Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Barusatko Byla jsem teda rozhodnutá spíš nepořizovat, ale toto je tedy silné
To si pak člověk řekne, že mohl něco udělat a neudělal a už to nevrátíš. Promluvím si s manželem a uvidíme taky po zkušenosti z porodnice, ale raději tedy podložku pořídíme. Nechci se ptát na nic o čem by se ti nechtělo mluvit, ale co jsi tedy dělala, když jsi zjistila že opravdu nedýchá? Stačilo nějak poplácat po zádíčkách? Vůbec nevím co bych v tu chvíli dělala. Musím se v těhle věcech vážně vzdělat, je to ostuda že nevím ![]()
@Kaculela no jestli se nakonec rozhodnete pořídit pak bych doporučila objednat ho na www.nanny.cz je tam o moc levnější než nebízejí dealeři třeba v porodnici nebo jinde.. navíc je to do druhého dne doma a ta instalace do postýlky je fakt jednoduchá dle návodu to zvládne každý
my jsme teda pořídily nakonec se dvěma podložkama a s jednou cestujeme a jednu máme napevno v postýlce.
Ahoj, holky..My taky koupili nanny a musim říct, že je to super. V noci jsem v klidu a přes den taky..Malý spí v korbičce od kočárku a pokud nejdu ven, mám ho pod ním pořád zapnutý. Synovi kamarádky to před měsícem zachránilo život..bylo mu 9 dní, ublinkl si a vdechl to. Ještě, že měla doma mamku, která ho rozdýchala. Sice to nebyl SIDS, ale kdyby neměla monitor, nejspíš by se udusil. My pořídili i ten na plínku- SNUZA GO do autosedačky a kočárku, mám ho doma den, ale nevím, co si o tom myslet..v návodu píší, že to reaguje na jakýkoliv pohyb. Což je zrovna v autě a kočárku dost na prd…
My máme teda ne plenečku Respisense a jsem spokojená v kočárku i v autosedačce funguje tak jak má.. ale teda jako na noc nebo tak bych ho nedala.. ne že jen to mimčo když už zvedá nožky tak si ho snadno a rychle vyvlíkne ale taky tomu nevěřím třeba tak jako Nanny.
Podle mého názoru je monitor dechu u zdravého, donošeného a prospívajícího miminka, které přišlo na svět bez jakýchkoliv komplikací a problémů nadbytečný. Nehledě na to, že pokud neovládáte dětskou první pomoc a resuscitaci, tak miminku stejně nepomůžete monitor nemonitor!!! ![]()
No tak dcera byla naprosto normálně rozené dítě bez komplikací, celé těhotenství bylo v pohodě a nakonec jsme SIDS zažili.. a nejde o resuscitaci to miminko jde o to aby ho někdo lekl aby se probralo takže tohle to je můj názor teda..
@pernibar
Ano…však netvrdím, že se to nemůže stát i u zdravého miminka…ale ta pravděpodobnost je podle mě daleko menší. Však každý sám uzná, zda monitor potřebuje či nikoliv.
No já ho taky nikomu nevnucuji.. jen jsem říkala že jistota je jistota.. a pro nás to teda byly nejlépe investované peníze v životě ![]()
Monitor dechu máme, i když máme donošené zdravé mimčo. Myslím, že to je spíš o psychické pohodě, protože na začátku jsem kontrolovala, jestli „žije“ i s monitorem
jsem mnohem klidnější a věřím, že nikdy nezahouká.
@Baaru moje řeč
a moc vám přiji aby opravdu nikdy nehoukal.. ani poplašně.. ![]()
Určitě to není zbytečná věc. Mojí tetě to zachránilo život dítěte. Musíš ale umět dát první pomoc, jinak je ti to k ničemu. Já ho mám taky a jsem opravdu v noci klidnější.
Mě by hlavně zajímalo jakou matraci používáte společné s monitore. Nechci kupovat obyčejnou molitanovou, mám vyhlídlou s vrstvou kokosového vlákna a s pohankou, ale vypadá moc hrubě a mám strach aby monitor správně fungoval i přes ní. Jáké máte s tím zkušenosti? Děkuju
@vejka123
@vejka123
ahoj my máme kokos + studená pěna + kokos (vrstvené tak jak píšu) a teda funguje perfektně.. dokonce přímo z Jablotronu my psal ten pán, že matrace do 10cm (jedno z jakého materiálu) by měla společně s monitorem fungovat dobře. Jen zduraznil o vel. 120×60cm.
ale mluvím o monitoru Nanny (s ostatníma zkušenost nemám)
Takže při matraci nad 10cm nemusí fungovat 100%, jo. A jak to myslíš s tím rozměrem 120×60 menší není vhodný?