Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
No tak to každopádně určitě je to k nezaplacení - za mě to byly nejlépe investované peníze v životě když nám to malou zachránilo.
@stříbřenka je to určitě hodně o váze miminka ale malá má 9,5kg a když si lehne na peřovou peřinu co tam má tak to taky snímá - je pravda že desky tam máme dvě.
@Barusatko taky máme dvě desky, tak uvidíme, jestli nám to bude novorozeňátko snímat i tý zavince.. ![]()
No tak to každopádně - my jsme měli ze začátku cca do 6m jednu desku (malá je ale od 4m velmi pohyblivá - takže už nám v té době vstávala pomocí šprušlí na dvě
) a tu druhou jsme měli na cestování, pak od těch 6m měla už dvě podložky ať nejsou poplašné houkání. Ale i když měla jednu balila jsem jí do zavinky a snímalo to krásně - dokud ležela na místě.. takže se určitě nemusíte bát že by nesnímalo. Její porodní váha byla 3350g a snímalo to krásně ![]()
Nám ho to v rychlozavinovačce snímalo v pohodě, máme danou zatím jednu desku, ale přijde mi, že má velký dosah (máme Baby sense), protože po té postýlce často putuje a seplo to jen jedenkrát když byl opravdu v zkroucený v rožku postýlky a to bylo hnedka chvíli po příchodu z porodnice:)
@stříbřenka My jsme měli jen jednu desku, malý měl porodní váhu 3,70 kg. Desku jsme měli pod matrací, na ní byl ještě chránič matrace, prostěradlo, klín (aby spal na vyvýšeném kvůli ublinkávání) a pak teprve malý v rychlozavinovačce a snímalo to úplně krásně. Začalo nám to houkat fakt až nějak kolem toho roku a to mi i doktorka řekla, že v této době mají děti už dost hluboký spánek a prodlevy mezi nádechy jsou delší, proto to občas vyhodnotí jakoby nedýchal.
@janina2012
Takže tím by se mohly vysvětlit ty naše náhlé poplachy? (malá 14m) máme 2 desky ale z ničeho nic 2 poplachy.
@Barusatko možné to je..vždycky když to začalo vřískat, tak s ním to ani nehnulo, vesele si spal dál, vzbudila jsem ho až já, když jsem s ním začala třepat, ale nikdy jsem si nevšimla, že by se jakoby třeba nadechl..pořád jsem si ale říkala, co když třeba fakt nedýchal. Tak jsem se na to pak ptala té doktorky, jestli fakt nemohl mít nějakou zástavu a ona mi řekla tohle o tom hlubokém spánku a nebo ještě říkala něco o mělkém dýchání, ale tak to bude v podstatě to samé. No, tak nakonec jsem na ni dala, monitor vypnula. Jsem ale a asi už vždycky budu úzkostlivá matka, tak malého stejně chodím než jdu spát sem tam zkontrolovat ![]()
@janina2012 Tak v tom případě já jsem přecitlivělá matka
ale v listopadu jdeme k doktorce tak se jí poptám.. ale asi to má něco do sebe.. jako když i výrobce uvádí do 12m a pak s monitorem pryč - tak asi ví co píšou.. mi dělá dobře ale že máme monitor když dávám na noc malé mlíčko před spaním tak vím že se mi nezalkne ![]()
Bez tohoto pristroje bych asi nikdy nemela klidne spani!
vrele doporucuji!
Používáme jí osum měsíců a jsem spokojena. Hlavně teď když má málý rýmů u je zahlěněny. Máme jednu desku, malý se v nocí dost vrtí a šířku postýlky (90cm) plně vyzžívá. Desku máme pod matrací a funguje skvělě. Musím zaklepat na dřevo že zatím ani planý poplach…
Ahojky, nevíte prosím zda nemocnice v Ostravě nabízí k zapůjčení monitor dechu? A případně zda to neproplácí zdravotní pojišťovna? Slyšela jsem, že by snad Poriba měla půjčovat… Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji.
@mishka78
jj nám v předporodním kurzu v Porubě říkali, že tuto možnost zapůjčení mají ale cenu už si nepamatuju, my jsme kupovali. A s pojišťovnou to taky nevím, ale myslím si že ne.
@Barusatko, Děkuji za info. Zkusím se tam poptat. i na té pojišťovně. Uvidíme…
Dobrý den, mám asi zvláštní dotaz ale… Máme doma monitor dechu a často se mi stává že ho zapomenu vypnout když malou vytahuju, takže na alarm jsem už celkem zvyklá. Dneska večer se mi stalo že začal monitor pískat a já jako starostlivá matka monitor vypla a zase zalehla… bylo to ze spánku a zdálo se mi zrovna o tom že mám malou u sebe a zapomněla jsem monitor vypnout… probudil mě až přítel s otázkou kde je malá… tak to jsem hned vystřelila zkontrolovat, malá byla naštěstí v pořádku, byl to falešný poplach protože na monitoru je nepromokavka, prosteradlo, perina, spaci pytel a potom teprve miminko. Docela mě vyděsilo že kdyby se opravdu něco stalo tak ráno si v klidu vstanu a najdu miminko… jak se toho sakra vyvarovat. Přítel má i noční a mám strach abych alarm znova nezklapla a neusla znova…