Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Tak já sem se rozhodla pro.A vůbec nelituji.Neumím si představit že bych se vnoci zbudila a teď přemýšlela spí nespí dějese neco nebo ne?Nakonec bych musela stejně vstát rozsvítit a usistit se a tak pořád dokola.Teď jen mrknu jestli zeleně blikáme a spím dál…pokud teda zrovna nekojíme..... ![]()
Přidávám se k holkám nade mnou. Do pokojíčku Adince na odpo a noční spaní s klidem zavírám dveře (ale samozřejmě nakukuju) - bydlíme v dost hlučném paneláku, taky když umývám nádobí atd., protože vím, že kdyby něco, spustil by se pořádný rambajs. Celý život už se o ty drobky budeme bát, tak aspoň teď o jeden strach míň …
Timča
Já jsem taky jednoznačně pro. Máme ho loupený.Pro můj klidnej spánek.
Někdo má možná pocit, že jsou pak zbytečné poplachy, ale co když nejsou falešné? Dítě opravdu někdy usne tak tvrdě, že se „zapomene“ nadechnout a ten alarm ho z toho probere a nadechne se. Pak přiběhne mamka, vidí, že dítě klidně spí a že to byl falešný poplach…ale byl ![]()
mám známou, které začal houkat monitor, přiběhla do ložnice a dítě už bylo bledé (až prošedlé), takové vláčné, prostě vůbec nevypadalo dobře. Tak s ním zatřásli a začlo dýchat a jeli do nemocnice. Kdyby ten monitor neměli…
![]()
A že dítě už stejně nejde zachránit, když by přestalo dýchat je OMYL! Někdy stačí zatřást ,ale může dojít až na resuscitaci. Ale zachránit lze.
Alenka, 41.tt.
Já si myslím, že pokud máš pochybnosti, je nejlepší počkat až se mimčo narodí. Kdyby mělo nějaké zdravotní potíže nebo by se ukázalo, že se o něj opravdu bojíš, můžeš mít monitor doma ještě než se vrtíte z porodnice ![]()
Věrka
Take jsme monitor dechu meli a byla jsem s nim moc spokojena.Myslim,ze mi usetril spoustu vstavani a presvedcovani se,jestli dcerka dycha-mrkla jsem na zelene blikajici svetylko a spala spokojene dal
.
Zase takova investice to neni,jelikoz jsem ho,kdyz mela dcera rok, prodala
.Myslim,ze jsem prisla o 1000,coz za klidne noci je opravdu smesna cena.Kdyz si ho koupite na inzerat a za rok ho na inzerat prodate,tak ztratite jeste mene,jelikoz se cena celkem drzi a poptavka je velka. ![]()
To jsem za zcela zbytecne kravinky
utratila daleko vic ![]()
Mě vůbec třeba nejde o ty peníze. Máš pravdu, různě se rozutečou a člověk často nakoupí kraviny. Ale mě spíš jde o to, že se bojím, že to bude různě houkat a stresovat malou (prý to houká hodně nahlas), že to v noci budu zapomínat vypnout…
Bára
AHOJTE,
taky vám napíšu svoji zkušenost. Monitor jsem nekupovala - nikdy jsem nekouřila, nekouří nikdo z mých blízkých, Kubíček se narodil v termínu po bezproblémovém těhotenství a ejhle… Čtvrtý den po porodu přestal dýchat (zapomněl), byl resuscitován, to se opakovalo ještě jednou. V porodnici nám doporučili Baby sense (prý má méně falešných poplachů) a manžel pro něj jel do Zlína, aby byl doma až nás budou pouštět z porodnice.
V noci jsem jenom koukla na světýlko a spala dál. Teď měl Kubíček rok a my jsme monitor prodali se ztrátou 1200.
Všem vám přeju, ať nikdy nemusíte dávat umělé dýchání svému děťátku.
Nám monitor zachránil syna a nedám na něj dopustit.
Monitor slouží pouze jako upozornění, že se něco děje, jednat musí potom rodiče.
Ahoj holky,
jenom koukám, že se ještě neozvala žádná z těch, které mají monitor Baby sense půjčený od nadace Křižovatka. Pokud vím, je tahle možnost u nás v Brně a taky v Ostravě (možná i jinde, určitě by se to dalo na netu zjistit). Nadace půjčuje úplně nové přístroje, cena na půl roku je tuším 900 Kč.
Já o tom uvažovala, radila jsem se s doktorkou - ta říkala, že záleží čistě na mém uvážení. Aniččina postýlka je hned vedle mé postele. Zatím monitor nemám, věděla jsem, že malá bude spát i v cestovní postýlce na chalupě, tam by monitor dát nešel (nebo ano?), tak bych se možná strašně stresovala (když bych na něj byla zvyklá doma a na chalupě bych ho neměla). Doufám, že nebudu litovat.
Ať jsou všechny poplachy jen plané přeje
Světlana + Anička
Ahoj Světlano,
nemyslím si, že by nešel dát do cestovní postýlky. My ho měli ze začátku v košíku. Můžeš ho mít i v kočárku, pokud někde stojí, třeba na balkoně. Samozřejmě ne na procházce.
Já se přikláním k monitoru. Není to zas tak závratná částka a když je dnes ta možnost, tak nevidím důvod ji nevyužít. Ani jednou nám falešně nespustil. Měli jsme Nanny. Houkal jen, když jsem ho zapomněla vypnout a Lucinku to nijak neděsilo. Je kliďas. ![]()
Samozřejmě vzniku syndromu náhlého úmrtí nezabrání, ale jak už bylo napsáno, můžete dítě rozdýchat a tím zachránit. Pokud nebudete upozorněni, tak miminko nezachráníte. A stát se to může i úplně zdravému dítěti z nerizikové skupiny. Jak můžete předem vědět, že to nebude to Vaše? Vím, že těch případů není zas tak moc, ale kdyby se to stalo nám a my neudělali vše pro to, abychom tomu zabránili, tak bychom si to nikdy neodpustili.
Je to samozřejmě každého volba, ale 3.000,– nejsou zas tak moc v porovnání se životem dítěte. Vždyť si můžete odpustit třeba jednu dražší hračku.
Tak hodně štěstí. ![]()
Jo a Světlano, jak to, že půjčují jen nové přístroje? To by se moc nevyplatilo ne? Co s nimi pak dělají? Odprodávají? Nebo je pak půjčí dalším? To už by pak nebyly nové. Jen by mě to zajímalo, jak to u nich funguje.
Jinak my jsme ho prodali za 2.000,–, takže také s minimální ztrátou. Byl v bezvadném stavu. Ale jinak bych jetý nekoupila.
Ahoj Ariano,
nevím, kam dávají ty „použité“, to by ti fakt možná řekly ty, které ty monitory od nich mají půjčené (vím, že se o tom mluvilo i tady na diskuzi). Já o tom vím od své známé, ta právě nechtěla jetý za žádnou cenu (no není se co divit), ale jejímu manželovi ukazovali, že přístroje jsou fakt v originálním balení, nepoužité. Možná je to právě tím, že je to nadace , takže o „vyplácení se“ tady nejde.
Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že monitor přináší klidnější spánek a že leckdy člověk investuje spíš do blbostí (i když muj případ to zrovna není, já ani pro příliš drahíé hračky nejsem, zvlášť když vidím, že Anička si zatím stejně nejlíp vyhraje s rendlíkem a vůbec věcmi denní potřeby
).
Mějte se s Lucinkou fajn.
Světlana
Ahoj,
my jsme měli Baby sense a až budeme mít druhé mimi, ber rozmýšlení do něj investujeme znovu. Je sice pravda, že falešný poplach ti stačí k tomu, aby jsi zbytek noci nespala, ale stalo se nám to za celý rok 2×, když mu docházely baterky a když se malá začala přetáčet a „odputovala“ na krajíček, takže ležela na desce jen půlkou tělíčka. Ale to je otázka umístění. A dá se samozřejmě použít i do kočárku, Nanny můžeš mít i 2 desky k jednomu přístroji, pokud to nechceš stěhovat.
A hlavně - v noci když se vzbudíš, jen koukneš a vidíš jak bliká světýlko a můžeš v klidu spát dál… Až nebudeš potřebovat, s malou ztrátou prodáš.
Ahoj holky, už jsem psala do nějaké starší diskuze o monitorech: jestli se pro něj rozhodnete, tak berte v potaz tloušťku marace. My jsme koupili poměrně silnou a zpočátku monitor houkal i několikrát za noc, protože přes tu matraci nemohl dech zachytit. Zas tak jsem nešílela, protože jsem třebas několik okamžiků před tím Báru slyšela, ale příjemné to nebylo. Barborka nebyla zrovna malé miminko, ale i tak se to první dny často opakovalo. Pak začala závratně přibývat na váze a bylo po problému. Jsem ráda, že na mě monitor v noci mrká:-)) Gyta
Já jsem zatím monitor nekupovala a přidávám se k těm, které se ho chystají dle potřeby dokoupit případně později. Pokud prostě budou po porodu nějaké komlikace a důvody k opatrnosti (mimčo prostě nebude úplně fit), tak ho určitě hned koupím. Ale pokud bude mimino zdravé, tak do něj investovat asi nebudu.
Nejde jen o peníze (sama také občas utratím peníze za mnohem větší zbytečnosti), ale mám spíš obavy, že případné falešné poplachy by u mě vedly spíš k tomu, že bych pak kromě dýchání mimina ještě neustále kontrolovala, zda monitor funguje správně, prostě by jednou dvakrát zahoukal zbytečně a já i mimino bychom z toho měli větší stres než bez něj… Tak snad nejsem krkavčí matka, když ho nebudu pořizovat předem… ![]()