Mít tu moc změnit sociální dávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
25.6.14 17:53
@Anonymní píše:
ale v globále odvede na daních o mnoho víc :)

Myslíte tím uklízeče? Tak to mám pro vás novinu. Z nejnižších příjmů se daně reálně neplatí- při použití slevy na poplatníka, děti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.6.14 17:53

@BAZÁREK ANGIE to píše, ale taky píše, ze je limitovaná. Tak budu mít několik brigád, vydelam třeba desítku jsem v klidu bez ÚP ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.6.14 17:54
@Burj Chalifa píše:
Bohatí také makají, přestav si. Možná právě proto se dopracovali k vyšším příjmům. On totiž každý není zloděj.

Dyť to nikde nepíšu. Jen říkám, že makají stejně tak i ti chudí s nízkým platem. Nepřekrucuj to, co jsem napsala. Taky patřím k těm, co mají vyšší příjem a v práci se neválím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
25.6.14 17:54
@Krkael píše:
Už nad tím přemýšlím chvíli. Vždycky si říkám, že mít tu moc a moct si vybrat nebo změnit systém sociálních dávek, co bych asi udělala. Jasně, je to utopie, nic takovýho možný není (ne teď a v takových měřítkách), nicméně - co byste udělali (jsou-li tu i pánové?) za změny, kdybyste mohli jakkoli ovlivnit/změnit/zrušit vyplácení soc. dávek?? :mrgreen:

Já bych:

1. Porodný na první dítě všem bez rozdílu nebo nikomu
  2. Zrušení, resp. výrazné omezení vyplácení příspěvku na bydlení, omezeno podle majetkových poměrů jako vlastnictví auta atd (tak je to tuším jen u hmotky?), příspěvek na bydlení pouze na dobu max. roku a půl, ne na 7 let ( :zed: )
  3. Zrušení veškerých dávek typu strava pro kojící :roll:
  4. Posílení sítě azyláků
  5. Výplata mateřské jak je se mi i líbí, vč. podmínek pro splnění, rodičák bych osobně zkrátila za předpokladu lepších úvazků v práci a celkově lepší nabídce na trhu práce pro matky s dětma… :mrgreen:

atd atd…

Co vy? Co vás nejvíc se*e na našem systému sociálních dávek?

Souhlasím. Jen příspěvek na bydlení bych vázala na příjmy těch, co tam bydlí, ne těch, co jsou trvale hlášení.
Na dávkách mě vadí především jejich zneužívání. Člověku, který pracuje či pracoval, šetřil, koupil si věci a dostane se do takové situace, stát méně ochotně pomůže, potřební jsou pro stát především lempli, vychytralci, kteří státu nikdy neodvedli ani korunu a jen natahují ruky a řvou. A takoví dostávají kromě všeobecně známých dávek různé další příspěvky (na pračky, lednice, postele), protože si je chudáci nemají za co koupit a nemají co prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.6.14 17:55
@kubykula píše:
@BAZÁREK ANGIE to píše, ale taky píše, ze je limitovaná. Tak budu mít několik brigád, vydelam třeba desítku jsem v klidu bez ÚP ne?

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.6.14 17:56
@alenka84 píše:
máš pravdu, uklízeč je užitečný, doktor je taky užitečný, ale zásadní rozdíl mezi nimi je 10 let přípravy na povolání (4 střední + 6 medicína a to nepočítám atestace) u doktora…takže ten uklízeč pobírá plat o 10 let víc

a ještě stát nevydá miliony za jeho vysokoškolské vzdělání, daně odvádějí oba, proč ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 17:57
@Krkael píše:
Tak ono je tofajn injekce i pro stredni a vyssi stredni vrstvu ktera penize neresi. Kdyby to bylo treba deset tisic tak je treba na autosedacku nebo na neco. :nevim:

No právě proto bych to zrušila úplně. Vyhozené státní peníze. Dokud někdo není schopen ušetřit ani na kočár, nemá si pořizovat potomstvo, protože je jasné, že dítě těžko uživí. Kdo na to má, tak taky nepotřebuje porodné, protože to zvládne i bez něj. Kdo má auto, tak má i na tu autosedačku. Přemírou sociálních dávek se zabíjí osobní zodpovědnost lidí za nezodpovědné plození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351

Povinnou antikoncepci všem, co by chtěli třetí (a víc) dítě a zároveň jedou systematicky na dávkách. To kdyby se povedlo, všechny vaše ostatní připomínky by nebyly třeba, páč by bylo peněz, jak šlupek. A míň odpadků, větší klid a bezpečnost, protože by začala velká migrace z republiky :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11

A vubec mi prijde hrozne divny posuzovat davky, skolky apod. podle trvaleho bydliste…

• Citovat
  • Upravit
36504
25.6.14 17:59
@zuzouš píše:
Povinnou antikoncepci všem, co by chtěli třetí (a víc) dítě a zároveň jedou systematicky na dávkách. To kdyby se povedlo, všechny vaše ostatní připomínky by nebyly třeba, páč by bylo peněz, jak šlupek. A míň odpadků, větší klid a bezpečnost, protože by začala velká migrace z republiky :twisted:

Já bych jim od třetího dítěte odřízla na to dítě veškeré dávky, však by si rozmysleli další početí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
@Burj Chalifa píše:
No právě proto bych to zrušila úplně. Vyhozené státní peníze. Dokud někdo není schopen ušetřit ani na kočár, nemá si pořizovat potomstvo, protože je jasné, že dítě těžko uživí. Kdo na to má, tak taky nepotřebuje porodné, protože to zvládne i bez něj. Kdo má auto, tak má i na tu autosedačku. Přemírou sociálních dávek se zabíjí osobní zodpovědnost lidí za nezodpovědné plození.

Ono je totiž panince kolikrát málo mít kočárek z bazaru za 2tis a vajíčko za litr, to je samej stouk a roumr, to je pak těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Burj Chalifa píše:

My mame i nq vlastni bydleni, kazdej mame vlastni auto a rozhodne nestradame. Ovsem pokud bych se mela rozhodnout jestli porodny jen jak je ted nebo vsem, dala bych vsem. Jinak teda souhlas s tim co pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
25.6.14 18:00
@kubykula píše:
@BAZÁREK ANGIE to píše, ale taky píše, ze je limitovaná. Tak budu mít několik brigád, vydelam třeba desítku jsem v klidu bez ÚP ne?

Tak pokud se jí podaří sehnat několik brigád najednou tak určitě, nedovedu si ovšem představit dělat v každé z těch brigád např. jen 3 hodiny nebo by snad měla dělat např. 18 hodin denně? Na každé brigádě minimálně 6 hodin, jinak to asi nějaká významná finanční injekce nebude, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
25.6.14 18:01

@Anielka ale nic nezvětšuješ..částku 220 tis. bys měla možnost si rozdělit dle vlastní potřeby..takže třeba rok bys brala 20 tis. a věř mi, že na tom nikdo nezbohatne..takže pořád nerozumím tomu prohlubování rozdílů..když si měla příjem 15 tis., tak prostě holt nemůžeš brát rodičák 20..já taky nechci rodičák vyšší, než jsem měla příjem..
ale mě je to jedno, já pracuju a po skončení MD chci pracovat ještě ve vetším rozsahu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.6.14 18:01
@zuzouš píše:
Povinnou antikoncepci všem, co by chtěli třetí (a víc) dítě a zároveň jedou systematicky na dávkách. To kdyby se povedlo, všechny vaše ostatní připomínky by nebyly třeba, páč by bylo peněz, jak šlupek. A míň odpadků, větší klid a bezpečnost, protože by začala velká migrace z republiky :twisted:
:pankac: prestrihnout snuru :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky