Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
jo tak to je jiná
my u babičky máme už víc dětí - teda jako sestřiné děti .. takže asi nebude možné aby u ní byli všichni každou chviličku .. ale už tak si dovedu živě představit jak bude jezdit od našich rozmazlená chováním .. to se pak doma vůbec nevyspíme ![]()
Máme Angelcare 2v1 monitor s chůvičkou, ale zatím jsme ho jen zkoušelina dotek ruky, mimi čekáme v červnu …kupovali jsme úplně nový…já, co jsem slyšela (mamka je dětská sestra), tak se monitory nevyplatí kupovat či půjčovat použité neb atest mají pouze na 2 roky a pak už výrobce nezaručuje funkčnost…
No přesně tak .. ani já bych nekoupila asi použitý .. je to prý pak dost nebezpečné
mno tak teď se jen rozhodnout jakou značku .. ![]()
já když se rozhodovala a pročítala různé diskuze, tak nejlepší ohlasy byly právě na Angelcare AC401, měří i teplotu v místnosti, nejlepší nastavení citlivosti a tak…ale záleží kolik chceš investovat
já ho kupovala v Anglii, kde vyšel cca o 1500 Kč levněji, ale my jsme tam nějakou dobu žili, tak proto tam ![]()
http://chuvicky.heureka.cz/…1-angelcare/
No my máme v Anglii babičku .. tak by to nebyl problém ale teď jsem se na ní dívala .. a je to hned i s chůvičkou.. a my už máme chůvičku avent .. se vším i s měřením teploty apod. tak teď už nám zbývá koupit jen ten monitor .. proto váhám kterou víš .. ![]()
no já si vůbec nevím rady
bojím se že se rozhodnu špatně a pak se budu bít do hlavy ![]()
Holky mam dotaz. Jak hlasite asi tak ten poplach houka, nemam zadnou predstavu. Jestli to jen nejak vic zapiska, nebo se to rozdrnci na celej barak… da se to nejak regulovat?
Nám ho včera ukazovali v nemocnici .. a teda myslím že by to probudilo i sousedy
je to dost nahlas .. nejdřív potišeji tak první 3 vteřiny a pak je to šílený kravál
ale regulovat to asi nejde si myslím ..
u Angelcare to ze začátku 3×pípne a pak se spustí rychlý pípání + se dají nastavit i vibrace na rodičovské jednotce a pípá miminkovská i rodičovská jednotka ![]()
Já mám NANNY…sice pár poplachů bylo…ale lepší jeden polach kdy nic než aby něco…za tu jistotu jsem to dala..
Ahoj holky,
tak my s manzelem nedame na monitor dopustit, mame doma nanny a nam myslim dvakrat zachranil naseho maleho prcka. prvne zapipal opravnene 3 den po prichodu z porodnice, Simounek spinkal na boku uprostred postylky, to by ste se mne krve nedorezaly a ja pak mesic mela nervy, ale Simi opravdu zapomel dle vseho dychat, po zvednuti se probral a vse bylo ok. Podruhe opravnene zapipal po dlouhem obdobi klidu, kdyz mu bylo 7 mesicu a 3 tydny(to je dalsi nebezpecne obdobi u miminek 8-9 mesic, a pak samo do pulroku). taky lezel uprostred primo na desce a taky sme ho zvedli a byl ok. Nemyslim si, ze pipa jen tak, kdyz je dite primo na nem… pak nam zapipal ale to uz byl plany poplach, kdyz Simi cestoval po postylce(mame jen jednu desku)…
nedam ho pryc pokud nebude mit alespon pres rok- ted mame 11. mesicu a taky mi dodava klid, kdyz je maly nemocny.
Jeste pridam , ze maly se narodil temer na termin a mel 3890g, naprosto zdravy kluk…
Abych to zhrnula, ja vrele doporucuji, pac buh vi, co by se ty dva razy stalo
a jeste podotykam, pokud nekdo nevi, jak to pipa… kdyz mimi nedycha 15 vterin, zacne takove to varovni pip pip pip pip a pak to prejde do alarmu a vzbudi i mrtvyho…maly nam spi uz sam v pokojicku a ja vim , ze kdyby neco, neexistuje, zebych se neprobudila a byla by tragedie.
Ahojte holky, můžu se k vám přidat?
Čekáme našeho prvního prcka již velmi brzy a jsem rozhodnutá pořídit monitor dechu. Vím, že na to jsou rozporuplné názory, ale já určitě budu klidnější, navíc nebudu muset do prcka furt žďuchat, abych zjistila, jestli žije, jako třeba kamarádka. A to, že někdo odmítá monitor dechu jenom kvůli tomu, že vyndá prcka z postýlky a zapomene monitor vypnout, tak to je prostě lidská blbost. A vyčítat si pak do konce života, že se mi prcek udusil jen kvůli tomu, že jsem monitor definitivně vypnula, aby nespouštěl, protože ho zapomínám vypínat…
![]()
Ale k věci - rozhoduji se mezi Angelcare AC300- např. tady http://www.detskydum.cz/…hybu-108701/ a mezi Respisense, který se přichytne na plenku (např. tady http://www.detske-chuvicky.cz/…onitor-dechu). Nemáte někdo s těmito zkušenost? U Respisense se mi líbí, že je mobilní, dá se dát i do kočárku a prcek si může spinkat na terase, ale zas se bojím, aby neměl z toho otlačené nebo dokonce opruzené bříško (přeci jen bude teď léto), aby celkově monitor z plenky nepadal (drží i na látkové plence?), vydržel pohyby miminka atd. a zkrátka sloužil. Angelcare jsou pak klasické desky do postýlky. Chůvičky už máme, takže nechci ten model 2 v 1. Máte někdo zkušenosti? A jaké?
Děkuji moc za rady a názory
![]()
Já o něm taky uvažuju,ale jak tu říká většina,počkám až jak na tom budem po porodu…