Mít ještě první dítě v 36?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
491
8.2.22 08:11

Pořád se tady zmiňuje užívat si mladí, času bez dětí… Ale ne každý to potřebuje… Já si nejvíc začala užívat s detma, baví mne to a nic mi nechybí. Klidně si tak budu užívat až do 60ti…naopak se neteším na čas odrostlych děti… Takže máme to různě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
8.2.22 08:14

Jo a je mi 40cet a stará si nepřijdu… Jen v 25 jsem se na to dívala jinak. Tak jestli to pozdní mateřství nrodsuzuji spíš mladé holky… S věkem se pohled na věk může měnit… Navic kolem sebe mám spoustu mamin kolem 40ceti a všechny bez problémů zvládají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.2.22 08:24

@jarfo Ano odsuzují to právě ti mladí :D ty tedy chápu a nemá se s nima cenu přít oni na to přijdou časem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
8.2.22 08:37

@amuse bouche hele a kolik je tobě, že si tak moc úzkoprsá?

Já rodila ve 41 a představ si, že nikdo do mě žádný hormony nepumpoval. Povedlo se přirozeně a těhu ideální. Víš, přírida, život a příběhy jsou rozmanité a je to tak v pořádku :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
180
8.2.22 09:20
@amuse bouche píše:
Zvláštní názory? Čím jsou zvláštní? Jsou jiné než tvé.
Zakladatelce dítě moc přeju, jak jsem řekla. Ale lhát si tady, že věk 35-40 je normální, ba dokonce snad správný pro prvorodičku, je bláhovost, sluníčkářství, snaha neurazit a hluboké pokrytectví.

Proč pokrytectví? Protože ty si to myslíš? Je zvláštní, že u sebe hájiš právo mít vlastní názor a u druhých to označuješ za pokrytectví nebo bláhovost. Tak kdo je tady pokrytec? Jestli se cítíš po třicítce stará, je to jen tvoje věc a nevnucuj to ostatním. Za komoušů měly všechny ženy dítě ve 20 a ty, co ne, byly považovány za divné. Doba ale pokročila a je to jinak a u každého individuálně. Tak nech ostatní, aby se v klidu radoval z těhotenství i v pozdějším věku než v tom, který ty považuješ za jediné správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
8.2.22 09:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21465
8.2.22 09:33
@jarfo píše:
Pořád se tady zmiňuje užívat si mladí, času bez dětí… Ale ne každý to potřebuje… Já si nejvíc začala užívat s detma, baví mne to a nic mi nechybí. Klidně si tak budu užívat až do 60ti…naopak se neteším na čas odrostlych děti… Takže máme to různě…

S detmi clovek zazije veci, co by bez nich tezko zazil. Treba labyrint a klouzacku v herne. :lol: ZOO bez nadsenych deti je uplna nuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41282
8.2.22 09:43
@malákráličice píše:
Ony jsou debaty o materstvi hlavne o nicem se starym chlapem. Muj soukromy tip, kdo se skryva za timhle nickem. ;) V kazde diskuzi se te snazim vnimat jako zenu, za kterou se vydavas, ale opravdu to nejde. :oops:
:mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
8.2.22 09:48

Ja teda nechapu, proc bys nemohla mit dite ve 36 letech :lol: je mi 35 jsem tehotna a prvni dite si porodim par dni po 36 narozeninach. Stara si fakt nepripadam a alespon jsem procestovala kus sveta, mame vlastni bydleni a nejezdim v 15 let stary popelnici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6231
8.2.22 10:01
@jarfo píše:
Pořád se tady zmiňuje užívat si mladí, času bez dětí… Ale ne každý to potřebuje… Já si nejvíc začala užívat s detma, baví mne to a nic mi nechybí. Klidně si tak budu užívat až do 60ti…naopak se neteším na čas odrostlych děti… Takže máme to různě…

Presne, je to rozne. Nie je podstatne kedy deti pridu, ale v akej kvalite je matka schopna prezivat svoj vztah k dietatu. A to uz ma asi kazda zena inak, co vsetko k tomu potrebuje a hlavne sama to citi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.2.22 10:07
@jarfo píše:
Jo a je mi 40cet a stará si nepřijdu… Jen v 25 jsem se na to dívala jinak. Tak jestli to pozdní mateřství nrodsuzuji spíš mladé holky… S věkem se pohled na věk může měnit… Navic kolem sebe mám spoustu mamin kolem 40ceti a všechny bez problémů zvládají…

Mně je úplně jedno, kdy si kdo pořídí dítě. Ale ty růžové řeči o tom, jak to 40+ v pohodě zvládají, ty si nech od cesty. Já ty kamarádky, co rodily třeba ve 43 letech mám. A jedna věc je ve cca ve 40 porodit a druhá mít po 50 doma školáka a v 60 řešit maturanta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.2.22 10:10
@divine woman píše:
Mně je úplně jedno, kdy si kdo pořídí dítě. Ale ty růžové řeči o tom, jak to 40+ v pohodě zvládají, ty si nech od cesty. Já ty kamarádky, co rodily třeba ve 43 letech mám. A jedna věc je ve cca ve 40 porodit a druhá mít po 50 doma školáka a v 60 řešit maturanta.

Tak ono to fyzicky uz neni jako ve 25, na druhou stranu, urcite to neni tak, ze by to clovek kvuli „stari“ nedaval vubec.
Je to proste o neco narocnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6231
8.2.22 10:14
@divine woman píše:

Rozumiem tvojim argumentom. Pozeras sa na to z pozicie, ze si zivot vies s pomocou rozumu usporiadat tak, aby bol dobry a co najmenej problemovy. Lenze nie vsetko v zivote sa da naplanovat tak, ako by sme chceli. Nemas istotu, ze v 50ke neochories (ked budes mat napr. odrastene deti) a tie komplikacie budu tak ci tak. Nebudes mat bezstarostny zivot, lebo ty si to tak zelas. Vychova deti nie je jednoducha v ziadnom veku. Zeny, co maju deti v 40ke ich maju, pretoze citia potrebu nimi naplnit svoj zivot. Ze to bude MOZNO komplikovanejsie = za inych podmienok ako v 20ke.. a co v zivote nie je komplikovane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
8.2.22 10:17
@Lucie_Sx píše:
Tak ono to fyzicky uz neni jako ve 25, na druhou stranu, urcite to neni tak, ze by to clovek kvuli „stari“ nedaval vubec.
Je to proste o neco narocnejsi.

Hele ona není žádná výhra ani bejt dítě 20ti lety mamy, která sotva vyšla ze školy, nestihla se ani zapracovat v práci, zavisla je na rodicaku, jeji partner sotva ze školy domu donese pár korun.. :nevim: (uvádím jako příklad, ne že každá dvacítka je na tom takhle, ale dost se jich tady na emiminu takových najde)
Takže za mě v mnoha případech lepší mít dítě ve 40ti, mít zázemí, než ve 20ti a nemít nic :nevim:
Já patřím k těm mladším, dům jsme stavěli s malymi dětmi a teda rozhodně by bylo lepší kdybysme to stihli ještě před detma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
8.2.22 10:19

@Mkmkz Máš pravdu. Ale ve 20 nebo 30 máš úplně jinou energii než ve 40 nebo 50. Rozumím ženám, které si to dítě pořídí i po 40, protože to dřív prostě nešlo. A že jich znám. Ale nerozumím nesmyslnému odkládání mateřství až něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí