Má cenu kupovat monitor dechu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
648
16.6.12 06:24

@kattyx No tomu věřím.. my teda rodíme cca za měsíc takže ho taky budeme pořizovat - o tom už jsme rozhodnutí.. ale když jsme byli na exkurzi na porodních sálech.. tak nám ho tam představovali a říkali co všechno umí a taky nám říkali že hlavou dolů, popř. i pod ledovou vodu.. prostě cokoliv čeho se tak lekne že začne dýchat.. jako zní to děsivě to je pravda ale když to mrňouskovi zachrání život tak si říkám že to není zase tak strašné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka0011
9.7.12 09:08

Tohle téma je už sice několik let staré, ale nedá mi to se taky podělit o zkušenost. Kamarádka dělá dětskou sestru a monitor mi nedoporučovala, že to jen zbytečně stresuje, takových názorů bylo postupně víc. Tak jsem nakonec usoudila, že když mi to v porodnici nedoporučí, nebudu jej kupovat. Ale cca po týdnu doma mi to nedalo, přece jen je o toho malého drobka neuvěřitelný strach. Našla jsem v bazaru za 700,–, což určitě není tak hrozná investice…Několikrát jsem po jeho spuštění přiběhla a malá byla v pořádku, tak jsem myslela, jestli opravdu zbytečně neplaší. Jednou v noci se rozblikal, malou jsem jako vždy pohladila a nic. Musela jsem do ní šťouchnout a teprve pak se nadechla. Už se to opakovalo několikrát, tak jsem ráda, že ho mám. I kdyby se tisíckrát spustil zbytečně, nebudu toho vstávání litovat…

• Citovat
  • Upravit
648
9.7.12 10:28

No tak tohle je jeden příběh, který může mluvit za všechny :potlesk:

• taky mi to hodně lidí rozmlouvá - protože, protože, protože… :zed:

V porodnici i na nemocničním předporodním kurzu nám ho doporučili.. a my si to teda s mužem nenecháváme rozmlouvat - prostě jsme si řekli že je to naše dítě a nějaké „protože“ ostatních je nám teď už jedno.. tak jak říkáš.. to vstávání za to stojí - a raději 10× falešný poplach než 1× nevědět.. :think:

• příští týden dovezou i ten náš.. a za dva týdny do porodnice.. už se nemůžeme dočkat :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka0011
10.7.12 08:05

Přesně tak, raději dát na sebe a myslím, že za těch pár stovek ten klid opravdu stojí. Jsem klidnější, když mi to světýlko u postele zeleně bliká. I když by někdo kupoval nový, tak ho třebas po tom roce s přehledem prodá.
Barusatko - ať vám to všem dobře dopadne, úplně závidím. Já šla nakonec císařem a ještě pět min před zákrokem jsem tam nechtěla, že je malé v bříšku dobře a mě taky :-)

• Citovat
  • Upravit
648
10.7.12 08:49

No přesně tak.. my teda budeme kupovat nový ale vzhledem k tomu že to bude prvorozená dcerka tak podložku ještě využijeme i na dalšího mrňouska až budeme pořizovat sourozence :) myslím že tato věc se neztratí ;)

• moc děkuji.. no já se teda porodu děsím.. ještě tento týden by se mělo rozhodnout jestli půjdeme normálně nebo taky císařem.. ale už se tak těším že už bych jí hlavně chtěla mít u sebe.. už jsem jak kulička.. připadám si že jsem jí snad snědla když se na posteli ani neotočím :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
15.7.12 22:11

Ahoj, obnovuju taky tema.
Mame ted cerstve nedonosenatko a byt jsem monitor nechtela, tak ted ho urcite poridime.
Prosim o typ jaky koupit, potrebuji jen monitor, chuvicky uz mame.
 DIky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka0011
16.7.12 07:52

Já jsem hodně spokojená s Nanny. Měli jsme ji i v porodnici a byť ju mám bazarovou (po dvou dětěch + moje), tak funguje bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
648
16.7.12 08:59

@tytyty ahoj já jsem objednávala před 4-mi dny a objednala jsem ho na nanny.cz

• Je to přímo od výrobce, perfektní komunikace - byť jsem objednávku zadala v 17hod. tak druhý den jsem měla „nannynku“ doma. Ceny jsou tam myslím že nejlevnější na trhu co jsem tak procházela na internetu (teda s prověřených zdrojů).

V nemocnici nám paní co to prodává nabízela s jednou podložkou za 2500,–kč a tam jsme koupili se dvěma podložkama za cca 2700,–kč. Takže můžu doporučit tohle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
16.7.12 13:46

Za mě monitor ano. Teď jsem se o tom bavila s dětskou lékařkou - rodinná známá a kamarádka, vynikající pediatrička a prý ho houfně doporučují. Vysvětlila mi proč se ten dech zastavuje, to už si nepamatuju, jen že opravdu je to banalitka, kdy miminko neumí dech znovu nastartovat. Stačí polechtat, šťouchnout, v nejhorším zatřást a zase se nadechne. Když maminky nemají na monitor, doporučují aspoň dudlík, který při vypadávání zalechtá mrňouse na patře a může to taky pomoct. :) No ale dobrá zpráva je, že ten princip, na kterém to funguje se prý nemá jak pokazit, takže klidně se dají kupovat i bazarové, třeba i pět let staré.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
27.7.12 23:42

Ahoj, my máme monitor od Jablotronu (Nanny)a jsme s ním naprosto spokojení. Už dvakrát se nám stalo, že spustil alarm, ale naštěstí byl mrňous v pořádku. Myslím, že je to výborná věc a pokud mám tu možnost jak přispět k bezpečí svýho děťátka, tak proč ne. Za mě to byla první věc, o které jsem věděla, že rozhodně chci, kupovali jsme použitý po 1 mimču za 1000kč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucka_angel
29.7.12 15:28

Ahoj,
my čekáme dvojčátka 5.10., ale už teď ležím v nemocnici kvůli hrozícímu předčasnému porodu. Neváhala bych nad koupí ani kdyby se narodily v termínu, natož když přijdou dřív. Vybrala jsem si nové Snuza halo(na plínku), protože je chci mít v jedné postýlce a to by s podložkou nešlo. Myslím že této investice nebudu určitě litovat.

• Citovat
  • Upravit
648
29.7.12 15:39

Myslím si že je to opravdu výborná investice.. já třeba zrovna teď v tuto chvíli už přenáším a přesto máme nanny a jsem klidnější.. než teda abych pak litovala.. zrovna včera mi říkala kamarádka (ale ta rodila předčasně - o 6 týdnů dřív) že jim mrňousek přestal dýchat už v porodnici a monitor ho zachránil protože upozornil včas a nic se tak nestalo..

• a navíc.. dozvěděla jsem se že už je teď zdarma u porodu taťka i epidural a když si to spočítám tak to jsou penízky co jsme dali do monitor a jinak bychom to nechali v nemocnici :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.7.12 15:43

Také jsem příznivcem monitoru, v rámci výbavičky opravdu „vyhodíme“ peníze za méně podstatné věci. Myslím, že za větší klid to opravdu stojí. Jinak budeme kupovat Nanny od Jablotronu, časem se k němu dokupuje přídavná podložka. Pokud se za nějaký čas používá na druhé, dá se poslat do Jablotronu (předpokládám za poplatek), kde ho kompletně zkontrolují, zda je stále plně funkční a v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
648
29.7.12 15:48

@Naima přesně jak říkáš v rámci výbavičky se nakoupilo spoustu jiných méně podstatných věcí..

• nám třeba v porodnici na exkurzi nabízeli s jednou podložkou za cca 2500,–kč a nakonec jsme koupili přímo na nanny.cz za 2700,– se dvěma podložkama.. takže jsem spokojená.. a mám klid.. budeme mít na doma i na cestování - popř. do druhé postýlky protože máme velký dům - tak budeme mít jednu erární v obýváku na občasné spinkání.. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
29.7.12 15:54

@Barusatko Super, že jsi to zmínila, takto dohromady koupené to vychází opravdu nejlépe, když to kupuješ odděleně, tak to stojí asi o 300 víc :). Asi to tedy také koupíme rovnou u nich, dopravné v tomto případě mají zdarma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4