Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
My jsme v porodnici měli monitory pod dětmi automaticky, bylo jich tam dost pro všechny děti.. zkuste si vyzjistit jak je to ve vaší porodnici ![]()
@lesniboruvka píše:
My jsme v porodnici měli monitory pod dětmi automaticky, bylo jich tam dost pro všechny děti.. zkuste si vyzjistit jak je to ve vaší porodnici
souhlas
Ahoj holky, nevím, jestli už se tu toto téma neřešilo, ale přiznám, se tady v těch diskuzích moc neorientuji. Přesto, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s tímto monitorem dechu? http://www.medivital.cz/…ie-zdarma-1/
Já kdysi u dcery měla takový ten, který se dá pod matraci, ale plané poplachy v noci byly o infarkt (dcera se pořád přesouvala v postýlce
)
Moc se mi líbí, že je přenosný, ale je to dost peněz, tak by mě jen zajímala zkušenost někoho, kdo ho má. Abych je nevyhodila zbytečně…
Díky moc!
@JanaPro80 Já jsem ho nekupovala, právě díky zkušenosti blízké kamarádky. Tento monitor je dobrý jen pro novorozence a maličké kojence. Jakmile se dítě začne otáčet na bříško(asi ve 4 měsících),je už k ničemu. Šikovné dítě už s ním dovede v tomto věku „manipulovat“,může se snažit si ho sundat z plenky.Co se týče rizika SIDS, to je největší právě do 6 měsíců, potom se snižuje, ale hrozí až do roku. Statisticky nejvyšší riziko je mezi 4. a 6. měsícem života, kdy už tento monitor není moc použitelný.
Mám dcerku, které jsou 4 měsíce a týden, převalí se na bříško při usínání a spí tak. Takže tento monitor by neprošel. Máme Nanny, jednu desku a žádné plané poplachy nedělá. Tato dcera ještě neměla planý poplach, tento monitor jsem používala u starší dcerky, takže je druhým dítětem, které ho má. Vyměnili jsme jen baterky, odbornou revizi jsem nenechávala dělat, protože firma, která to dělala v blízkosti našeho bydliště, tu už není.
Já si myslím, že monitory na plenku jsou vhodné jen pro nedonošené děti, které je nutné ve dne, v noci sledovat, i když na dítě nevidím(třeba při jízdě v autě).Ale jinak nemají žádný význam, protože ve 3,ve 4 měsících věku dítěte jsou k ničemu.
V současné době se dají pořídit na normální monitor dvě desky(já jsem nekupovala a kupovat nebudu, jedna nám stačí).
@Jana206 Máme nedonošenou holčičku a byl nám doporučen monitor dechu jen v postýlce nikoli ten an plenku aby to snímalo pořád.
@JanaPro80 Máme pujčený baby sense dvě desky je to přimo od nadace křižovatka
Holky díky moc. My docela hodně cestujeme a jako limit vidím připevnění do sítě. Ale také třeba vím, že ty desky (Nanny) se nedaly používat v kočárku (tam dcera spala docela hodně), a ani cestovní postýlka nevyhovovala, protože neměla pevné dno a prý by zkreslovala. Měly to naše mámy jednodušší, když neměly výběr a informace ![]()
@JanaPro80 Ahoj, my máme Nanny, nikdy jsem ji v kočárku nepoužila, ale podle mě, všechny monitory budou zkreslovat, pokud kočárek pojede a bude se třást. My měli přenosný monitor, jen pár hodin v porodnici, malá byla KP a byla odsávaná a pak měla normální desku v postýlce. S Nanny cestujeme často, v cestovní postýlce se to dá udělat tak, že my vozíme druhou matraci. Tu skládací dáme na dno, na to Nanny a pak druhou matraci. Dají se koupit cestovní matrace i normální tenké molitanové, co se dají smotat.
Holky. moc děkuji. Nakonec jsem ho koupila. Mluvila jsem o tom s kamarádkou, jejíž maminka dělá na novorozencích a prý je nejlepší. Tady se moc nepoužívá, protože je dražší, ale prý je fakt dobrý. I jsem se pak ještě bavila s paní, která ho měla a také bylo vše v pořádku. Přeji všem zdravá miminka ![]()
Obnovuji - prosím, jaké jsou rozměry desek monitoru dechu? Našla jsem někde 44×27, je to ok? Myslím asi ten Babysence, ten půjčujou v porodnici. Takže by se měl v pohodě vejít i do kolíbky, že? Tam je tuším rozměr matrace 40×60. Předem díky.
@kittysha Baby sence jsme měli v porodnici jen jednu desku a byl o dost menší než ta novorozenecká postýlka, taková ta plastová s barevnými nastavitelným rámem. Takže do kolébky se vleze určite. A Nanny jsme měli my, kdysi jsme museli na návštěvě nechat spát malou přes noc uvnitř v korbičce a vlezla se nám do kočárku i Nanny a ta je o dost větší než nanny. Jo a myslím se, že kolébka má délka cca 90 cm, ne 60, to by se ti tam to mimčo moc dlouho nevlezlo.
@vera01 zbytečnà investice to urćitě neni
je to dobrá věc a je na ni spoleh
ja použivala u maleho do 6 měsicu (pote začal spavat u mě v posteli) ![]()
@EvaPav17 mame Jablotron, u první dcery jsme měli taky tento. Poprvé jsme měli jen jednu postýlku, tak jen jeden, ted Máme i kolibku, tak jsme koupili dvě desky a prehazujeme jen jednotku, koupili jsme tady ten výhodný set http://www.nanny.cz/…-podlozkami/
My máme Angel care AC 403. 2desky, funguje i bez desek jako klasická chůvička, dosah 400m. Naprostá spokojenost, bez falešných poplachů.
@EvaPav17 je super, že jste nějaký vybrala, my jsme přenosný nechtěli, neni určen pro deti, co už se pak otaci, tak bychom ho měli jen na chvíli. My vozíme všude desku a dělali jsme to i u první a v pohodě.
@Dunlin Tak ja se rozhodla, ze pujdu znovu do Nany od Jablotronu, dekuji za tip…cena je vyborna, jeste kdyz je k tomu nahradni deska. Jeden monitor mi sice doma zustal, ale jsou to uz ctyri roky a slysela jsem, ze jsou dost problemy s kalibraci…a postylky mame doma dve, takze budu prenaset jen ridici jednotku… ![]()