Mohou se rybí konzervy v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IvetJas
24.11.14 18:49
@julie74 píše:
No ono v čechách se všichni strašně obávají nějakých „kovů“ v rybách, ale přijde mi to k smíchu, když si představím jak strašně zdegenerované musí být „mořské národy“ jako jsou Japonci, Řekové, Francouzi atd. kde se ryby jí asi tak milionkrát víc než u nás. Ale nás ty kovy strašně ohrožují :D
S tím botulotoxinem - je asi pravděpodobnější, že mě někdo přejede autem, ne? :D
Já tady mimochodem zase řeším, čím ještě dodat tělu vápník - jím sýry, ty olejovky, ale mléčné výrobky obecně moc nemůžu, vždy, nejen v těhu - nenapadá vás něco?

Jojo, ten mák je super, jinak bych zkusila kouknout na veganské stránky, protože oni mají celkem přehled v čem najdeš vápník mimo mléčných výrobků. No to s těmi přímořskými národy a rybami je to pravda. Já mám přítele Araba a i dětská lékařka nám odsouhlasila, že máme klidně malému (tomu staršímu, teď jsem těhotná podruhé) zkoušet dávat ryby od osmi měsíců, protože podědil geny na potraviny jak ode mě, tak od tatínka a u nich se ryby jedí taky pořád. No a třeba Japonci, vypadají zdravě, štíhlí jsou a dožívají se vysokého věku, takže teda taky nevím.

• Citovat
  • Upravit
14691
24.11.14 18:52
@IvetJas píše:
Jojo, ten mák je super, jinak bych zkusila kouknout na veganské stránky, protože oni mají celkem přehled v čem najdeš vápník mimo mléčných výrobků. No to s těmi přímořskými národy a rybami je to pravda. Já mám přítele Araba a i dětská lékařka nám odsouhlasila, že máme klidně malému (tomu staršímu, teď jsem těhotná podruhé) zkoušet dávat ryby od osmi měsíců, protože podědil geny na potraviny jak ode mě, tak od tatínka a u nich se ryby jedí taky pořád. No a třeba Japonci, vypadají zdravě, štíhlí jsou a dožívají se vysokého věku, takže teda taky nevím.

no ale cinkají když do nich šťouchneš - ti Japonci :D je to samej kov
mě doteď to mléko nechybělo, ale teď si říkám, že půjdu do sebe. Nastuduji, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.11.14 18:54

@julie74 já si ho teď dávám ráno a večer trošku, má to silnou makovou chuť, koupila jsem ve zdravé výživě. dobré jsou i mandle, stejně jako mák, mají dobrý poměr Ca a Mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
24.11.14 18:55
@julie74 píše:
no ale cinkají když do nich šťouchneš - ti Japonci :D je to samej kov
mě doteď to mléko nechybělo, ale teď si říkám, že půjdu do sebe. Nastuduji, díky

Jinak já mléko taky vůbec nepiju, nevím jestli na něj nemám nějakou slabší alergii, protože se mi chce zvracet, jen když ho cítím, třeba i v kávě, samotné. Jogurty a tvrdé sýry zvládám, to mléko jen v bramborové kaši. Brácha má to stejné, a to mu mléko chutná, ale taky se mu z něj dělá špatně.

• Citovat
  • Upravit
1726
24.11.14 18:59
@Saroya píše:
@julie74 sezam, mák - makový olej, makové mléko. naopak mléčné výrobky z pasterizovaného mléka minerály tělu odebírají, takže dobře, že je nejíš.

Je kazdeho vec, jestli ji nebo neji mlecne vyrobky, ale mlexne vyrobky rozhodne zadne mineraly z tela neodebiraji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.11.14 19:16

@kokomo tak to je prima :mrgreen: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 19:29
@IvetJas píše:
Jinak já mléko taky vůbec nepiju, nevím jestli na něj nemám nějakou slabší alergii, protože se mi chce zvracet, jen když ho cítím, třeba i v kávě, samotné. Jogurty a tvrdé sýry zvládám, to mléko jen v bramborové kaši. Brácha má to stejné, a to mu mléko chutná, ale taky se mu z něj dělá špatně.

Taky myslím, že ho nějak nesnáším, navíc mám sklon k astmatu a mléko strašlivě zahleňuje, takže vás chápu. Ale jak píšeš, v bramkaši je báječné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.11.14 19:31
@julie74 píše:
Taky myslím, že ho nějak nesnáším, navíc mám sklon k astmatu a mléko strašlivě zahleňuje, takže vás chápu. Ale jak píšeš, v bramkaši je báječné :mrgreen:

Jedním z nejčastějším argumentem odpůrců mléka je tvrzení, že: „mléko zahleňuje“. Pravdou je, že dodnes neexistuje klinická studie, která by tento argument podporovala. Naopak existují klinické studie, které tento argument vyvrací.

• Citovat
  • Upravit
14691
24.11.14 19:33
@kokomo píše:
Je kazdeho vec, jestli ji nebo neji mlecne vyrobky, ale mlexne vyrobky rozhodne zadne mineraly z tela neodebiraji…

koukej třeba na tohle - ale tím samozřejmě nechci rozproudit debatu o vhodnosti nebo nevhodnosti mléka, to by jsme tady byly do důchodu

• Někdo by mě mohl chytit za slovo a říci, že vysoký obsah vápníku v kravském mléce může být využit jako lék při chorobách z nedostatku vápníku, např. osteoporózy, i když v tomto případě jde o problém poněkud složitější. Mléko ve své podstatě dodává tělu vápník a samo o sobě v žaludku působí jako zásadotvorné. Až potud by to bylo ideální. Problém však je v tom, že mléko obsahuje i tuk, který se ve svém důsledku na úrovni krve mění v kyselinotvorné, čímž je činí pro tělo nevhodným. Pokud tedy chceme tělu dodávat vápník také formou mléka, pak přichází v úvahu jedině mléko odstředěné, s obsahem tuku maximálně do 1,5 %. Mléko však navíc obsahuje ještě vysoký podíl živočišných bílkovin, které vápník z těla opět vypuzují.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.11.14 19:33

Vrdí se, že mléko zvyšuje zahlenění organismu - to je velmi časté přesvědčení mnohých pacientů. Mají se tedy všichni, kdo trpí onemocněním dýchacích cest, vyhýbat konzumaci mléka a mléčných výrobku?

Hlen je film, který pokrývá sliznice zažívacího i respiračního traktu. Je jednoznačně prospěšnou obrannou bariérou, která chrání sliznice před poškozením. Úvahy o zahlenění po požívání mléka můžeme nalézt již ve 12. století. Pocházejí od židovského lékaře Mosese Maimoidese. Také tradiční čínská medicína se zmiňuje o zvlhčujícím účinku konzumace mléka a sladkostí na sliznice, což je účinek, který se využívá při léčbě zánětlivých procesů v zažívacím traktu.

• Citovat
  • Upravit
14691
24.11.14 19:34
@KackaDoup píše:
Jedním z nejčastějším argumentem odpůrců mléka je tvrzení, že: „mléko zahleňuje“. Pravdou je, že dodnes neexistuje klinická studie, která by tento argument podporovala. Naopak existují klinické studie, které tento argument vyvrací.

No na to nepotřebuji klinickou studii, to na sobě poznám celkem snadno. Ale samozřejmě je možné, že jak koho - třeba je to u mě nějaký projev alergie, každopádně výsledek je takovýhle :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
24.11.14 19:35
@KackaDoup píše:
Vrdí se, že mléko zvyšuje zahlenění organismu - to je velmi časté přesvědčení mnohých pacientů. Mají se tedy všichni, kdo trpí onemocněním dýchacích cest, vyhýbat konzumaci mléka a mléčných výrobku?Hlen je film, který pokrývá sliznice zažívacího i respiračního traktu. Je jednoznačně prospěšnou obrannou bariérou, která chrání sliznice před poškozením. Úvahy o zahlenění po požívání mléka můžeme nalézt již ve 12. století. Pocházejí od židovského lékaře Mosese Maimoidese. Také tradiční čínská medicína se zmiňuje o zvlhčujícím účinku konzumace mléka a sladkostí na sliznice, což je účinek, který se využívá při léčbě zánětlivých procesů v zažívacím traktu.

Hlen je možná prospěšný, ale asi ne pro někoho kdo má sklon k astmatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.11.14 19:38

@julie74 myslim ze bez hlenu by vse strasne bolelo…i to astma i ten kasel..astma mam taky.

• Citovat
  • Upravit
14691
24.11.14 19:44
@KackaDoup píše:
@julie74 myslim ze bez hlenu by vse strasne bolelo…i to astma i ten kasel..astma mam taky.

Hele nech mě být, chceš říct, že si budu muset najít nějaký jiný důvod proč nesnáším mléko? :mrgreen: Do toho teda dneska nejdu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.11.14 19:47

Co se může a nemůže v těh. jíst řeší obvykle ty, kterým není tak dlouho a tolik zle, že jsou vděčné za cokoliv poživatelného, co jim žaludek udrží :lol: Rybí konzervy obecně moc nejím, jen tresčí játra, občas salát s tuňákem. Jinak radši čerstvou rybu z trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí