Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Lepší kontrolní mechanismy a podmínky, aby se zabránilo podvodům. Mladým, zdravým lidem, kteří sedí doma na zadku a nemohou najít delší dobu práci, tak povinné veřejnoprospěšné práce.
K těm ostatním věcem dostatek školek pro děti, více částečných uvazků a možnosti pracovat z domovat.
Ale pravda je, že mě štvou jiné věci, hlavně špatný stav silnic a dálnic, korupce, nízké platy, lékaři, kteří nedělají skoro žádná preventivní vyšetření na které máme jednou za rok právo, že máme na hradě Zemana
atd.
U soc. dávek mi nejvíc vadí lidi, kteří nepracují a můžou,tozn.jsou zdraví a mladí řekněme do těch 50 let.Ale pravda, že takovou znám jenom jednu, je jí 25 let, je vdaná, ezdětná, manžel vydělává málo, šetří kde můžou, ale ona do práce prostě nepůjde a nepůjde. Prý se bojí, že tam bude špatný kolektiv
Už od 19 let. Žádnou soc. fobií netrpí
Jenom se vykecává a je líná. Chtěla by být vydržovaná, ale holt manžel není milionář a tak sedí celé dny doma, protože nemají peníze a „užívají“ si mládí ![]()
@evill tak já mám ještě tu nevýhodu, že mám exotický vzhled..a řeknu vám, stačilo jít na sociálku si vyřizovat RP, to byly pohledy a dotazy, jestli pobírám PPM a jestli mám vůbec nárok a bla bla bla..paní se začala chovat normálně, až když viděla titul a denní vyměřovací základ..bohužel, je to smutné, ale je to tak..
někdy mě dost štve, že někdo na mě kouká z patra jen proto, že nevypadám, jak běžný občan ČR..
Příspěvek upraven 25.06.14 v 23:04
Přidám se-já bych zvedla mzdu kterou si můžeš vydělat při evidenci na pracáku. Já sama jsem tam již přes rok, od státu nepobírám nic, ani žádné jiné dávky(máme hypo. a máme společný příjem vyšší než 15tis. takže nárok na NIC
)a už rok lítám po brigádách(když už práci na celý úvazek prostě nemůžu sehnat
)a nesmím si vydělat víc jak 4000,– HRUBÉHO na brigádě, a tím pádem je jasný, že mi nikde nechtějí dát víc jak 60,–HRUBÉHO na hodinu. Dělám fakt hodně a ve výsledku mám 3000,–čistého měsíčně!!!Proč???Dělat chci, a snažím se-a výsledek je k pláči ![]()
@slavuska1 no vidíš a s tím já nesouhlasím, mám jen tolik dětí, kolik dokážu uživit, stát by měl pomoct, když se něco pose*e, ne že CHCI x dětí a státe starej se ![]()
@slavuska1 píše:
já chápu, že to nejde zvýšit skokově o 3000, ale postupně každoročně by to šlo..jde to skoro všude, tak proč ne u nás. a že by měl mít jen 1 dítě, s tím nesouhlasím. nevím, možná to ostatní takhle neberou, ale já to prostě beru tak, že kdo pracuje, ať dělá jakoukoliv práci(samozřejmě legálně, ze které se odvádí daně), tak projevuje snahu se o sebe starat, a ať si má klidně 2-3 děti…a pokud nevydělá dost na uživení, ta a´t sáhne po dávkách, s takovými lidi já prostě problém nemám, mě přijde pro společnost stejně prospěšný zametat ulice, jako sedět v kanclu…a někdo ty ulice zametat musí. a nechápu, proč by měl živořit. problém mám výhradně s nemakačenky, který se válí doma, a často mají peněz víc, než ten zametač ulic..to mě vadí hodně
Mám úplně stejný názor. Souhlasím se vším, co jsi tu napsala.
Rodičák bych zachovala pro všechny, proč pouze pro pracující? Rodičák není příspěvek pro lidi, ale příspěvek na péči o dítě. Proč trestat ty děti za to, že jejich rodiče nedělali. Ano, lidi by měli být zodpovědní a pokud se nedokážou postarat, děti odložit do budoucna. Ale stane se, holt dítě se narodí, tak co.
@momi33 píše:
Já bych se hlavně orientovala podle odpracovaných let.
Nemakal jsi, nedostaneš ani porodné, ani dávky
Max. existenční minimum.
Větší daňové úlevy pro rodiče, to je poměrně dobrá motivace.
A hlavně bych prověřovala, jak na tom jsou ti na dávkách, tzn. i kontroly v domácnosti apod.
zas to je těžko..co pak třeba vysokoškolačky po škole.?
@Anielka nemyslím si, že by měli děti jen bohatí..ale vem si, že vyděláváš např. 70tis., máte tomu jako rodina uzpůsobeny výdaje a najednou dostaneš 7 nebo 11 tis..na daních si dosud odvedla peněz tolik, že tím „platíš rodičák“ hned několika lidem..
@lentilka248 píše:
@Anielka nemyslím si, že by měli děti jen bohatí..ale vem si, že vyděláváš např. 70tis., máte tomu jako rodina uzpůsobeny výdaje a najednou dostaneš 7 nebo 11 tis..na daních si dosud odvedla peněz tolik, že tím „platíš rodičák“ hned několika lidem..
Já s Tebou v podstatě souhlasím, ale RD by musela v tom případě trvat max. 1 rok a nikoliv 2 nebo 4 roky.
Milá @Krkael, krásná utopie
Já bych především zavedla přísné dozorčí komise, které by hlídali zneužívání jakýchkoliv sociálních dávek. Já osobné si myslím, kdyby se to fakt hlídalo, tak by se 80% všech dávek vůbec nevyplácelo. Takovéto neuvádění otce do rodného listu, nenahlášení do společně posuzovaných osob partnera, i když spolu žijeme jenom proto, aby jsme se vešli do tabulek… atd atd atd.
Jo a ještě bych všem 18 - 50 co jsou dlouhodobě hlášeni na ÚP /pro mě tak 3 měsíce a více/ dala do ruky koště a nahnala je do ulic na 8 hodin denně, aby si tu podporu zasloužili.
Příspěvek upraven 25.06.14 v 17:34
@lentilka248 Ale rodicak je proste socialni davka, nemaji na ni mit narok bohati..
Proste nesmi to tu vest k tomu, ze bohatsi budou jeste bohatsi a chudi jeste chudsi.
@krtek7489 píše:
Milá @Krkael, krásná utopieJá bych především zavedla přísné dozorčí komise, které by hlídali zneužívání jakýchkoliv sociálních dávek. Já osobné si myslím, kdyby se to fakt hlídalo, tak by se 80% všech dávek vůbec nevyplácelo. Takovéto neuvádění otce do rodného listu, nenahlášení do společně posuzovaných osob partnera, i když spolu žijeme jenom proto, aby jsme se vešli do tabulek… atd atd atd.
Jo a ještě bych všem 18 - 50 co jsou dlouhodobě hlášeni na ÚP /pro mě tak 3 měsíce a více/ dala do ruky koště a nahnala je do ulic na 8 hodin denně, aby si tu podporu zasloužili.Příspěvek upraven 25.06.14 v 17:34
Snit jeste muzu ![]()
Necetla jsem celou diskusi, tak mozna zopakuji to, co uz tady treba zaznelo.. Vyrazne bych omezila veskere soc. davky typu prispevek na bydleni a naopak podporila pracujici formou danovych odpoctu.. Napr.libi se mi navrh zvyhodnit pracujici rodice dan. odpocem za kazde druhe a treti dite.. ![]()
@Menora ano, jsem pro zachování výše celkové částky pro všechny s tím, že by byla variabilní délka čerpání..chápu, že by bylo nemožné vyplácet někomu 4 roky 50 tis.:-D
Ale pak by to asi chtělo lepší systém šolek, jestlí a důvěryhodných chův..
@Krkael píše:
Snit jeste muzu
jo, jo snít můžeš, co hrdlo ráčí ![]()