Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@safík tak jdi makat na plno a nebudeš mít limit ne??
Nevím, co je na tom k
![]()
@slavuska1 píše:
no já to mám postavený tak, že nemám vůbec nic proti „rozmnožování“ lidí, kteří jsou pro společnost užiteční, takové lidi společnost potřebuje..a uklízeč je u mě stejně užitečný, jako doktor..v tom smyslu, že obojí je potřeba. mít děti, to je základní pud,, na to by měl mít nezpochybnitelný právo, každý, kdo pro společnost něco odvádí, právo se o ně hmotně postarat, koupit jim, co potřebují. pokud pracuje, ani tak to nedokáže, ať stát pomůže, s tím souhlasím. z těch dětí velice pravděpodobně vyrostou občané s pracovními návyky, když práci vidí u rodičů.
rodiny se 6 dětma, kde ani jeden nepracuje, to je pro společnost neštěstí, z otho vyroste 6 občanů, kteří měli vzor válet se doma. takže budou pravděpodobně pokračovat v rodové tradicijako tomuhle zabránit, to ovšem netuším, brát nemajetným nepracujícím děti, to už zase není absolutně humánní.
máš pravdu, uklízeč je užitečný, doktor je taky užitečný, ale zásadní rozdíl mezi nimi je 10 let přípravy na povolání (4 střední + 6 medicína a to nepočítám atestace) u doktora…takže ten uklízeč pobírá plat o 10 let víc
Hlavně by se měli rozlišovat pracující/nepracující rodiče.
A to nejen černí, ale i bílí.
Stane se, že se člověk dostane do problémů, a potřebuje pomoct formou nějaké pomoci v hmotné nouzi.
A tady bych se dívala, kolik kdo odvedl, odpracoval. částečné úvazky, to je benevolence zaměstnavatele, tady stát nic nezmůže.
@Burj Chalifa píše:
Porodné zrušit. Kdo nemá pitomých pár tisícovek na základní dětské vybavení, nemá děti pořizovat.
Tak ono je tofajn injekce i pro stredni a vyssi stredni vrstvu ktera penize neresi. Kdyby to bylo treba deset tisic tak je treba na autosedacku nebo na neco. ![]()
@alenka84 píše:
máš pravdu, uklízeč je užitečný, doktor je taky užitečný, ale zásadní rozdíl mezi nimi je 10 let přípravy na povolání (4 střední + 6 medicína a to nepočítám atestace) u doktora…takže ten uklízeč pobírá plat o 10 let víc
ale v globále odvede na daních o mnoho víc ![]()
@Krkael píše:
Tak ono je tofajn injekce i pro stredni a vyssi stredni vrstvu ktera penize neresi. Kdyby to bylo treba deset tisic tak je treba na autosedacku nebo na neco.
kdo by je dobrovolně nechtěl
Ale taky mi tahle dávka přijde trochu zbytečná…
@kubykula píše:
@safík tak jdi makat na plno a nebudeš mít limit ne??
Nevím, co je na tom k![]()
Píše, že nemůže sehnat práci na plný úvazek, tak si aspoň chodí přivydělávat
.
@alenka84 píše:
Společenská významnost, resp. užitečnost toho lékaře je samozřejmě vyšší, to si zase nebudeme namlouvat. Doktor i zamete, uklízeč však neodoperuje. U sociálních dávek s výjimkou dávek pro postižené princip zásluhovosti. Neodváděl jsi nic státu? Tak i jeho pomoc bude spíše symbolická. A časově omezená.
Příspěvek upraven 25.06.14 v 17:50
@momi33 kolik kdo odvedl? Tím pádem by se zvýhodňovali ještě víc ti bohatí. Spíš je potřeba zohledňovat, kolik kdo odpracoval než to, kolik odvedl. Někdo maká a má kulový, někdo to umí očurat a vydělá (urve) někde majlant. Teď jsem to trošku zveličila, ale proč znevýhodňovat ty, kdo mají nízkou mzdu. Pracují jako všichni.
Jinak jsem zasadne proti porodnemu, pripadne jen nejakou ulevou na danich..
@Pomka píše:
@momi33 kolik kdo odvedl? Tím pádem by se zvýhodňovali ještě víc ti bohatí. Spíš je potřeba zohledňovat, kolik kdo odpracoval než to, kolik odvedl. Někdo maká a má kulový, někdo to umí očurat a vydělá (urve) někde majlant. Teď jsem to trošku zveličila, ale proč znevýhodňovat ty, kdo mají nízkou mzdu. Pracují jako všichni.
Bohatí také makají, přestav si. Možná právě proto se dopracovali k vyšším příjmům. On totiž každý není zloděj.
@Burj Chalifa píše:
Společenská významnost, resp. užitečnost toho lékaře je samozřejmě vyšší, to si zase nebudeme namlouvat. Doktor i zamete, uklízeč však neodoperuje. U sociálních dávek s výjimkou dávek pro postižené princip zásluhovosti. Neodváděl jsi nic státu? Tak i jeho pomoc bude spíše symbolická. A časově omezená.Příspěvek upraven 25.06.14 v 17:50
jo, to se hádat nebudu…uklízeče může dělat kdokoliv, proto má taky plat takový jako má
@Pomka píše:
jj, to jsem se blbě vyjádřila, měla jsem na mysli odpracovaná léta.
Omlouvám se.
K tomu porodnýmu… myslím si, že se dá za úspěšný krok považovat to, že se začlo vyplácet jen na první dítě.
Asi to myslí tak, že pokud je RP sociální dávka, tak by měla být stejná pro všechny lidi bez ohledu na jejich příjmy. Což je v našem sociálním systému samozřejmě pravda. Jak jsi sama napsala, není absolutně možné, aby jedinec pobíral 4 roky 50 tisíc. Muselo by to být celé nastavené jinak, aby to mohlo fungovat.