Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Petája kalibrace na Jablotron nejde, výrobce to nechce, že neručí za spolehlivost. My jsme s Nanny spokojení, taky prehazujeme jen jednotku:)
@Dunlin Na jine diskuzi jedna pani dala adresu a tel. cislo, ze pry to jde, potrebovala bych zkontrolovat spis tu ridici jednotku ( u toho stareho), tak tam zkusim v pondeli zavolat. Diskuze je ale 3 roky stara, tak uvidim
..
@Petája tak to slyším prvně, vím, že to jde u babysence, ale Jablotron na svých stránkách měl, že za to neručí, proto po dvou letech vyhodit. Tak pak poprosím o info, jestli to byla pravda, fakt mě to zajímá.
@EvaPav17 no,ja jsem ráda, ze jsme šli zase do Jablottonu, druhorozena by ten přenosný na sobě nesnesla a taky nevím, jak moc vydrží, když vidim jak se mala porad nekam hýbe. Navíc bych asi nechtěla, aby na sobe přímo mela nejake elektronicke zařízení. Ale to je Můj názor. Důležit je, ze vy jste spokojení ![]()
Ahoj holky, ja mam bohuzel/bohudik zkusenost, ze mi memu v te dobe 7tydennimu miminku zachranil zivot - reakce typu, ze uz vam stejne k nicemu nepomuze nejsou vubec pravdivy. Samozrejme musite znat, jak miminko resuscitovat, pokud se monitor rozhouka a mimi nedycha. Muj malicky hodne blinkal a zvracel, jedno odpoledne se monitor rozhoukal a ja pribehla k postylkce a maly vubec nereagoval. Rychle jsem s nim zatrasla - nic, nasledne jsem mu dala umely dychani (musi se vsechnout jen to co mate v puse - ne z plnych plic), nasledne se z hluboka nadechl, ale nemohla jsem ho probrat, volala jsem zachranku, prijeli do 5 min a pri prijezdu se maly probudil. Stravili jsme dva dny na Bulovce s ruznymi vysetrenimi-nastesti dopadly dobre diky tomu, ze resuscitace byla rychla. Nechci ani pomyslet, co by se stalo, kdyby na monitoru nebyl…diagnoza-apnoe nebo
vdechnuti blinkani, za me jeste moznost ze mo dr doporucila odstanit kratkou podjazykovou uzdicku a ja v ramci zoufalstvi z neustaleho zvraceni, jsem to odsouhlasila-to bylo 4 dny pred touto udalosti. Jeste bych vam chtela doporucit, pokud vam miminko takhle zvraci a hodne place-zkuste navstevu fyzioterapeuta, co se zabyva osteodynamikou(blokadou krcni patere), nam po par terapiich neskutecne pomohla-miminko krasne spi a zvraceni vymizelo.
Nám právě včera zachránil život.. urcmitě kup. jak tady pilsou že u zdravelho miminka není třeba naše malá je zdravá nekouříme ani jeden jsme nekuřáci nepijeme žijeme zdravě a málem jsme o naši lásku přišli věr že monitor dechu bych řadila do povinne vybavy!! https://www.emimino.cz/…mohl-350758/
Sousedka je zdravotni sestricka, pracuje s novorozenci a přestože monitor měla a děcku poskytla velmi kvalitni prvni pomoc velice rychle, decko stejne umřelo.
@debra.morgan ale v mnoha prmipadaech take zachralbil zmivot trmeva u nás. I kdybych věděla že ji to pomulže jedna ku 10000000000 tak to pořídím
@Denisa.mum naštěstí ano nejspíš se jen zalkla slinou nebo mlíčkem. Ale jak říkám monitor dechu je důlezmitý ![]()
Zdravím Vás milé ženy. Jestli můžu přidat příspěvek… monitor dechu nám půjčili na půl roku z porodnice za 900 Kč, protože nám ho doporučila doktorka. U mně jako otce se projevila centrální spánková apnoe neboli občasné opomenutí mozku vyslat signál k dechu. Prý to může být dědičné a i když se ta dědičnost projevuje až ve vyšším věku potomka, přesto doporučili monitor dechu. Já jen… spoustu lidí i v mladším věku neví, že spánkovou apnoi má a není tak úplně spolehlivé, že se ta dědičnost projeví až později.
Mimo téma se jen zmíním… Je hezké, jak si tady vy ženy pěkně radite a povídáte. Když vidím jinde komentáře mužů mezi sebou, to je samá nadávka do dementů, debilů, kréténů.
Preju Vám, ať je tady pořád užitečná pohoda mezi rozumným ženami.
Jarda.