Mít tu moc změnit sociální dávky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21848
25.6.14 16:32

Mít tu moc... Soc. dávky

Už nad tím přemýšlím chvíli. Vždycky si říkám, že mít tu moc a moct si vybrat nebo změnit systém sociálních dávek, co bych asi udělala. Jasně, je to utopie, nic takovýho možný není (ne teď a v takových měřítkách), nicméně - co byste udělali (jsou-li tu i pánové?) za změny, kdybyste mohli jakkoli ovlivnit/změnit/zrušit vyplácení soc. dávek?? :mrgreen:

Já bych:

1. Porodný na první dítě všem bez rozdílu nebo nikomu
  2. Zrušení, resp. výrazné omezení vyplácení příspěvku na bydlení, omezeno podle majetkových poměrů jako vlastnictví auta atd (tak je to tuším jen u hmotky?), příspěvek na bydlení pouze na dobu max. roku a půl, ne na 7 let ( :zed: )
  3. Zrušení veškerých dávek typu strava pro kojící :roll:
  4. Posílení sítě azyláků
  5. Výplata mateřské jak je se mi i líbí, vč. podmínek pro splnění, rodičák bych osobně zkrátila za předpokladu lepších úvazků v práci a celkově lepší nabídce na trhu práce pro matky s dětma… :mrgreen:

atd atd…

Co vy? Co vás nejvíc se*e na našem systému sociálních dávek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4918
25.6.14 16:36

@Krkael
Ona je nějaká dávka strava pro kojící :mrgreen:, to teda slyším prvně v životě a hlava mi to nebere :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.6.14 16:36

Já bych ještě zvýšila kontroly a zavedla tvrdší postihy pro vychcánky :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.6.14 16:37

@Krkael udělala bych to stejně jako ty. Ještě bych se zaměřila víc na invalidy. Tam si myslím, že by bylo na místě s tím něco udělat (někteří berou směšné peníze). Celkově - systém by až tak špatně nastavenej nebyl, kdyby tam nebyly mezery, kterých se dá snadno zneužít. Viz trvalé bydliště, osoby v domácnosti atd… A ten příspěvek na bydlení taky, snadno zneužitelná dávka. Zároveň ale - jsem pro, aby to pobíral někdo, kdo má minimální plat nebo takový, který mu nemůže pokrýt minimální životní potřeby a ten, kdo se dočasně dostane do blbé situace a je bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.6.14 16:38
@BAZÁREK ANGIE píše:
@Krkael
Ona je nějaká dávka strava pro kojící :mrgreen:, to teda slyším prvně v životě a hlava mi to nebere :cert:.

No tak jistěže!" http://www.socialni-davky.cz/…-kojeni-2014

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.6.14 16:39
@Pomka píše:
@Krkael udělala bych to stejně jako ty. Ještě bych se zaměřila víc na invalidy. Tam si myslím, že by bylo na místě s tím něco udělat (někteří berou směšné peníze). Celkově - systém by až tak špatně nastavenej nebyl, kdyby tam nebyly mezery, kterých se dá snadno zneužít. Viz trvalé bydliště, osoby v domácnosti atd… A ten příspěvek na bydlení taky, snadno zneužitelná dávka. Zároveň ale - jsem pro, aby to pobíral někdo, kdo má minimální plat nebo takový, který mu nemůže pokrýt minimální životní potřeby a ten, kdo se dočasně dostane do blbé situace a je bez práce.

Ano, pokud je zaměstantný, bezproblémový a má snahu, jen prostě nemá na to mít lepší práci, ať příspěvek bere, to souhlasím… A pro lidi co se octnou bez práce a X let předtím poctivě dělali, taky pomoct, souhlas :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123

Síří mě do běla, že nárok na porodné atd. Má jen určitá skupina lidí. podporují se nemakqčenka a kdo dělá nemá nárok na nic. Plně s Tebou souhlsim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437

Mě například štve, že je strop u PPM..né, že by se mě to přímo dotýkalo, ale nevím proč by někdo, kdo má příjem např. 60tis. nemohl mít odpovídající mateřskou..
taky by se mi líbila možnost svobodné volby výše RP, například do výše PPM..taky nevidím důvod, proč to omezovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.6.14 16:40
@Krkael píše:

To jsem taky netušila 8o A to jsem ze sociálních dávek maturovala, bud to ještě nebylo nebo se za to učitelka tak styděla, že nám to zapřela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024

@Krkael me zatim nic, aspon neco se od statu vraci. Spis bych umoznila snadnejsi dostupnost davek pro maminky, ktere maji postizene, nebo nejak poskozene dite, aby mohlo do skoly mezi ostatni deti…
O tom prispevku na bydleni na 7 let jsem nevedela. Je jasne, ze se davky zneuzivaji, nekdo v tom umi chodit, ale rodice postizenych deti to maji velmi komplikovane. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
@Krkael píše:

Tak to jsem teda taky nevedela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
25.6.14 16:41
@lentilka248 píše:
Mě například štve, že je strop u PPM..né, že by se mě to přímo dotýkalo, ale nevím proč by někdo, kdo má příjem např. 60tis. nemohl mít odpovídající mateřskou..
taky by se mi líbila možnost svobodné volby výše RP, například do výše PPM..taky nevidím důvod, proč to omezovat..

Tak to docela souhlasím u té mateřské. Pokud se vypočítává z platu, tak by neměl být nějaký strop, ale prostě kolik vydělám, tolik dostanu na mateřské.

• Citovat
  • Upravit
21848
25.6.14 16:41
@lentilka248 píše:

Pokud by se to bralo z jednoho baliku tak klidne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
25.6.14 16:42

Ja si hlavne myslim, ze pomoc statu by mela byt smerovana do rad lidi, kteri jsou znevyhodneni a ne platit zivobyti zdravym lidem, kteri najdou tisic duvodu, proc zrovna oni nemohou pracovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak