M&M reality

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
11.8.13 00:33

MM reality bych mírně řečeno také NEdoporučila. Asi před rokem jsme se začali dívat po stavebních pozemcích, v MM pracovali manželovi známí, a proto jsme se obrátili na ně. Měli nám zprostředkovat nejenom pozemek ale i partnerskou stavební firmu, která by nám postavila dům na klíč. Jednání velmi přátelské, nic nebyl problém, ale po čase jsme zjistili, že většina informací byly libozvučné polopravdy, které jsme jako potencionální zákazníci chtěli slyšet, ale skutečnost, kterou jsme si pak ověřovali byla už méně optimistická :,(
Z pozemku, který se nám lokalitou zamlouval a podle realitky byl k bydlení ideální, se vyklubala bažina, kam se po každém dešti valí voda z nedalekých polí, nemluvě o nedořešených vlastnických poměrech.
Co se týče stavební firmy, od které jsme měli optimistickou cenovou nabídku na RD, a samé vynikající reference od makléřů, kdybychom nakonec dali na MM, asi bychom si teď hodili mašli. Za dobu, co jsme se odmlčeli a hledali pozemek na vlastní pěst, tzn. krátká doba 2 měsíce, firma skončila v insolvenci, ale i v tomto neveselém okamžiku nás makléř přesvědčoval, že jednatel firmy odešel k jiné s. r.o. a dům nám postaví, že se nemusíme bát… V obchodním rejstříku jsme si našli, že to nebylo poprpvé. Nikdo se nás neobtěžoval vůbec o insolvenci informovat, stále nás přesvědčovali, že je vše v pořádku. I když jsme byli v oboru realit nezkušení zajíci, přesto jsme dali na nějaký vnitřní instinkt a dali od nich ruce pryč, za což jsme neskonale rádi. A to připomínám, že takového jednání od realitky se nám dostalo i přes fakt, že jsme jednali se známými a ne úplně cizími lidmi, kteří by nás viděli poprvé a naše blaho by jim mohlo být u prd.le, takže si nechci představit, jak se chovají k cizím lidem. V byznysu neznáš bratra! Toliko našich zkušeností! Určitě bych byla velmi obezřetná u jednání s nimi a stále měla na mysli, že jim jde o prodej za každou cenu a přizvala si pro radu právníka, člověka, který se v obchodu s nemovitostmi vyzná apod., pokud už není zbytí a bez realitky to nejde. Přeju, ať jste nakonec s obchodem spokojeni. a omlouvám se za tak dlouhý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.13 08:13

Holky moc všem děkuju za zkušenosti, dobrej pocit z nich teda nemam, teď jsme makléři poslali e-mail se všetečnýma dotazama a co všechno chceme vidět za dokumenty a máme sehnanýho právníka, kterej se nám podívá na smlouvu apod. Pokud odmítne makléř něco doložit apod. tak od toho dáváme ruce pryč, byt sice krásnej, ale abysme to „hodili za hlavu“ a pak si trhali vlasy vzteky, to zase nechceme. Ještě jednou všem moc děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.8.13 13:24

Holky koukala jsem na katastr a na byt je zástavní právo zákonné (jedná se o družstevní byt), nevím některá co to znamená???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
12.8.13 14:00
@akibob píše:
Holky koukala jsem na katastr a na byt je zástavní právo zákonné (jedná se o družstevní byt), nevím některá co to znamená???

Zástavní právo se zřejmě týká družstva. Celý dům bude zástavou pro úvěr na opravu domu.
Info by vám měli dát na družstvu (ekonomické oddělení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
13.8.13 14:37

@blecha72 Díky :kytka:
Holky ještě teď řešíme jednu věc v souvislosti s tím, že je to družstevní byt. Ještě nejsme manželé - takže členem družstva může být jen jeden z nás, ale ve smlouvě s družstvem budeme uvedení oba. Kdybychom už manželé byli - tak bychom byli členem družstva oba. Když byt koupíme ještě před svatbou, pak už nejde toho druhého do družstva dopsat - myslím jako právoplatného člena - je to tak? A co z toho plyne? Podle mého jen to, že prostě pouze jeden chodí na schůze a hlasuje, jinak tam žádný rozdíl není ne? Pokud nemám pravdu, tak mě prosím opravte… Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
13.8.13 14:50

@akibob Podrobný postup se zaručeně dozvíte na družstvu. Pokud se budete podílet na pořízení bytu oba, určitě trvejte na tom, že chcete bezpodílové členství. Vy samozřejmě budete šťastní až do smrti, ale život přináší všelijaké kotrmelce. Na schůze můžete chodit oba, ale počítá se 1 hlas za bytovou jednotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
13.8.13 14:52

@blecha72 Jasně, že budeme šťastní až do smrti :dance:, ale kdyby náhodou :nevim: Děkuju za odpově´d :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
28.1.14 17:04

Ahojky chtěla bych se zeptat zda má s nimi některá zkušenost s poluprací? Mám možnost po netu jim hledat klienty. Ale nějak moc neberu jejich smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.14 17:17
@Lily007 píše:
Ahojky chtěla bych se zeptat zda má s nimi některá zkušenost s poluprací? Mám možnost po netu jim hledat klienty. Ale nějak moc neberu jejich smlouvu.

ani neber.. pokud neuděláš moře práce, neprovoláš majlant, tak z toho nic nebude. Nehledě na to, že musíš mít žl, abys s nima mohla spolupracovat. Je to o ničom. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 17:32

@martina.se ŽL mít nemusíš. Oni tě nechaj makat na černo ;). Dělala jsem tam dlouho a proto to vím ;)

• Citovat
  • Upravit
72725
28.1.14 17:41
@Anonymní píše:
@martina.se ŽL mít nemusíš. Oni tě nechaj makat na černo ;). Dělala jsem tam dlouho a proto to vím ;)

já u nich dělala taky.. teď už si to nelajsnou, měli velký průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 17:44

@martina.se Jak je to dlouho co si u nich dělala? Já poměrně nedavno a hlavně tam pořád docházím za lidma co tam zůstali a živnosťák nemají pořád.

• Citovat
  • Upravit
72725
28.1.14 17:46
@Anonymní píše:
@martina.se Jak je to dlouho co si u nich dělala? Já poměrně nedavno a hlavně tam pořád docházím za lidma co tam zůstali a živnosťák nemají pořád.

rok zpět.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 17:52

@martina.se Já ani to ne ;), ale byla jsem tam fakt dlouho a nikdo živnosťák nechtěl za celou tu dobu :lol:. Na firemních akcí a podobně jsem zjistila, že tam 60-80% lidí nemá ŽL :D :D, prostě na to kálej :D :D. Hlavně ta uroveň. Někteří mákléři no masakr :roll:. To se pak nedivím, že si lidi stěžujou na vystupování a vzhled některých :lol:.

• Citovat
  • Upravit
27584
28.1.14 17:53

Upřímně na mě udělali hodně špatný dojem jako na potencionálního klienta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat