Mít tu moc změnit sociální dávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
25.6.14 17:38
@lucielle123 píše:
Necetla jsem celou diskusi, tak mozna zopakuji to, co uz tady treba zaznelo.. Vyrazne bych omezila veskere soc. davky typu prispevek na bydleni a naopak podporila pracujici formou danovych odpoctu.. Napr.libi se mi navrh zvyhodnit pracujici rodice dan. odpocem za kazde druhe a treti dite.. :-)

To mi prijde nefer vuci dobrovolne jednodetnym :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
25.6.14 17:39

@Anielka asi nerozumím…ten bohatý nejspíš na RP nezbohatne..nebo?

Příspěvek upraven 25.06.14 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 17:40
@Krkael píše:
Už nad tím přemýšlím chvíli. Vždycky si říkám, že mít tu moc a moct si vybrat nebo změnit systém sociálních dávek, co bych asi udělala. Jasně, je to utopie, nic takovýho možný není (ne teď a v takových měřítkách), nicméně - co byste udělali (jsou-li tu i pánové?) za změny, kdybyste mohli jakkoli ovlivnit/změnit/zrušit vyplácení soc. dávek?? :mrgreen:

Já bych:

1. Porodný na první dítě všem bez rozdílu nebo nikomu
  2. Zrušení, resp. výrazné omezení vyplácení příspěvku na bydlení, omezeno podle majetkových poměrů jako vlastnictví auta atd (tak je to tuším jen u hmotky?), příspěvek na bydlení pouze na dobu max. roku a půl, ne na 7 let ( :zed: )
  3. Zrušení veškerých dávek typu strava pro kojící :roll:
  4. Posílení sítě azyláků
  5. Výplata mateřské jak je se mi i líbí, vč. podmínek pro splnění, rodičák bych osobně zkrátila za předpokladu lepších úvazků v práci a celkově lepší nabídce na trhu práce pro matky s dětma… :mrgreen:

atd atd…

Co vy? Co vás nejvíc se*e na našem systému sociálních dávek?

Já jsem naprosto pro!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007

Je to trochu mimo téma, ale tuším, že někde se vyplácí sociální dávky na „kreditky“ ze kterých jdou platit jen potraviny a základní potřeby. Možná se pletu :oops: Nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918

@krtek7489
Tak třeba u nás to tak funguje již několik let, pokud je někdo více jak rok na ÚP zaměstnají ho při úklidu města nebo v technických službách. Samozřejmě těch míst není zase tolik, kolik je potřeba, ale dobré něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.6.14 17:41
@safík píše:
Přidám se-já bych zvedla mzdu kterou si můžeš vydělat při evidenci na pracáku. Já sama jsem tam již přes rok, od státu nepobírám nic, ani žádné jiné dávky(máme hypo. a máme společný příjem vyšší než 15tis. takže nárok na NIC 8o )a už rok lítám po brigádách(když už práci na celý úvazek prostě nemůžu sehnat :cert: )a nesmím si vydělat víc jak 4000,– HRUBÉHO na brigádě, a tím pádem je jasný, že mi nikde nechtějí dát víc jak 60,–HRUBÉHO na hodinu. Dělám fakt hodně a ve výsledku mám 3000,–čistého měsíčně!!!Proč???Dělat chci, a snažím se-a výsledek je k pláči :poblion:

Ale proč by měl stát plati zdravotní pojištění za lidi, kteří si vydělávají? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.6.14 17:41
@catherine100 píše:
@slavuska1 no vidíš a s tím já nesouhlasím, mám jen tolik dětí, kolik dokážu uživit, stát by měl pomoct, když se něco pose*e, ne že CHCI x dětí a státe starej se :think:

no já to mám postavený tak, že nemám vůbec nic proti „rozmnožování“ lidí, kteří jsou pro společnost užiteční, takové lidi společnost potřebuje..a uklízeč je u mě stejně užitečný, jako doktor..v tom smyslu, že obojí je potřeba. mít děti, to je základní pud,, na to by měl mít nezpochybnitelný právo, každý, kdo pro společnost něco odvádí, právo se o ně hmotně postarat, koupit jim, co potřebují. pokud pracuje, ani tak to nedokáže, ať stát pomůže, s tím souhlasím. z těch dětí velice pravděpodobně vyrostou občané s pracovními návyky, když práci vidí u rodičů.
rodiny se 6 dětma, kde ani jeden nepracuje, to je pro společnost neštěstí, z otho vyroste 6 občanů, kteří měli vzor válet se doma. takže budou pravděpodobně pokračovat v rodové tradici :pocitac: jako tomuhle zabránit, to ovšem netuším, brát nemajetným nepracujícím děti, to už zase není absolutně humánní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.6.14 17:42

@Králičice Mám zkušenost z Norska- poukázky do obchodu, nemožnost nakoupit alkohol a cigarety. Ale u nás by se to stejně zvrhlo v prodej načerno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007
25.6.14 17:43

@blecha72 - to mě taky napadlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.6.14 17:43
@Krkael píše:
To mi prijde nefer vuci dobrovolne jednodetnym :nevim:

Mě zas nedobrovolně. :)

Já se v soc. dávkách vlasně nevyznám. Až na emiminu jsem se o většině z nich dozvěděla. V podstatě souhlasím s tvými návrhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
25.6.14 17:44
@safík píše:
Přidám se-já bych zvedla mzdu kterou si můžeš vydělat při evidenci na pracáku. Já sama jsem tam již přes rok, od státu nepobírám nic, ani žádné jiné dávky(máme hypo. a máme společný příjem vyšší než 15tis. takže nárok na NIC 8o )a už rok lítám po brigádách(když už práci na celý úvazek prostě nemůžu sehnat :cert: )a nesmím si vydělat víc jak 4000,– HRUBÉHO na brigádě, a tím pádem je jasný, že mi nikde nechtějí dát víc jak 60,–HRUBÉHO na hodinu. Dělám fakt hodně a ve výsledku mám 3000,–čistého měsíčně!!!Proč???Dělat chci, a snažím se-a výsledek je k pláči :poblion:

Když jsi schopná sehnat práci za víc peněz, proč vlastně trčíš na pracáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
25.6.14 17:45
@BAZÁREK ANGIE píše:
@krtek7489
Tak třeba u nás to tak funguje již několik let, pokud je někdo více jak rok na ÚP zaměstnají ho při úklidu města nebo v technických službách. Samozřejmě těch míst není zase tolik, kolik je potřeba, ale dobré něco.

U nás to funguje stejně. Chodí uklízet město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 17:45
@kubykula píše:
Super téma.
Např. Porodne bych zrušila úplně, mám děti že jsem je chtěla a ne proto, že dostanu porodne.

Porodné zrušit. Kdo nemá pitomých pár tisícovek na základní dětské vybavení, nemá děti pořizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
25.6.14 17:46

@lentilka248 Protoze chudi by brali minimum a bohati hodne? Proste zvetsujes ty rozdily..

Co je podle vas ucelem socialnich davek? :nevim:

Ja beru tech 220tis. jako porodne.. akorat rozdelene do vice splatek (to at si kazdy nastavi, jak chce, kdyz chce byt nekdo doma 4 roky, tak at je).. a kazda jsme porodili jen jednou :nevim: Nema to nahrazovat mzdu, od toho je tu materska… a pak pozdeji muzete jit zpatky do prace.

• Citovat
  • Upravit
21848
25.6.14 17:46
@Ukulina píše:
Mě zas nedobrovolně. :)Já se v soc. dávkách vlasně nevyznám. Až na emiminu jsem se o většině z nich dozvěděla. V podstatě souhlasím s tvými návrhy.

Tak proste jednodetnym :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky