MLM vs. letadlo - vysvětlíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2939
13.9.12 08:54

Jak vybrat solidní MLM

Ahoj všem, tady je celkem dost dobře vysvětlený rozdíl mezi solidním MLM a podvodnou firmou http://www.youtube.com/watch?….

MLM jako takové je naprosto plnohodnotnou formou podnikání, samozřejmě jako u každýho podnikání člověk nemůže čekat hned v prvním měsíci práce zázraky, je to práce jako každá jiná a než se člověk vypracuje na slušné výdělky, tak to chvíli trvá a odvíjí se to podle šikovnosti každého člověka :-) člověku při této práci ale nesmí chybět trpělivost a vytrvalost. Dalo by se říct, že při zkráceným úvazku 7-10 hodin týdně se dá během roka vypracovat na 5000,– až 10000,– měsíčně a dál se to vyvíjí podle vynaloženého úsilí :-) pokud Vám někdo slibuje, že zbohatnete během měsíce, tak mu nevěřte, jen se Vás

Každopádně výběru společnosti, do které se zapojit, by měl každý věnovat opravdu hodně času, já měla při výběru hodně přísná kritéria:

1) Aby byla společnost na trhu aspoň 5 let, jelikož drtivá většina nových projektů do roka krachne
2) Členství DSA (Asociace přímého prodeje - členem DSA je asi jen 200 společností na celém světě! Je to záruka legálnosti a toho, že firma je solidní, členství DSA předchází důkladný audit společnosti ještě před spuštěním)
3) Kvalitní produkt
4) Dobrý odměňovací plán
5) Výborný školící systém, podpora společnosti a sponzora, který Vás bude učit a vést

Já takovou společnost, která splňuje všechny tyto podmínky, našla a jsem spokojená :andel:

Ještě je hodně zajímavé a poučné tohle video ;) http://www.youtube.com/watch?…

A tady ještě něco o těch pyramidách http://www.youtube.com/watch?… - titulky nastavíte kliknutím na „cc“ :-) hodně vtipné videjko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tajsaa1
14.9.13 13:18

Pyramida je,,systém,, např zaměstnanec-mistr-ředitel nebo občan-politik-stát.
Letadlo je finanční hra

• Citovat
  • Upravit
33
10.1.17 08:54

Ahoj dělám MLM Euronu a zrovna jsem do skupiny vložila článek, kde je to krásně popsané ;) Kopíruji:
Multilevel-marketing (MLM) je, jak už bylo řečeno, forma síťového prodeje. Cílem je výrazné zkrácení distribučního řetězce. Výrobce či dodavatel vytváří podmínky pro samostatné podnikání nezávislých prodejců (distributorů).
Ti vytvářejí prodejní síť, která je účinnější a levnější než klasický distribuční řetězec velkoskladů, velkoobchodů,
maloobchodů + reklama.

Zneužitím principu MLM vznikají tzv. pyramidy či letadla. Pyramidy a letadla jsou financovány hlavně ze vstupních
poplatků a počítají s exponenciálním růstem. peníze vydělají především ti nahoře a tak čím déle letadlo nebo
pyramida funguje, tím je těžší vydělat pro ty v nejspodnějších liniích. Naopak u MLM je jedno, kdy vstoupíte a
u prověřené společnosti je to naopak snazší.
Pyramida / letadlo je tedy dlouhodobě neudržitelný a podvodný model. Každý nově příchozí člen zaplatí určitý
vstupní poplatek, za který nedostane buď vůbec nic nebo produkt, který ani zdaleka nemá hodnotu vstupní sumy.
Těmito předraženými produkty se většina letadel legalizuje a pak je posouzení jen na Vás, co je ještě morální nabízet
a šířit dál a co už ne. Zároveň každý člen má šanci přivést někoho dalšího, z jehož vstupního poplatku nebo z jeho
koupě předraženého zboží dostane určitou provizi.

Několik bodů, podle nichž můžete poznat nelegální nebo neetický systém, který se za MLM spíš jen vydává.
Velký vstupní poplatek v řádech tisíců Kč.
Mlhavé a nedostatečné informace o společnosti, která produkt nabízí, stejně jako o produktu samotném.

Důležité informace jsou podmíněny vstupem do systému - / - ve slušných MLM zodpoví všechny případné otázky
bez vytáček. Neurčité přísliby velkého prodejního a růstového potenciálu, mluvení o společnosti zásadně v superlativech,
sice většina MLM taky používá lehký „brain-washing“, ovšem nesmí to přesáhnout určité meze. Neuškodí však ve zdravé
míře, sloužící k motivování členů sítě. Žádný produkt nebo takový, jehož cena řádově neodpovídá velikosti vstupního poplatku (např. několik knih, podíly
neexistující firmy,…) -/- minimálně jeden produkt (většinou však více různých), jehož prodejem není problém pokrýt
případné vstupní náklady.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
10.1.17 21:10
:dance:
@domi píše:
O Eldorádu jsem nějaké informace sháněla - dívala jsem se na jejich web i na ten e-shop. Co mi přijde divné, tak že nikde na tom webu nejsou žádné kontaktní údaje o jeho provozovateli 8-o Ani na tom webu e-shopu - žádná adresa, IČO, číslo účtu, telefon - prostě nic, jen e-mail - to na mě působí ne zrovna důvěryhodně :nevim:
Pročítala jsem si ten Manuál úspěchu - působí to na mě poněkud sektářsky :-?

Neorientuju se moc v MLM, ale myslím, že principem je nabízení nějakého produktu lidem, kteří jsou VNĚ té sítě a platí, že čím víc prodáš, tím víc máš (prostě abys něco vydělala, musíš makat).
Eldorádo od začátku tvrdí, že nemusíš NIC 8-o Stačí, když budeš sama kupovat pro sebe a shánět další lidi pod sebe, aby dělali totéž. Podle mne je to nový typ pyramidy. Jak jsou vypočítané ty měsíční odměny (bez práce budeš brát 60 tis měsíčně 8-o ) se mi zdá, že na to dásáhne tak zakladatel té pyramidy a pár úrovní pod ním, ale zbytek nemá šanci pod sebe další a další lidi shánět (schválně si ten manuál úspěšnosti - mně se fakt nezdá reálné, aby se do toho systému zapojilo tolik lidí, aby to fungovalo - musely by to být tisíce až desetitisíce - a ti dole jsou vždy závislí na tom, kolik seženou pod sebe, ale počet obyvatel není nekonečný, takže ty slibované peníze nikdy neuvidí). Působí to na mě tak, že si někdo založil e-shop a přemýšlel, jak zajistit odbyt, tak vymyslel tohle. Lidi v tom systému se zavázali KAŽDÝ MĚSÍC nakoupit zboží za min. 500 Kč bez DPH 8-o

Toť můj názor :wink:

Podíval jsem se, a přijde mi to spíš jako letadlo, než MLM. Ten produkt je jen krytí.

Vysvětlím pár konkrétními citáty z „manuálu úspěchu“, teď jdu uspat dceru.

Edit: @domi to vlastně napsala, takže jsem jen zvýraznil, proč je to letadlo a ne MLM.

Dealeři v MLM prodávají produkt (o který je zájem mimo systém, např. to pojištění) a k tomu shánějí dejme tomu „pod sebe“ další dealery, kteří ten produkt prodávají. Zdrojem finančních prostředků je prodej produktu mimo systém.

Naproti tomu u letadla je letadlo živeno nikoli prodejem produktu (o ten vně systému není příliš velký zájem), ale vstupem nových členů do systému, kteří očekávají slibované profity. Samozřejmě, že to se vyčerpá a systém se hroutí.

Takže varující a ukazující na pyramidové schéma (letadlo) je už to, že členové systému (dealeři?) jsou zavázáni k minimálnímu měsíčnímu nákupu něčeho, co nepotřebují. Tím přispívají do systému.

A dál, cituji z http://www.eldorado-cz.com/…/Jak%20dosáhnout%20toho%20aby%20system%20fungoval.pdf

Doporučení – nakupuj měsíčně za minimální doporučenou částku!

Aby člověk, který se zapojí, měl tu možnost dosáhnout toho, co je psáno o výdělcích, je potřeba, aby svou síť – linii budovat. U nás je základ propočítán
s číslem 3. Svou síť rozvinout o své 3 lidi v první linii. Můžete jich mít, kolik chcete, ale pokud se nebudou vaši lidé rozvíjet dál, systém bude stagnovat, nebude se rozvíjet, bude skomírat – a to vy přeci nechcete.

Všimněte si, nakupuj!. Dealeři v MLM prodávají. Samozřejmě produkt, o který je zájem. Ale oni vlastně píší „nevadí, že o produkt není zájem. Nemusíte jej nabízet. Stačí jej nakupovat pro sebe (i když jej fakticky nepotřebujete, tedy přispívat do systému penězi, proti kterým nedostanete produkt s odpovídající užitnou hodnotou) a k tomu sehnat minimálně 3 další ovečky, které budou dělat totéž“.

Ale to je přece princip letadla, ne MLM. MLM je živen z prodejů užitečného produktu mimo systém, letadlo z náboru oveček (které jsou v tomto případě nabádány, aby „kupovaly“ neužitečný „produkt“ pro sebe). Až dojdou hlupáčci, kteří jsou ochotni nakupovat, co nepotřebují, tak se systém zhroutí a letadlo spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
19.2.23 07:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat