Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
A je k tomu angelcare 401 jedna deska nebo dvě? musím si to hned pohledat.. jak to vypadá ať se pořád neptám jak jojo.. jako to vypadá ![]()
Taky nám to zachránilo mimi. Malý měl 5. den po porodu apnoe a jak ta hcůva začla řvát tak jsem byla vytřepaná jak startka. Ještě že byl manžel doma, tomu naštěstí zůstal kus zdravého rozumu. Ještě takovou čirou náhodou jsem tou dobou telefonovala s tetou, dětskou sestrou, když se to stalo. Říkala nám co máme dělat. Zkoušeli jsme bolestivé podněty a malý nereagoval. Vůbec na nic, hrudníček se nezdvíhal. V tom šoku nás nenapadlo ani poslechnout srdíčko, a manžel ho pár krát lehce prodýchl. Pak mi to došlo a poslechla jsem ho a měl normální srdeční akci (později nám dr. vysvětlil, že když člověk to miminko prodýchne, tak se to srdíčko které v apnoe pomalu zpomaluje zase rozběhne rychleji). Ty 2 minuty mi připadaly jako celá věčnost. A pak - nádech! Slabý ale hlasitý. Drobíček pomalu otevřel oči a rozespale na nás koukal co se děje. Absolvovali jsme ještě pár vyšetření ale všecko bylo v pořádku. Pár krát nám ta chůva řvala i falešně, a já z toho pokaždé málem infarkt a srdce v krku..
Holky prosím vás je tady někdo, kdo má dvě desky (Nanny) nainstalované v klasické velikosti dětské postýlky (120×60) a má na tom dítě starší než 1 rok?
Děkuji
My máme v malé postýlce dvě desky, ale Angelcare a spí na nich kluk skoro tříletý. V pohodě.
No já jsem se chtěla zeptat právě.. malá když byla miminko měla SIDS - od té doby nic všechno v pohodě.. až do teď má skoro 15m a za poslední týden nám houkal monitor 2×. Vůbec si to nedovedu vysvětlit.. nejdříve odpoledne to už stála a plakala když jsem doběhla a pak večer ale jak jsem doběhla tak si snad ani nevšimla že to tam tak houkalo.. nevím jestli jsou to jen plané poplachy a nebo se něco fakt děje.
Přitom 2 desky by měly zajistit co možná největší pokrytí pro to aby to nehoukalo ani když leží v rožku (a to teda v rožku neležela) byla u nožiček ale uprostřed.
My jsme ted monitor dechu Nanny vyndavali ze stejneho duvodu.Mala ma 13 mesicu, je zdrava, vsechno v poradku. A monitor nam zacal 2 vecery za sebou houkat. Sedela jsem u postylky kdyz se to stalo, hned jsem s malou zatrasla a ona zacala plakat.Bylo ale videt, ze tvrde spinkala.Byla jsem z toho vydesena, co se deje, tak jsem hledala informace. Nasla jsem, ze rocni a starsi deti maji jinou frekvenci dechu nez mala miminka a tak to obcas monitor vyhodnoti jako ze uz se dlouho nenadechly a zacne houkat.
Taky nám Nanny začal houkat nějak kolem roku. Do té doby vůbec nic. Podle mě je to tak nějak jak píše Elísek22. Vždycky když jsem k malému přiletěla, tak ani v podstatě nevěděl, že se něco děje, dokud jsem ho sama neprobudila nejspíš z hlubokého spánku.
Holky takže myslíte, že ho mám raději vyndat? Já teda po tom co jsme měli v 7 týdnech ten SIDS tak jsem si pak taky načetla i nemožné.. a četla jsem od jedné paní že dítko ve 14m dostalo SIDS.. takže fakt nevím jestli ho vytáhnout a naučit se žít jako normální rodič (mám o ní pochopitelný strach po tom záchvatu) a nebo jestli ho tam nechat - ale aby to mělo nějaký vliv.. teda jiný vliv než naše stresy co se děje
![]()
Nam se maly narodil ted v lete a musim rict, ze nam mozna zachranil dite. Ono totiz jak byly ty hrozny vedra v cervenci, tak i v loznici jsme meli v noci 30℃ a neslo to vyvetrat a v tech vedrech se nam ten monitor spustil i 2× za noc… Takze ja na nej nedam dopustit a bez nej bych byla nesva…
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli vám podložka bez problému snímá i když dáváte mimčo spát v třeba v rychlozavinovacce
je přeci jen o něco silnější než klasická zavinka.. ![]()
My si monitor dechu půjčili v porodnici a jsem za to ráda. Oba jsme tvrdí spáči a když se v noci probudím a neslyším prcka dýchat, tak se mrknu na zelené světýlko a jsem v klidu. Na vypínání už jsme si zvykli oba
Ale docela nám to ze začátku trvalo
Zatím tedy jen jedenkrát falešný poplach když se prcek dostal až do rožku postýlky (má šikmou plochu na spaní, kvůli ublinkávání).. Já bych tedy osobně bez něj být nemohla, jsem opravdu klidnější, máme miminko co rádo spí:)