Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, jelikož podobných témam je tu mnoho ale přeci jen mi to nedalo. Jsem v 24 tt. Děvčata, jíte v těhotenství pokrmy z mletého masa? Hovězí, vepřový (karbanátky, masové kuličky, sekaná atd..?) Někdo je na to vyloženě po celé těhotenství alergický, že se masa ani nedotknestrach z toxoplasmózy a listeriózy jako mám i já
díky za reakce
Vsak je to tepelne zpracovane, ne? Jedla jssm normalne.
Jasně že jsem jedla mleté maso, když je tepelně upravené, tak není problém.
Proc bys nemohla? Nemela bys jen syrove maso, tedy zadny tataraky, karbanatky klidne muzes.
Tepelně zpracované bez problému. Dokonce jsem si jednou dala i tatarák, jakou jsem na něj měla ukrutnou chuť. Nutno tedy podotknout že v ověřené velmi dobré restauraci ![]()
A ty to maso jíš syrové?
když ho tepelně opracuješ, tak je to přeci stejné, jako by sis dala maso vcelku
Holky, díky za tak rychlou reakci. No, já si vždycky říkám, jestli jsem to dostatečně uvařila
ale to je spíš už jen v mý hlavě
![]()
Jedla jsem. normalne tepelně zpracované maso ![]()
Nedá mi to se nezeptat. Proč mleté maso? Vždyť je to stejně jako normální maso jen namlete, v tom není žádný rozdíl ne? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jelikož podobných témam je tu mnoho ale přeci jen mi to nedalo. Jsem v 24 tt. Děvčata, jíte v těhotenství pokrmy z mletého masa? Hovězí, vepřový (karbanátky, masové kuličky, sekaná atd..?) Někdo je na to vyloženě po celé těhotenství alergický, že se masa ani nedotknestrach z toxoplasmózy a listeriózy jako mám i já
díky za reakce
Vysvětli mi prosím, jaký je rozdíl mezi masem z knedlo vepřo zéla či řízkem a karbanátkem, sekanou či masem v chilli corn carne? ![]()
Mozek by to trochu chtělo zapojit.
Jedla jsem všechno, na co jsem měla chuť. Maso se opeče, krvavý biftek nebo tatarák nejím ani normálně.
@flicek18 Bylo mi to tak řečeno od dr, která je ke všem věcem v těhotenství ohleduplná. Mleté maso se rychle kazí, nemělo by se nechávat dlouho v chladňičce i mimo ní samozřejmě. Tak proto jsem se ptala na to vyloženě mleté.
@Anonymní píše:
@flicek18 Bylo mi to tak řečeno od dr, která je ke všem věcem v těhotenství ohleduplná. Mleté maso se rychle kazí, nemělo by se nechávat dlouho v chladňičce i mimo ní samozřejmě. Tak proto jsem se ptala na to vyloženě mleté.
Tak snad poznáš zasmrádající maso. ![]()
Jinak případné breberky tepelnou úpravou pochcípají. ![]()
No dívej… Toxoplazmózu podstatně snáz chytneš z neumyté zeleniny, než z mletého masa
A nebo by ses musela holýma rukama hrabat v kočičích hovnech.
Prostě to musíš umět upravit a bude klid.
Stejně už je obrovská šance, žes toxoplasmózu někdy v životě prodělala, takže bych opravdu zbytečně nestresovala.
@Anonymní píše:
a ty to mletý vyndáš a necháš ho mimo lednici půl dne? prosím tě klid
Ahoj, jelikož podobných témam je tu mnoho ale přeci jen mi to nedalo. Jsem v 24 tt. Děvčata, jíte v těhotenství pokrmy z mletého masa? Hovězí, vepřový (karbanátky, masové kuličky, sekaná atd..?) Někdo je na to vyloženě po celé těhotenství alergický, že se masa ani nedotkne
strach z toxoplasmózy a listeriózy jako mám i já
díky za reakce