Mohu odmítnout převzít zásilku?

Anonymní
22.12.15 16:23

mohu odmítnout převzít zásilku?

Hezký den všem,

chtěla bych se poradit. Objednávala jsem 5.12. baňky - ruční práce. Bylo jich celkem dost. Výrobce se dušoval, že objednávky do 6.12.doručí do Vánoc. V pondělí objednávku odeslali z Liberce, pošta mě informovala, že převzali zboží od tohoto prodejce, ale pořád visí v Liberci. Nepředpokládám, že by výrobky dorazily zítra až na Moravu, tak se chci zeptat, zda mohu odmítnout převzít balík po Vánocích - když už to vlastně do Vánoc nebude. Na baňky se těším to ano, ale je to zboží za x tisíc a teď je vlastně vina na straně pošty, protože nedoručuje. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30314
22.12.15 16:30

Určitě můžeš nepřevzít, ale pošta má ještě dva dny a jestli to podával včera odpoledne, tak dneska to už jde na dodací poštu a zítra to máš doma. Počítám, že prodejce to poslal jako balík do ruky a ty se určitě budou snažit před vánoci doručit, aby neměli ještě víc problémů než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.15 16:34

Děkuji za odpovědi, prodejce podal zboží asi hned ráno, pošta mi psala kolem 11, že zboží převzali a že o doručení mě budou informovat. Většinou ale posílají den předem zprávu,..jde mi spíš o princip, o zboží samozřejmě stojím. Zatím mají na sledování zásilek 21.12. - včerejší datum - zásilka podána depo Liberec, dnešní den nic, tak proto mě to zajímalo.

• Citovat
  • Upravit
31672
22.12.15 16:34

Pokud to nedojde do vánoc, nepřevzala bych to,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
22.12.15 16:47

Jestli ti přišla sms o převzetí zboží do dopravy jde o podání „Do ruky“ a to pošta garantuje dodání do druhého dne od podání. Čili mělo ti to dojít dnes. Před vánoci však pošta neskutečně hapruje. Je to nyní vina pošty, ale reklamovat to může jen podávající a v tom případě mu vrátí asi 19 Kč a tím to pro posštu hasne. Vyčkej do zítra. Zřejmě máš z zboží Glassoru, taky jsem objednávala. Já dokonce 10. listopadu a ozdoby jsem měla 16. prosince. Ozdoby jsou ale hezké, pěkně udělané. Jinak zásilku převzít nemusíš, pošta ji vrátí odesílateli. Máš ze zákona právo odstoupit od smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.12.15 16:47

Ty jsi je neplatila? Ani neplatila zálohu? No hele, je to složité, kupovala jsi hotové baňky? Asi ne, vzhledem k dodací lhůtě, pokud jsis je objednala na přání a tudíž byly vyrobené pro tebe, řídí se to jinými podmínkami než klasické zboží. Pokud jsi platila zálohu nebo to máš zaplacené, pak ti peníze nevrátí. Ale pokud to je na dobíru bez zálohy, tak je to blázen a nevím, jak z tebe bude peníze dostávat. Nicméně pokud by to pošta nedoručila, je to chyba na straně pošty, pokud byl balík odeslán jako do ruky, a to byl, když ti chodí sms, tak prodejce toto nezavinil a nepřebrat mi přijde morálně blbé :nevim: ze zákona nevím, jak na tebe může, ale určitě by mohl vymáhat peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
22.12.15 16:49

Já věřím, že to stihnout mě pošta doručovala balík i tuto neděli, je vidět, že se snaží… ale jinak samozřejmě balíček převzít nemusíš. Na druhou stranu ozdoby na stromek se budou hodit i příští rok a pokud jsou nějaké echt :nevim: ale to je samozřejmě tvá věc… jak jsem psala, myslím, že to pošta stihne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.12.15 16:49

Tak pokud je to ten Glassor, tak tam převzít nemusíš, to je v případě, že by jsis je na přání nechávala zhotovit, nebrala zboží skladem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.12.15 16:54

No ja uz 3 dny sleduju jednu zasilku na online systemu Ceske posty a uz dva dny tam rano naskoci, ze „zasilka se dorucuje“ a vecer tam naskoci, ze s technickych duvodu nebyla dorucena (balik do ruky). takze jo stihnout to muzou, ale taky nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
22.12.15 16:56

@Ali-Ali My seděli celý den doma, stále se to doručovalo a večer skočilo:adresát nezastižen. Přitom jsme se kvůli tomu doma střídali, aby tam pořád někdo byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.12.15 17:38
@araw píše:
Ty jsi je neplatila? Ani neplatila zálohu? No hele, je to složité, kupovala jsi hotové baňky? Asi ne, vzhledem k dodací lhůtě, pokud jsis je objednala na přání a tudíž byly vyrobené pro tebe, řídí se to jinými podmínkami než klasické zboží. Pokud jsi platila zálohu nebo to máš zaplacené, pak ti peníze nevrátí. Ale pokud to je na dobíru bez zálohy, tak je to blázen a nevím, jak z tebe bude peníze dostávat. Nicméně pokud by to pošta nedoručila, je to chyba na straně pošty, pokud byl balík odeslán jako do ruky, a to byl, když ti chodí sms, tak prodejce toto nezavinil a nepřebrat mi přijde morálně blbé :nevim: ze zákona nevím, jak na tebe může, ale určitě by mohl vymáhat peníze

jako ale pokud zakaldatelce dejme tomu do mailu napsal, že to do vánoc určitě přijde, tak pokud by na balíčku bylo, že byl doručován 28.12., tak by asi sotva mohl něco vymáhat ne :nevim: jako othle vidím jako hazard prodejce, pokud garantoval doručení do vánoc, tak poslat to 21. je už prostě pozdě, už je tam dost reálný riziko, že to pošta nestíhá…jako obchodník, kterej posílá x balíků denně určitě ví, že na poštu není před vánoci spoleh :nevim: já někomu slíbit, že balík dojde do vánoc, určitě ho nepošlu pozdějc, než 17.. kor. když by mi šlo o tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.12.15 17:51
@slavuska1 píše:
jako ale pokud zakaldatelce dejme tomu do mailu napsal, že to do vánoc určitě přijde, tak pokud by na balíčku bylo, že byl doručován 28.12., tak by asi sotva mohl něco vymáhat ne :nevim: jako othle vidím jako hazard prodejce, pokud garantoval doručení do vánoc, tak poslat to 21. je už prostě pozdě, už je tam dost reálný riziko, že to pošta nestíhá…jako obchodník, kterej posílá x balíků denně určitě ví, že na poštu není před vánoci spoleh :nevim: já někomu slíbit, že balík dojde do vánoc, určitě ho nepošlu pozdějc, než 17.. kor. když by mi šlo o tisíce.

No jasně, ale pošta má balík do ruky, kde garantuje dodání do 24h. takže prodejce svému slovu dostál. je to blbé, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.15 17:59

Ano je to firma glassor. Ty které jsme chtěli museli udělat, protože skladem neměli. Včetně baněk pro děti se jmény apod. No je to zapeklitá situace. Ano baňky bych užila i příští rok, ale celkem jsem se na to spoléhala. Zase na obranu pošty vím, že makají. Dokonce mi přišel balík v sobotu ráno, posílaný ve čt večer.

• Citovat
  • Upravit
jezzz
22.12.15 18:08
@Anonymní píše:
Ano je to firma glassor. Ty které jsme chtěli museli udělat, protože skladem neměli. Včetně baněk pro děti se jmény apod. No je to zapeklitá situace. Ano baňky bych užila i příští rok, ale celkem jsem se na to spoléhala. Zase na obranu pošty vím, že makají. Dokonce mi přišel balík v sobotu ráno, posílaný ve čt večer.

Posta to podle mne stihne. U nas dorucovali cely vikend. Vcera vylo v televizi, ze garantuji dodani, kdyz podas zasilku nejpozdeji v pondeli v rozhodny cas dane posty (ten muze byt napriklad ve dve hodiny odpoledne).

Jinak pokud Vam banky vyrabeli na zakazku, prevtala bych je a s obchodem resila slevu, vratku casti penez, prostr nejakou kompenzaci.

Na zakazku vyrobene zbozi bych si nedovolila neprevzat. Ale kazda mame hranice jindy, takze to nemusis vnimat tak striktne jako ja :kytka:

• Citovat
  • Upravit
31672
22.12.15 18:10
@araw píše:
No jasně, ale pošta má balík do ruky, kde garantuje dodání do 24h. takže prodejce svému slovu dostál. je to blbé, no :nevim:

je to blbý no. já osobně bych se teda rozhodla podle přístupu prodejce, pokud by si nasypal popel na hlavu, a omluvil se, že to dřív nestíhal, tak byhc to vzala, pokud by strkal hlavu do písku, a vymlouval se na poštu, tak bych se na něj asi vykašlala. no dostál..on neslíbil odeslání do 22.12., ale dodání do 23.12.. to že pošta nestíhá, když jsou vánoce, a termíny nedodržuje, ví snad každý člověk žijící v ČR starší 10 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová