Mít tu moc změnit sociální dávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
25.6.14 16:51

Vesměs souhlasím.. ještě bych možná změnila přídavek na dítě (ta pětistovka). Buď každý nebo nikdo, neposuzovala bych to podle příjmu. Strop uPPM taky enchápu, zrušila bych ho (i když mně by se to nedotklo).

Zavedla bych tvrdší postihy pro vychcánky a vyžírky, plis bych jim nedala žádné dávky navíc. Pokud by makali a přišli o práci, tak to je samozřejmě jiná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
25.6.14 16:53
@radkka píše:
Já bych nezkracovala vycházky až tak, ale prováděla častější kontroly a to i po desáté hodině.. nechápu, co je to za výmysl, že v noci se nesmí chodit, to vypadne ven většina lidí.. takhle v pátek nebo v sobotu :pocitac:

Jasně, třeba o půlnoci…jsi těhotná a na nemocenské? Kdepak, spát nebudeš! To už mi přijde trochu přehnaný, ono se pak těžko dokazuje, že byl člověk doma, ale prostě spal (což je v noci normální)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
25.6.14 16:54
@lentilka248 píše:
@evill tak ono je rizikové a rizikové..hodně holek jde na rizikové, ptž. se im nechce pracovat a válí se doma..ale ty 2h vycházek např. v Praze nejsou ani na to, aby si žena došla na povinné kontroly v těhotenství..
jinak jako matka na mateřské se jako zloděj necítím, a taky mě stve, když na mě ochranka kouká jak na „socku“ jen proto, že tlačím kočárek..za necelých 8 let, co jsem pracovala jsem neměla ani jednou neschopenku..

Navstevy u dr. jsou omluveny i mimo vychazky. Ochrance se nemuzes divit. Na cikany taky koukaj i kdyz zrovna tady ti treba nekradou a citi se dotceni. Co ja vidam v obchodech jak rvou matky zbozi do kocaru, tak seopravdu nedivim.

Příspěvek upraven 25.06.14 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
@catherine100 píše:
Plný souhlas, plus bych zavedla více malometrážních městských sociálních bytů, které by opravdu pomohli lidem v nouzi na to se trochu zberchat…ne že si někdo bere příspěvky na bydlení na 3+1 :cert:

a to je další věc, která se mi nelkíbí… mám známou, bydlí s s dítkem sama ve 3+1, bere příspěvelk na bydlení a hmotku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
@lentilka248 píše:
@evill tak ono je rizikové a rizikové..hodně holek jde na rizikové, ptž. se im nechce pracovat a válí se doma..ale ty 2h vycházek např. v Praze nejsou ani na to, aby si žena došla na povinné kontroly v těhotenství..
jinak jako matka na mateřské se jako zloděj necítím, a taky mě stve, když na mě ochranka kouká jak na „socku“ jen proto, že tlačím kočárek..za necelých 8 let, co jsem pracovala jsem neměla ani jednou neschopenku..

K Dr. můžeš jít i mimo vycházky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.6.14 16:55
@lentilka248 píše:

Kdyz jdes k dr tak i mimo vychazky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
@evill píše:
Taky me fascinuje, jak se nekdo netaji, ze bere prispevek na bydleni a kaz rok jezdi na ulici zahranicni dovolenou z rodinou. Kdyby to slo, propojila bych i toto. Prispevky bych nikdy neposilala lidem ale primo majiteli bytu napr.

To by asi nic moc neřešlo, nebo myslíš, že si neplatí bydlení a za ty peníze jezdí na dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@alenka84 píše:
Jasně, třeba o půlnoci…jsi těhotná a na nemocenské? Kdepak, spát nebudeš! To už mi přijde trochu přehnaný, ono se pak těžko dokazuje, že byl člověk doma, ale prostě spal (což je v noci normální)

Vzhledem k tomu, že neznám snad jediného kamaráda, který by v pátek nešel pařit, ač byl na neschopence, bych tu kontrolu klidně překousla. Oni by nechodili ob den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
25.6.14 16:56

@slavuska1 tak samozřejmě na 20tis. by měl nárok jen ten, kdo měl PPM minimálně v této výši..tudíž původní příjem výrazně vyšší..to není diskriminace, to je život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.6.14 16:57
@catherine100 píše:
@slavuska1 no ono moc nejde zvyšovat minimální mzdu, hlavně z ekonomického hlediska, je to na delší vysvětlování, ale nakonec by ten dopad byl hodně negativníale já si myslím, že pokud chlap dělá za minimální mzdu, tak mají mít to dítě jedno :nevim: a další až za čas třeba :nevim: nebo taky ne

já chápu, že to nejde zvýšit skokově o 3000, ale postupně každoročně by to šlo..jde to skoro všude, tak proč ne u nás. a že by měl mít jen 1 dítě, s tím nesouhlasím. nevím, možná to ostatní takhle neberou, ale já to prostě beru tak, že kdo pracuje, ať dělá jakoukoliv práci(samozřejmě legálně, ze které se odvádí daně), tak projevuje snahu se o sebe starat, a ať si má klidně 2-3 děti…a pokud nevydělá dost na uživení, ta a´t sáhne po dávkách, s takovými lidi já prostě problém nemám, mě přijde pro společnost stejně prospěšný zametat ulice, jako sedět v kanclu…a někdo ty ulice zametat musí. a nechápu, proč by měl živořit. problém mám výhradně s nemakačenky, který se válí doma, a často mají peněz víc, než ten zametač ulic..to mě vadí hodně :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
25.6.14 16:57
@radkka píše:
Vzhledem k tomu, že neznám snad jediného kamaráda, který by v pátek nešel pařit, ač byl na neschopence, bych tu kontrolu klidně překousla. Oni by nechodili ob den ;)

No ono stačí když přijde jednou a nevzbudí tě…a máš průšvih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.6.14 16:59
@BAZÁREK ANGIE píše:
To by asi nic moc neřešlo, nebo myslíš, že si neplatí bydlení a za ty peníze jezdí na dovolenou?

Ne na dovolenou jezdi z nezdanene prace na cerno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@alenka84 píše:
No ono stačí když přijde jednou a nevzbudí tě…a máš průšvih

To mi nedošlo, protože mám lehké spaní a hlasitý zvonek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
@BAZÁREK ANGIE píše:

Ano. Nekomu to chodi primo na ucet do obalky dovolena. Chtela jsem tim rict, ze kdo opravdu nema, najem by mu byl zaplacen. Tady tem, co pobiraji prispevek a pak se za nej jedou cachtat k mori by nebyl vyplacen. Mel by byt zaprve snizen limit pro vyplaceni a zadruhe chodit kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
@Anielka píše:
Ja bych rodicak nechala, ale zmenila bych cerpani (ktere by ale bylo stale omezene 70% vydelku).A zdrazila bych statni skolky! Proste nechapu, proc by statni skolka mela stat treba jen 600.. at stoji klidne dvojnasob, ale na ukor kvality.

souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky