kontrasty? A ona sama prizna, ze je z nich vycerpana a zavidi mamce i dalsi kamaradce, ze maj uz deti z baraku. Ale jak rikam, kazdehl vec. Ona rikala, ze do te doby proste nebyl vhodny partner. Vybirala zodpovedne a neprebrala.

Ono to rodičovství není jen o fyziologických procesech. Osobně neznám žádnou ženu, co by byla ve 45 letech babičkou, asi se pohybuju v jiných krizích, kde se nerodí tak brzo, ale taky studuje a dělá kariéra. Ale valná většina mých známých, co má ještě menší děti, tak si normálně pěstuje koníčky a s kamarádkami taky mohly ven, protože měly fajn manželství, kde se prostě domluvili a vyčerpaně taky nevypadají. A máme ale i známé, které měli děti dřív a po pravdě mi připadá, že žijí už dost seniorským životem, občas vyrazí s kámoškou na kafe nebo chlap s kamarádem na pivo a jinak nic, protože už nemají žádnou motivaci a nic co by je udržovalo aktivní. Už je vlastně ani moc nebaví spolu jezdit na nějaké dovolené, spíš tak do lázní. Tak to jsem fakt ráda, že my ten důvod k aktivitě zatím máme.

• Citovat
  • Upravit
15103
6.2.22 14:40
@amuse bouche píše:
@boballPěkný příběh, ale zakladatelka chce být nejdřív matkou, být nebo nebýt babičkou ji fakt netrápí :D

No a? Jí to netrápí, to ty jsi tady nastínila, že babičkou nikdy nemusí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
6.2.22 14:40

Taky jsem v 36 letech měla první děti - dvojčata, po IVF. A nelitoval jsem ani minutu. Když mi bylo 49, vzala jsem si do pěstounské péče 2 letého ďáblíka a v 55 jeho ročního brášku. A jde to, věk je jen číslo. Tak šup na to, vydržte. Prvni IVF nevyšla, po druhé jsem potratila, vyšlo to až na potřetí. Tak se nevzdávejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
6.2.22 14:42
@Annabela11 píše:
@veria Přesně též bych nechtěla dítě ve 20 :nevim: takhle to měla známá syn se jí narodil v 21letech…bylo mi jí líto, věčné doma nervózní byla úplně odstrčena protože nikdo dítě takto brzy neměl. Takze nikoho nebavilo řešit prdíky Sunar atd…Chodilo se na disko atd…Pamatuju se jak mi pořád vynucovala že bych taky měla mít už dítě :lol: asi aby v tom nebyla sama

Hele ono není špatný mit dítě ve 20. Já s ním procestoval celý svět. Dnes se dá s dítětem dělat všechno. Akorát je blbý, že když je ti 40, tak už je velký a ty jsi pak najednou taková bezprizorni.

• Citovat
  • Upravit
1724
6.2.22 14:56

Jak se tu opakovaně píše…ano, z biologického hlediska je nejlepší mít dítě ve 20 letech, no tak do 25. Ale ruku na srdce, kolik holek je v tomto věku psychicky zralých na to, aby dítě vychovávaly? Ano, zdravotně, fyzicky jsou na vrcholu sil, ale…pak se dítěti dostatečně nevěnují, protože mají pocit, že si ještě neužily atd. Dřív v 18 letech se rodily děti, ale ty ženy na to byly už tak nějak připravené výchovou, kdy musely dřív dospět, už odmalička doma pomáhaly, staraly se o domácnost atd. Stejně tak muži. To se teda bavím o hodně dávné době. Ale dnes? Rodiče děti vesměs vychovávají tak, že jim vše dovoluji, rozmazluji je, všechno dělají za ně, umetaji jim cestičku, chrání je před stresem a neúspěchem a podobný přístup je čeká často i ve škole…jak pak mají dospět? Často jsou pak v 18 letech s prominutím ještě telata, která teprve poznávají, o čem život je. A pak si představte, že v tomto věku se takto mladým rodičům narodí dítě…nechci to zevšeobecnit, jsou i hodně mladí rodiče, kteří to mají už v těch 20 v hlavě srovnany a jsou to hotoví lidi, ale zas tak moc jich podle mě není. Radši aby žena měla dítě později, ale už pro něho měla solidní zázemí a hlavně teda normálního chlapa tatínka a měla to v hlavě srovnaný, než mladá maminka, co se teprve hledá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
6.2.22 14:57

Jo a zakladatelko, držím ti palce, ať se co nejdřív zadari, budete dobří rodiče :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
6.2.22 17:34
@malákráličice píše:
@a12 driv mely zenske deti ve 20… to byla asi tak jedna generace za komunismu, ne? Moje dve prababicky mely obe ctvrte dite ve 42 letech. :mrgreen:
Čtvrté, v kolika měla to prvni? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
6.2.22 17:45

Tohle je asi dost blbej dotaz, ale proč se to vždycky tak striktně rozlišuje - věk rodičky a věk prvorodičky? Proč je porodit první dítě ve čtyřiceti blbě (i pro někoho kdo chce jedináčka), ale třetí dítě ve čtyřiceti standard, nad kterým se nikdo nepozastaví? Já chápu, že ten věk prostě není ideální, ale vždycky mi přišlo, že se to v obou případech posuzuje úplně jinak. Zdravotní rizika při pozdním prvním porodu nebo proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.22 17:50
@MrsNorris píše:
Tohle je asi dost blbej dotaz, ale proč se to vždycky tak striktně rozlišuje - věk rodičky a věk prvorodičky? Proč je porodit první dítě ve čtyřiceti blbě (i pro někoho kdo chce jedináčka), ale třetí dítě ve čtyřiceti standard, nad kterým se nikdo nepozastaví? Já chápu, že ten věk prostě není ideální, ale vždycky mi přišlo, že se to v obou případech posuzuje úplně jinak. Zdravotní rizika při pozdním prvním porodu nebo proč?

Taky tomu moc nerozumím, pokud je možnost rodit císařem, což se asi v tomto věku indikuje, nechápu ten rozdíl, ale jsem laik…Samozřejmě je to asi rizikové, ale to může být každé těhotenství, já jsem při druhém měla vnitřní krvácení a 40 mi není a nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
6.2.22 18:05
@a12 píše: Čtvrté, v kolika měla to prvni? :nevim:

To je snad jedno ne?
Naopak prvni ve 42 muze byt lepsi nez ctvrte, s prvnim je matka jeste cerstva😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek